28 Ağustos 2009

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğünden:

AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1. SINAVIN KAPSAMI

a) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğünde boş bulunan 7. dereceden 7 adet, 8. dereceden 4 adet, 9. dereceden 3 adet olmak üzere toplam 14 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrolarına atama yapmak üzere sınavla personel alınacaktır.

b) Giriş sınavı, mesleki bilgi sınavı niteliğinde yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.

c) Yazılı sınav test şeklinde olmayıp klasik usulde yapılacaktır.

d) Giriş sınavlarında başarılı olan adaylardan en az 4 yıllık fakülte mezunu olmak şartı ile; hukuk mezunu 2, iktisat bölümü mezunu 3, endüstri mühendisliği bölümü mezunu 4, çevre mühendisliği bölümü mezunu 2, ekonometri bölümü mezunu 1, maliye bölümü mezunu 1, işletme bölümü mezunu 1 kişi alınacaktır.

e) Sınav için başvuran adayların ibraz edecekleri belgede yazılı olan yabancı dil puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre ve (d) bendinde belirtilen her bir meslek grubundan belirlenen sayının en fazla 20 katı hesap edilerek toplam 280 kişi sınava kabul edilecektir.

f) Adaylardan başvuru için veya atama işlemleri için istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında; 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

g) Sınav sonuçları adayların adresine yazılı olarak bildirilecek, ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı WEB sayfasından (www.sanayi.gov.tr) ve ilan panolarından duyurulacaktır.

2. SINAV İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurt içi veya yurt dışındaki (denkliği Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilen) yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

c) 01 Ocak 2009 tarihi itibariyle otuz yaşını doldurmamış olmak,

d) 2008 ve 2009 yıllarında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) mühendisler için KPSSP1, hukuk bölümü mezunları için KPSSP 79, iktisat bölümü mezunları için KPSSP28, ekonometri bölümü mezunları için KPSSP 111, maliye bölümü mezunları için KPSSP24, işletme bölümü mezunları için KPSSP29, türlerinden en az 70 puan almış olmak,

e) İngilizce dilinde ilan tarihinden önce 5 yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (KPDS) en az 70 puan veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde yapılan TOEFL Sınavından en az 193 puan, “TOEFL IBT “ sınavından en az 65 puan, “TOEFL PBT” sınavından en az 470 puan almış olmak veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde IELTS sınavından en az 6,5 puan almış olmak.

f) Erkek adayların sınav tarihine kadar askerlik görevini yapmış, ertelemiş veya muaf olmaları,

g) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile özürlü olmamaları.

3. SINAV İÇİN İSTENEN BELGELER

3.1-Başvuru esnasında istenen belgeler:

a) İş talep formu (Başvuru esnasında Kurum tarafından verilecektir.)

b) Nüfus Hüviyet Cüzdanı veya onaylı sureti,

c) 4 adet vesikalık fotoğraf,

d) KPSS sonuç belgesi ile Yabancı Dil belgesinin aslı veya noter onaylı sureti,

e) Adayın kendi el yazısı ile yazılmış resimli öz geçmiş belgesi. (Belge üzerinde anne ve baba adı, mesleği, ilk, orta veya yüksek öğrenimini yaptığı okullar, öğrenimini tamamlamadan ve tamamladıktan sonra yaptığı işler ve tarihleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek olan iki kişinin isimleri ile iş ve ikametgah adresleri belirtilecektir.)

f) Sınav giriş belgesi (Başvuru esnasında Kurum tarafından verilecektir. Sınav giriş belgesi olmayanlar sınava katılamazlar.)

3.2-Giriş sınavında başarılı olan adaylardan atama yapılmadan önce istenen belgeler:

a) Yüksek öğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı veya noter onaylı sureti,

b) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış belgenin aslı,

c) Sağlık Kurulu raporu,

d) Erkek adaylar için askerlik belgesi aslı veya onaylı sureti,

4- SINAV BAŞVURUSU YERİ VE ZAMANI

a) Giriş sınavı için başvurular şahsen veya yakını tarafından elden yapılır,

b) Başvuru adresi: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 7. Km. No. 154 ANKARA

c) Yazılı sınav tarihi ve yeri: 3 Ekim 2009- Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Sözlü sınav tarihi ve yeri yazılı sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilir.

d) Başvuru: 01 Eylül-30 Eylül 2009 tarihleri arasında resmi mesai saatleri içerisinde yapılır.


İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...
Lütfen dost ve arkadaşlarınızıda grubumuza davet ediniz.

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali