12 Ağustos 2009

Dubai'nin İnanılmaz Değişimi

Bize şuan bile sorsalar Dubai'nin yerini haritadan gösterebilirmisin diye sanıyorum cevabımız hayır olur. Şuan bile diyorum çünkü 15-20 yıl öncesinde bilen sayısı yok denecek kadar azdı. Ama şimdi petrolün vermiş olduğu o müthiş zenginlikle Dünya'nın en büyük gökdelenlerine sahipler.

The Incredible Dubai, BAE

Dubai 1990 yılında

The Incredible Dubai, BAE

2003 yılının aynı sokak

The Incredible Dubai, BAE

Geçen yıl

The Incredible Dubai, BAE
Dubai şu anda tüm dünyanın vinçlerin % 15-25'ini burada olduğu söyleniyor.

The Incredible Dubai, BAE
Dünyanın en büyük su geliştirilmesi.

The Incredible Dubai, BAE

Bütün bunlar, son 5 yıl içinde, bu ada da dahil olmak üzere inşa edilen bir hurma ağacı gibi görünüyor.

The Incredible Dubai, BAE
Yeni Hollandaca dredging teknolojisi, bu büyük adam adaları yapılan oluşturmak için kullanılmıştır. Bunlar, dünyanın en büyük artificia ben adaları ve Uzaydan görülebilir.

The Incredible Dubai, BAE

Tamamlanmasının ardından, tatil ve diğer tesisler 2000 villa, 40 lüks oteller, alışveriş merkezleri, sinema salonları olacak. Yaklaşık 500.000 kişilik bir nüfusa sahip olması bekleniyor. 

The Incredible Dubai, BAE

Dünya Adaları.  Dünyanın şekli 300 yapay ada olarak oluşturulan adalar. Her ada $ 25-30 milyon tahmini maliyeti olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

The Burj Al-Dubai Arap oteli. Dünyanın tek '7 yıldızlı 'oteli ve dünyanın en lüks oteli. Bu Denizde yapay ada üzerinde duruyor.

The Incredible Dubai, BAE

 Hydropolis, su dünyanın ilk küçük otel. Tamamen Almanya inşa ve sonra Dubai'de montajı yapılmıştır. Bu yapı 2009 yılına kadar birçok gecikmeler sonra tamamlanması planlanıyor.

The Incredible Dubai, BAE

İnşaat 2005 yılında başladı ve 2008 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Üzerinde tahmin olarak 800 metre yükseklikte bir gökdelen olacak ve dünyanın en yüksek binası olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

Bu şehir Dubai 2008-2009 civarında gibi olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

Al Burj. Bu Dubai Waterfront ve merkezinde olacaktır. Bir kez bu Burj Dubai, dünyanın en yüksek yapısı başlığı üzerinden tamamladı.

The Incredible Dubai, BAE

Son zamanlarda bu kulenin son yüksekliği 1200 metre olacak diye duyuruldu. 

The Incredible Dubai, BAE

The Burj al Alam, or The World Tower Upon completion it will rank as the world's highest hotel. The Burj Al Alam, ya da dünya Kulesi de dünyanın en yüksek otel olarak sıralaması olacak tamamlandığında. It is expected to be finished by 2009. Bu 2009 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. At 480 meters it will only be 28 meters shorter than theTaipei 101. 480 metre olarak sadece 28 metre theTaipei 101 daha kısa olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

The Trump International Hotel & Tower, which will be the centerpiece of one of the palm islands, The Palm Jumeirah. The Trump International Hotel & Tower, biri olan palmiye adalar of merkezinde, The Palm Jumeirah olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

The Incredible Dubai, BAE

Dubailand. Dubailand. Currently, the largest amusement park collection in the world is Walt Disney World Resort in Orlando, which is also the largest single-site employer in the United states with 58,000 employees. Şu anda, dünyanın en büyük eğlence parkı toplama Walt Disney World Resort Orlando, da 58.000 çalışanı ile Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük tek yerinde işveren ise içinde. Dubailand will be twice the size. Dubailand iki boyutu olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

The Incredible Dubai, BAE

Dubailand will be built on 3 billion square feet (107 miles^2) at an estimated $20 billion price tag. Dubailand 3 milyar feet kare (107 mil ^ 2) yaklaşık 20 milyar $ fiyat etiketi üzerine inşa edilecektir. The site will include a purported 45 mega projects and 200 hundred other smaller projects. Site purported 45 mega projelerden ve 200 yüz diğer küçük projeler de yer alacak.

The Incredible Dubai, BAE

DubaiSports City . DubaiSports City. A huge collection of sports arenas located in Dubailand. Spor alanları Dubailand bulunan bir büyük toplama.

The Incredible Dubai, BAE

Currently, the Walt Disney World Resort is the #1 tourist destination in the world. Şu anda, Walt Disney World Resort dünyanın en # 1 tourist destination. Once fully completed, Dubailand will easily take over that title since it is expected to attract 200,000 visitors daily. Bir kez tam olarak tamamlamış çünkü günlük 200.000 ziyaretçi çekmek için bekleniyor, Dubailand kolayca başlık devralacak.

The Incredible Dubai, BAE

The Dubai Marina is an entirely man made development that will contain over 200 highrise buildings when finished. Dubai Marina bütünüyle adam 200 çok katlı binalar bittiğinde üzerinde içerir geliştirme yapılmıştır. It will be home to some of the tallest residential structures in the world. Bu, dünyanın en yüksek konut yapılarının bir ev olacak. The completed first phase of the project is shown. Projenin Tamamlanmış ilk aşaması gösterilir. Most of the other high rise buildings will be finished by 2009-2010. Diğer yüksek binaların çoğu 2009-2010 ile bitmiş olacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

The Dubai Mall will be the largest shopping mall in the world with over 9 million square feet of shopping and around 1000 stores. Dubai Mall alışveriş üzerinde 9 milyon metre kare ve yaklaşık 1000 mağaza ile dünyanın en büyük alışveriş merkezi olacak. It will be completed in 2008. Bu 2008 yılında tamamlanacaktır.

The Incredible Dubai, BAE

Ski Dubai, which is already open, is the largest indoor skiing facility in the world. Kayak Dubai, bu zaten açık, dünyanın en büyük kapalı kayak tesistir. This is a rendered image of another future indoor skiing facility that is being planned. Bu planlı olan başka bir geleceğe kapalı kayak tesisinin bir hale resimdir.

The Incredible Dubai, BAE

Some of the tallest buildings in the world, such as Ocean Heights and The Princess Tower, which will be the largest residential building in the world at over a 100 stories, will line the Dubai Marina. Bazı dünyanın en yüksek bina, Ocean Heights ve The Princess Tower, gibi dünyanın en büyük konut 100 öyküler üzerinden, Dubai Marina hattı olacak olacaktır. The UAE Spaceport would be the first spaceport in the world if construction ever gets under way. Bu BAE uzaylimanı dünya eğer inşaat hiç sürmekte alır, ilk uzaylimanı olacaktır. I'm not joking... Ben şaka değil ...
Some other crazy .. Başka bir deli .. The Dubai Metro system, once completed, will become the largest fully automated rail system in the world. Dubai Metro sistemi, bir kez tamamlandığında, tam olarak dünyada demiryolu sistemi otomatik en büyük olacaktır. The Dubai World entral International Airport will become the largest airport in size when it is completed. Dubai Dünya entral Uluslararası Havaalanı boyutu en büyük havaalanı zaman tamamlandığında olacaktır. It will also eventually become the busiest airport in the world, based on passenger volume. Ayrıca, sonunda dünyanın en işlek havaalanı, yolcu hacmi dayalı olacaktır. There are more construction workers in Dubai than there are actual citizens. İşte Dubai daha inşaat işçileri daha orada gerçek vatandaşları vardır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali