24 Ağustos 2009

Bu hafta Müslüman olanlar

Güney Afrikalı Kadın Erzurum'da Müslüman Oldu
Güney Afrikalı Kadın Erzurum'da Müslüman Oldu
Güney Afrika vatandaşı Hristiyan dinine mensup bir kadın, Erzurum'da düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Bir süredir Türkiye'de bulunan Güney Afrika vatandaşı Tanja Ferraire, yaptığı müracaatın ardından Erzurum İl Müftülüğü'nde şahitler huzurunda yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Yakutiye Müftüsü İhsan İlhan'ın da hazır bulunduğu ihtida merasiminde, İl Müftüsü Yakup Arslan tarafından Ferraira'ya ihtida belgesi verildi.

Tanja Ferraira, İslam dinini araştırıp Müslümanlığı seçtiğini ve bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Tören sonrasında İl Müftüsü Yakup Arslan tarafından Güney Afrika vatandaşı Ferraıra'ya Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve çeşitli kitaplar hediye edildi.
http://www.haberfx.net/guney-afrikali-kadin-erzurumda-musluman-oldu-haberi-69532/

Alman turist, okuduğu Kur'an mealinden etkilenip Müslüman oldu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Almanca Kur'an-ı Kerim hediye edilen turist, Ramazan'ın ilk günü Müslüman oldu.

Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i şahadet getiren Alman Renate Rothenberger (54), Ayşegül ismini aldı. Müslüman olmasına Türk arkadaşlarının da katkısı olduğunu ifade eden Renate, çok mutlu olduğunu söyledi.

Ramazan'ın başlangıcında bir kişinin Müslüman olmasının çifte sevince neden olduğunu belirten Manavgat Müftüsü Halil Taş, "On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesi bizim için sevinç kaynağıydı. Bir Hristiyan'ın Müslümanlığı tercih etmesi bizim mutluluğumuza mutluluk kattı. Allah, Ramazanı Şerif'te rahmetinin bir göstergesi olarak kardeşimize de hidayet etti. Dileğimiz o ki Allah istikamet versin, rızası istikametinde hareket ettirsin, ahrette de cennetine alarak bu mutluluğu baki eylesin." diye konuştu. 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=883186&title=alman-turist-okudugu-kuran-mealinden-etkilenip-musluman-oldu

Ermeni gelin Andranik Müslüman oldu


Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Narlıca Beldesi'nde zeytin tüccarlığı yapan Ersin Mantı ile Ermenistan'da tanışıp evlenen Ermeni vatandaşı Andranik Hermine, Orhangazi Müftlüğü'nde Kelime-i Şahadet getirerek müslüman oldu. İlçe Müftüsü Lütfü Akay müslüman olduktan sonra Emine ismini alan Ermeni vatandaşına Kuran-ı Kerim ile birlikte Kuran-ı Kerim Meali ve ilmihal hediye etti.

Bir süre önce Orhangazi'ye bağlı Narlıca'dan Ermenistan'a zeytin ticareti için giden zeytin tüccarı Ersin Mantı ile Ermenistan'ın başkenti Erivan'da tanışıp evlenen Ermeni vatandaşı Andranik Hermine, müslüman olarak Emine ismini aldı. Daha önce Katolik Hristiyan olan 32 yaşındaki Ermeni vatandaşı Andranik Hermine ile Ersin Mantı'nın arasındaki aşk onları nikah masasına kadar götürdü. 16 Temmuz'da Ersin Mantı ile hayatını birleştiren Andranik Hermine Orhangazi Müftülüğü'nde Kelime-i Şahadet getirip müslüman oldu.

Orhangazi İlçe Müftüsü Lütfü Akay tarafından gerçekleştirilen merasimde Müftü Akay Ermenistanlı Andranik'e müslümanlığı anlattı. İslamiyet'in en son ve en geçerli din olduğunu anlatan Lütfü Akay, Müslümanlığın şartlarının da yerine getirilmesi hususunda Andranik'e telkinlerde bulundu. Ardından Müftü Akay ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Adnranik Hermine müslüman olarak Emine ismini aldı. Müftü Akay Emine Mantı'nın müslümanlığına geçtiğine dair düzenlenen İhtida Belgesi ile Kuran-ı Kerim, Türkçe Meali, ilmihal ve Diyanet İşleri Başkanlığının çıkardığı bazı yayınları armağan etti. Emine Akay adını alan Ermeni asıllı gelin, Türk aile yapısından ve Müslümanlıktan çok etkilendiğini ve Ersin Mantı ile de birbirlerini severek evlendiklerini dile getirdi.

https://www.haberturk.com/haber.asp?id=166761&cat=200&dt=2009/08/19

Fransız öğretmen Isparta'da müslüman oldu

Fransız öğretmen, tatil için geldiği Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar beldesinde Müslüman oldu.

Katolik olan Boıteux Maud, kendisi de öğretmen oğlan Türk arkadaşı Oktay Güzel ile Çarıksaraylar'a geldi. Maud, beldedeki insanların yaşantısından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Şarkikaraağaç Müftülüğü'ne müracaat eden Maud, yapılan ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İlçe Müftüsü Seyfettin Kocaoğlu, Müslüman olarak Derya ismini alan Maud'a ihtida belgesi ile İslam hakkında bilgiler içeren dini kitaplar ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

http://www.bighaber.com/fransiz-ogretmen-ispartada-musluman-oldu/

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali