04 Ağustos 2009

Liselere kayıtlar için yarın son gün

İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...
Lütfen dost ve arkadaşlarınızıda grubumuza davet ediniz.

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Ortaöğretime Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre, fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine 1. yerleştirme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adaylar için tanınan kayıt süresi yarın sona erecek.

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine toplam 253 bin 708 aday yerleşmeye hak kazanmıştı. Kazanan adaylar, kayıtlarını yarın mesai saati sonuna kadar yaptırabilecek.

Kayıtların tamamlanmasından sonra bu okullardaki boş kontenjanlar 6 Ağustosta ilan edilecek ve 7-11 Ağustos arasında 2. yerleştirme için başvuru alınacak. 2. yerleştirme sonuçları 15 Ağustosta açıklanacak. 2. yerleştirme sonucunda bu okullara yerleşmeye hak kazanan adaylar 17-22 Ağustos arasında kayıt yaptırabilecek ve bu kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlar da 23 Ağustosta duyurulacak. Boş kontenjanlar için 24-26 Ağustosta “tercihte yükselme” başvurusu alınacak ve sonuçlar 1 Eylülde ilan edilecek. 1-7 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sisteminde OYP'ye göre 1. yerleştirme sonucunda, sınavla öğrenci alan fen, Anadolu, sosyal bilimler ve bazı meslek liselerindeki kontenjanların tamamı dolmuş, özel liselerin ise 5 bin 233 kontenjanı boş kalmıştı.

Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali