21 Ağustos 2009

Kablosuz enerji için geri sayım...

Kablosuz enerji aktarımında sona yaklaşılıyor; hatta logosu bile şimdiden belli...
Kablosuz enerji için geri sayım...
İşte bu logo, kablosuz enerji desteğini simgeleyecek...
Kablosuz enerji konusunda bir süredir çalışmalarını yoğunlaştıran bir grup şirket, nihayet son adıma yaklaşmak üzere. Logosu dahi belirlenen kablosuz enerji teknolojisi, Qi logosuyla temsil edilecek ve bu logoyu taşıyan tüm cihazlar, aynı zamanda bu yeni teknolojiyi de destekliyor anlamına gelecek.

Çi olarak okunan Qi'nin açılımı ise Çince'de 'hayati güç' anlamına geliyor ve genel olarak insan vücudunun yaşam gücünü tabir etmek için kullanılıyor.

Kablosuz güç teknolojisi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Fulton Innovation ve eCoupled Tech'in yanında Duracell, Hosiden, Legett & Platt, National Semiconductor, Olympus, Philips, Samsung, Sanyo, Shenzhen, Sangfei Consumer Communications, ST-Ericsson ve Texas Instruments isimli teknoloji dünyasının önde gelen isimleri de, bu yeni teknolojiye odaklanan diğer firmalar arasında yer alıyor.

Wireless Power Consortium tarafından henüz 0.95'inci sürümü duyurulan yeni teknolojinin 1.0 sürümünün ise 15 Eylül 2009 tarihinin ardından duyurulması planlanıyor.

Kablosuz güç teknolojisinin geliştirilmesindeki pratik amaç ise kablo kullanılmaksızın cep telefonu, kamera ve benzeri ufak cihazların şarj olabilmesi.
http://www.chip.com.tr/konu/kablosuz-enerji-icin-geri-sayim_14720.html

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali