18 Ağustos 2009

3 bin dolar maaş vaadi

İSTANBUL(ANKA) - Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Kamil Sağ, üniversite mezunlarına aylık en az 3 bin dolar iş garantisi verileceğini belirtti. Piri Reis Üniversitesi’ni bu yıl tercih eden 174 öğrenciden 113'ünün ilk üç tercihlerinde üniversiteyi seçtiklerini ve 174 kişilik kontenjanlarının tamamen dolduğunu belirten Sağ, "Bu, ilk yılındaki Piri Reis Üniversitesi için çok büyük bir başarıdır" dedi.

Prof.Dr. Osman Kamil Sağ, yaptığı açıklamada İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası üyesi 7 bin 500 denizcilik şirketiyle Türk Deniz Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın (TÜDEV) Tuzla’da kurduğu Piri Reis Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Piri Reis Üniversitesi mezunlarına aylık en az 3 bin dolar iş garantisi verileceğine dikkati çeken Rektör ProfDr. Osman Kamil Sağ, "Piri Reis Üniversitesi’ni dikkatle izleyiniz. Bu üniversite sadece Türkiye'de değil, tüm dünya denizcilik eğitimi platformlarında büyük yankılar uyandıracaktır" dedi.

Gelecek öğretim yılında ekonomik kriz nedeniyle, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin toplam kontenjanlarının yüzde 40'ının, KKTC’dekilerin ise yüzde 75'inin boş kaldığını belirten Sağ, böyle bir ortamda Piri Reis Üniversitesi olarak 174 kişilik kontenjanlarının tamamını doldurduğunu, 5 Ekim'de eğitime başlayacaklarını belirtti. Sağ, “YÖK’ün her yıl yayınladığı Vakıf Üniversiteleri raporunda, Vakıf üniversitelerinin performansları bazı kriterlere göre değerlendirilmektedir. Bunlardan en önemlisi de, o yıl İlk üç tercihine göre yerleşen aday yüzdeleridir. En son yayınlanan 2007 raporuna göre ilk üç tercihte yerleşenlerin oranı yüzde 60, en düşük değeri ise yüzde 20 civarında gösterilmiştir. Üniversitemizi bu yıl tercih eden 174 öğrenciden 113'ü ilk üç tercihlerinde üniversiteyi seçmiştir” dedi. Piri Reis Üniversitesi’nin kendisine belli bir öğrenci hedef kitlesi olarak, daha önceki yıllarda dört yıllık denizcilik lisans eğitimi yapan ancak üniversitelere giremeyip Türkiye için büyük insan kaynağı israfına neden olan Anadolu Denizcilik Meslek Liseleri mezunlarını alarak ulaştığını anlatan Sağ, bu yıl öğrencilerinin yaklaşık yüzde 33'ünü denizcilik ehliyetli öğrencilerin oluşturduğunu kaydetti. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali