20 Ağustos 2009

Ev telefonu cebinizde "Wirofon Teknolojisi"

Ev telefonu cebinizdeTürk Telekom, cep telefonundan ev hattını kullandıran Wirofon teknolojisini tanıttı.

Türk  Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, stratejilerini revize ettiklerini  belirterek, “Sadece şirketler satın alarak uluslararası platformda söz sahibi  olmak yerine, uluslararası ya da global bir servis nasıl olabiliriz, ona  bakıyoruz” dedi.

Doany, Türk Telekom'un, cep telefonuyla WiFi noktalarında ev telefonu  hattı üzerinden arama yapılabilmesini sağlayan Wirofon teknolojisinin tanıtımı  dolayısıyla Antalya'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ev telefonlarına  mobilite kazandıran Wirofon teknolojisini geliştirmenin heyecanı içinde  olduklarını ifade etti.

Argela ile ortaklaşa geliştirilen Wirofon teknolojisi sayesinde kullanım  kolaylığı ve maliyet avantajını bir arada sunduklarını ifade eden Doany, Türk  Telekom Grubu olarak, Türkiye'de geliştirdikleri teknolojileri yurt dışına da  ihraç ettiklerini, Türk inovasyonunu dünyaya sunmaya devam edeceklerini söyledi.  Wirofon'un, çıkardıkları ilk yakınsama ürünü olduğunu belirten Doany, “Türk  Telekom müşterilerinin tamamına bu hizmeti sunuyor olacağız. Ev ve iş yerlerini  sayarsak 17 artı bir milyon müşteriden söz ediyoruz. Dünyadaki pek çok operatörün  kullanımı için de bu ürünü ihraç ediyor olmamız çok önemli” şeklinde konuştu.

Doany, daha önce sabit telefonların yerini mobil telefonların alması gibi  bir kavramdan söz edildiğini kaydederek, “Bu sefer tam tersi, mobilin yerini  sabitin aldığı bir teknolojiyi sunuyoruz. Wirofon; çok yakında açıklayacağımız  yeni ürün ve servislerin ilk adımını oluşturuyor” dedi.
        
“VİTAMİN'İN 20 MİLYON KULLANICIYA ULAŞABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
         
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doany, bölgede bazı ihalelere  girdiklerini hatırlatarak, birkaç yıl önce Bulgaristan'da katıldıkları ihaleyi  çok yüksek fiyat vermelerine karşın 50 milyon avro farkla kaybettiklerini,  Makedonya'da katıldıkları ihalede de bedelin satın almaya değmeyecek kadar  yükseldiğini söyledi.

Paul Doany, Kırgız Telekom ihalesini alacaklarını, ancak ihalenin iptal  edildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar teklif edilenden fazla bir bedel talep ettiler. Bu kadar fazla  para vermek Türk Telekom için doğru bir yatırım değildi. Türk Telekom olarak bir  satın alma gerçekleştirdiğimizde önemli olan bu satın almayı adil değer üzerinden  yapabilmek... Bu satın almalarda, değerinden fazla satın alma gerçekleştiren  şirketlerin durumunu biliyorsunuz. Biz şimdi burada stratejimizi revize ediyoruz.  Sadece şirketler satın alarak uluslararası platformda söz sahibi olmak yerine,  uluslararası ya da global bir servis nasıl olabiliriz, ona bakıyoruz. Argela gibi  bir şirketimiz Hindistan gibi bir ülkeyi hedef alabiliyor.”

Vitamin'in Arapça versiyonunun hazır olduğunu bildiren Doany, “Çok fazla  ülkeyi hedefliyoruz. ABD'den Meksika'ya, Porto Riko'dan Güney Amerika'ya açılmayı  düşünüyoruz. Dün Kolombiya ve Arjantin için tekliflerimizi gönderdik. Malezya ile  ilgileniyoruz. Vitamin'in, fen ve matematik derslerindeki komponentleri ile dünya  çapında 20 milyon kullanıcıya ulaşabileceğini düşünüyoruz” dedi.
        
“YAYILMA STRATEJİMİZE DEVAM EDİYOR OLACAĞIZ”
         
Makedonya'da bir şirket satın almaktansa bu tür hizmetlerle uluslararası  arenada söz sahibi olmanın Türk Telekom için daha büyük değer yaratacağına  inandıklarını dile getiren Doany, şunları kaydetti: “Bu satın almanın kar marjına katkısı 30 milyon avro olacaktı. Bu durumu  Sobee şirketimizle kıyaslayalım. Sobee çok küçük bir şirket. Yakın zamanda önemli  bir futbol oyununu tanıtacağız. Bu oyunlarla 5 yıl içinde dünya çapında çok rahat  20 milyon kullanıcıya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Bunları sağladığımızda  EBITDA marjı olarak 30 milyon avroluk katkının kolaylıkla sağlanabileceğine  inanıyoruz ve yapılacakyatırımın onda birini yaparak... Bazı pazarlarda hem  yatırım yapabiliriz hem de diğer operatörlerle gelir paylaşımı yolunu izleyerek  işbirliklerine gidebiliriz. Endonezya, Malezya ve Hindistan'daki operatörlerle  bazı işbirlikleri söz konusu olacak. Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün,  Lübnan, Güney Afrika... Burada stratejiyi tam tersine çevirmek... Aslında şu anda  satılan şirketlerin adil değer üzerinden satılmaması, çok yüksek bedellerle  satılmaya çalışılmasının bir sonucu. Biz burada, fiyatlar biraz daha rasyonel  hale geldikçe tekrar yayılma stratejimizi gözden geçirip o şekilde devam ediyor  olacağız.”

Doany, Wiro projesi için 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek,  şirket alımlarına ilişkin bir soru üzerine, “Bu kadar kriz varken şirket  satanlar nasıl bu kadar yüksek fiyat koyuyorlar? Bazen yüreğimizle değil,  beynimizle düşünmemiz gerekir” dedi. Sobee'nin oyunlarının oynanması için Çin'de  denemeler yapıldığını anlatan Doany, bir soru üzerine de, “4. yarı GSM  operatörü” olduklarını söyledi.
         
“HİNDİSTAN'A TEKNOLOJİ İHRAÇ EDER HALE GELDİK”
         
“Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer de, altyapıda “dev”  yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Türk Telekom Grubu olarak 2008'in başından şu  ana kadar geçen 18 ay içinde 2,9 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl için 2  milyar lira yatırım hedeflediklerini bildirdi. Dinçer, artık yakınsama döneminden bahsettiklerini, Paul Doany'nin geçen  yıl 2009'u “yakınsama yılı” ilan ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle  sürdürdü: “Artık yeni nesil şebekelere yatırım yapıyoruz, yakınsama çözümlerine  ağırlık veriyoruz. Gururla ifade etmek istiyorum ki, grup şirketlerimiz Argela ve  Innova başta olmak üzere kendi bünyemizde geliştirdiğimiz teknolojiyi, çözümleri  dünyaya ihraç eder hale geldik. Yazılım konusunda dünyada ön sıralarda olduğu  ifade edilen Hindistan'a artık Türk mühendislerinin geliştirdiği çözümü,  teknolojiyi ihraç eder hale geldik.”

Dinçer, Türk Telekom Grubu içerisinde WiFi yatırımlarının devam edeceğini  bildirdi.
        
21 BİN WIRO KULLANICISI
         
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, bugün Türk  Telekom, Avea ve TTNET olarak bakıldığında 10 milyondan fazla abonenin e-fatura  kullanır hale geldiğini, 2 milyon kişinin Türk Telekom'un yeni jenerasyon  tarifelerine geçtiğini, 700 bin müşterinin 8 Mbps'lik tarife paketlerini tercih  ettiğini anlattı.

Demircan, Temmuz 2009'da 21 bin kullanıcının Wiro'yu kullandığını, 85  ülkeden arama yapıldığını, en fazla arama yapılan ülkeninABD olduğunu, kullanıcı  başına ortalama 90 dakika konuşma gerçekleştiğini ve GSM yönüne arama oranının  yüzde 31 seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Wirofon'un kendileri için bir “şemsiye marka” olduğunu belirten  Demircan, bir soru üzerine, “WiFi kapsama olan alanlarda insanlara bir  alternatif sunuyoruz. Çok daha ucuza konuşma imkanı sağlıyoruz. Bu asla GSM'nin  müşteriye sunduğu değeri değiştirecek bir şey değil” dedi. Demircan, Wirofon'u ev telefonlarına yönelik başlattıklarını, önümüzdeki  dönemde hem ofisler hem de bireyleri kapsayacak ürünler olacağını bildirdi. Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz da, Hindistan'daki 2 büyük operatörle  kontrat imzaladıklarını, söz konusu operatörlerin abone sayısının 150 milyon  olduğunu belirterek, “Buna 3. bir operatör de katılacak. Böylece Hindistan'da  200 milyon kişiye kendi teknolojimizi ihraç eder konuma geleceğiz” dedi.

Kaytaz, Wirofon'un yakında görüntülü olarak da hizmet verebileceğini de  bildirdi. Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel de, Videofon'un, 20 bin  kullanıcısı bulunduğunu ve bunu daha çok yaşlıların tercih ettiğini belirterek,  “Daha sonra askeriye ve cezaevleri geliyor. Şimdi çağrı merkezlerine de koymaya  başladık” dedi. Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt da, bu yıl şimdiye  kadar 750 kişiyi işe aldıklarını, yıl sonuna kadar yine bu sayı kadar eleman  alacaklarını bildirdi.
        
GSM ARAMASININ DAKİKASI TÜM VERGİLER DAHİL 9 KURUŞ
         
Verilen bilgiye göre, Wirofon teknolojisiyle Türk Telekom müşterileri,  Türkiye ve dünyadaki tüm WiFi noktalarında ev telefonu tarifelerinden arama  yapabilecek. Bu aramaların ücretleri ev telefonu faturasına yansıyacak. Wirofon  teknolojisi ile internet olan her yerden bilgisayarla da görüşme yapmak mümkün  olacak.

Wirofon hizmetinden faydalanmak için Türk Telekom'a ait bir sabit hat  numarası ile SIP Protokolü destekli veya Windows Mobile işletim sistemli, WiFi  uyumlu bir mobil telefon veya internet bağlantısı olan bir bilgisayar sahibi  olmak yeterli. Wirofon için ek bir abonelik bedeli ödenmeyecek.

Ayrıca, Wirofon aboneliği için tanımlanacak tek bir numara ile eşzamanlı  görüşme yapılabilecek. Türk Telekom'un Türkiye'yi Wirofon ile tanıştırmak  amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında da, yıl sonuna kadar Wirofon abonesi  olacak ilk 100 bin kişiye Wirofon üzerinden yurt içi ev telefonlarına yapılan  aramaların her ay bin dakikası hediye edilecek. Kampanya dahilinde GSM aramasının  da dakikası tüm vergiler dahil 9 kuruştan fiyatlandırılacak.

Kampanyadan yararlanmak için herhangi bir abonelik ücreti veya taahhüt  gerekmeyecek. Ayrıca kampanya kapsamında, yıl sonuna kadar TTNET internet erişim  noktalarında (hotspot) Wirofon erişimi için ekstra ücret alınmayacak. Türk  Telekom müşterilerinin, Wirofon hizmetinden faydalanabilmek için ev numaralarını  yazarak 6606'ya SMS göndermeleri, www.wirofon.com adresindeki bilgileri  doldurmaları, 444 1 444 numaralı Türk Telekom Çağrı Merkezi'ni aramaları veya  Türk Telekom bayilerine başvurmaları yeterli olacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali