27 Ağustos 2009

Çorum Oğuzlar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. ÇORUM İLİ OĞUZLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

Oğuzlar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, âdeti, KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına; Merkezi sınavdan (KPSS) sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ
12 İtfaiye Eri 3 E/K Lise ve dengi okul Mezunu

ARANAN ŞARTLAR

1- Türk Vatandaşı olmak,

2- Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

3-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavlarına girmiş (KPSS P94) sınavından 60 ve üzeri puanı almış olmak gerekir.

5-Yukarıdaki tabloda belirtilen kadrolara uygunolarak, Lise veya Lise Dengi okul mezunu olmak, (Öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir)

6-Muvazzaf Askerlik Hizmetini yapmış,tecilli veya muaf olmak,

7- İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen “Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.” şartlarına uygun olmak. Boy ve kilo ölçümü müracaat sırasında Belediyemiz görevlileri tarafından yapılacaktır. Boy ve kilosu uygun olmayan adayların müracaat evrakı kabul edilmeyecektir.

8- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, İtfaiye Eri görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak(Sağlık Raporu istenir.)

9- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmış olmamak,

10- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak,

11- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

12- Başvuru tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.oguzlar.bel.tr) internet sitesinden yayınlanacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş Başvuru Formu örneği Belediyemizden temin edilecektir)

2-T.C. Vatandaşlık Nolu Nüfus cüzdan fotokopisi,

3- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya noter onaylı sureti,

4- Son üç ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf, (1 âdeti müracaat formuna yapıştırılacak.)

5- KPSS sınav sonuç belgesi (aslı ibraz edilecektir.),

6- Adli sicil belgesi(Son 15 içinde alınmış)

7-Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair yazılı beyanı

8-Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı(Belgeler aslı veya noter onaylı olacaktır.)

9-Sağlık Kurulu raporu (Tam teşekküllü hastaneden)

10-İkametgâh İlmuhabiri

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvuru süresi 31.08.2009 Pazartesi günü sabah saat 09,30’ de başlayacak ve yine aynı gün saat 16,00’de sona erecektir. Başvurular; Oğuzlar Belediye Başkanlığına ait hizmet Binasındaki Başvuru Bürosuna şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

MÜLAKAT KONULARI

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

—Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

—657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

—Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

—Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

—Genel kültür.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

1-İtfaiye Eri giriş sınavı (kurum sınavı), sözlü olarak yapılacaktır.

3-Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu; kurum sınavı başarı puanının %50’si ile KPSS puanının %50’si alınmak suretiyle belirlenir.

5-En yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

6-Sınav sonuçları, başarı sırasına göre kurumun internet sitesinde ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

7-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

8-Belirtilen kategorilerde kurumun ihtiyacı olan nitelikte sözlü mülakat sonucu yeterli puanı alamayanların yerine diğer kategorilerden sözlü sınavdan yeterli puan alanlar yerleştirilir.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sözlü Sınav Oğuzlar Belediye Başkanlığının Konferans salonunda 09.09.2009 Çarşamba günü saat: 08.00’da başlayacak olup yine aynı gün saat 17.00 de mesai bitiminde sona erecektir. Sözlü Sınava çağrılan adayların sınav yeri ve sınav giriş kartları beyan ettiği yazışma adreslerine posta yolu ile gönderilecektir. Sınav giriş kartı ellerine ulaşmayan adaylar sınav giriş kartlarını sınav yeri olarak belirtilen adresten sınav tarihinden önce 08.09.2009 tarihin de 08.00/16.00 saatleri arasında alabilirler. Sınav giriş kartı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav sonuçları (www.oguzlar.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali