27 Ağustos 2009

Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Üyesi Alım İlanı

Polis Akademisi Başkanlığından:

KONU : Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine Öğretim Üyesi Alımı.

Polis Akademisine bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile 21 Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüklerine, Anayasanın 132, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 23, 24, 25 ve 26/b maddeleri ile 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 25/b maddesi ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurulunun 09.06.2009 tarih ve 2009/51 sayılı kararında belirlenen “Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Akademik Yükselme, Atanma Usul ve Kriterleri” ile Polis Akademisi Başkanlığı Akademi Yönetim Kurulunun 29.07.2009 tarih ve 2009/2 sayılı kararında belirlenen “Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulları Akademik Yükselme, Atanma Usul ve Kriterleri” çerçevesinde aşağıda (EK-1) belirtilen alanlarda ve belirtilen yerlere, Doçent veya Yardımcı Doçent unvanlarında naklen ve/veya açıktan atama yolu ile elli bir (51) adet Öğretim Üyesi alınacaktır.

MÜRACAAT ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI:

Müracaatlar, görev alınmak istenen yüksek öğretim kurumu da belirtilmek suretiyle yapılacak ve değerlendirmede bu husus dikkate alınacaktır. Adaylar sadece bir bilim alanı için ve bir yüksek öğretim birimine (Güvenlik Bilimleri Fakültesi veya Polis Meslek Yüksek Okullarından birine) müracaat edebileceklerdir.

Başvurular; bu ilanın ulusal bir gazetede yayınlandığı tarihten itibaren 15 iş günü süresince, mesai saatleri içerisinde, POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI, PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, Gölbaşı/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacak, eksik belge ile yapılan müracaatlar veya belirtilen tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Görevli personel tarafından, müracaat sırasında, adayların müracaata ilişkin sundukları tüm belgeler kayda geçirilerek tanzim edilecek belgenin bir sureti adaylara teslim edilecektir.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,

2) Kendisi ve eşi hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmamak,

3) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,

4) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde adayın müracaat ettiği unvan ile Devlet Memuru olmasında ve istihdam yerinde çalışmasına engel sağlık sorunu bulunmamak,

ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylarda aranacak özel şartlar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi web sitesinde (www.pa.edu.tr) ilgililerin dikkatine sunulacaktır.

İSTENİLEN BELGELER:

Müracaat sırasında adaylardan, yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıdıklarını gösterir, aşağıda sıralanmış belgeler istenecektir;

1) Doçent kadrolarına başvuracak adaylardan;

- Başvurdukları alanı ve yüksek öğretim kurumunu belirtir dilekçeleri,

- İki adet fotoğrafları,

- Askerlik durum belgesi

- Nüfus cüzdan fotokopileri ile,

- Özgeçmişlerini,

- Lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgelerinin birer örneğini,

- Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosya;

2) Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylardan ise;

- Başvurdukları alanı, yüksek öğretim birimini ve yabancı dil seviyelerini belirten dilekçeleri,

- İki adet fotoğrafları,

- Askerlik durum belgesi

- Nüfus cüzdan fotokopileri ile,

- Özgeçmişlerini,

- Son 5 yıl içerisinde aldığı KPDS veya ÜDS sonucunu gösterir belgeyi,

- Lisans, yüksek lisans ve doktora belgelerinin birer örneğini,

- Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört (4) takım dosya.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Müracaatlarda teslim alınan adaylara ait dosyalar, konuya ilişkin mevzuat ve ilgili yönetim kurulu kararları çerçevesinde değerlendirilerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi web sitesinde (www.pa.edu.tr) ilanen duyurulacaktır.

BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER:

Adaylar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren on (10) gün içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Personel Şube Müdürlüğüne müracaat ederek atamalarının yapılabilmesi için gerekli evrakları temin edeceklerdir.

Adayların duyurulan süre içerisinde müracaat etmemeleri, güvenlik tahkikatlarının olumsuz olması, olumlu olup da atandıkları kadrolarda mevzuatta belirlenen süre içerisinde göreve başlamamaları ya da haklarından feragat etmeleri, talep edilen belgeleri ibraz etmemeleri veya ibraz ettikleri belgelerin aranan şartlar bakımından içerik ve usule uygun olmadığının tespit edilmesi halinde veya başka nedenlerle atanmaları mümkün görülmediği takdirde atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Daha önceki tarihlerde Polis Akademisi Başkanlığı veya Polis Meslek Yüksek Okullarına öğretim üyesi olmak için yapılan bütün müracaatlar geçersiz olup, ilgililerin bu ilan çerçevesinde yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.



İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...
Lütfen dost ve arkadaşlarınızıda grubumuza davet ediniz.

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali