28 Ağustos 2009

Kurtlar Vadisi Gladio geliyor

Kurtlar Vadisi dizisi oyuncusu Musa Uzunlar'ın başrolünü oynadığı Kurtlar Vadisi Gladio filminin çekimleri tamamlandı. 20 Kasım 2009'da vizyona girecek olan film Türkiye'nin yakın tarihindeki olayları işleyecek.

Kurtlar Vadisi Gladio geliyor
NURŞEN ŞENTÜRK
Kurtlar Vadisi serisinin yeni sinema filmi Kurtlar Vadisi Gladio, Antalya'da çekilen muhteşem aksiyon sahneleriyle tamamlandı.

AKSİYON SAHNELERİ AĞIRLIKTA

İskender Büyük karakterinin hayat hikayesi ekseninde, 90'lı yılların başından bugüne, Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarına ışık tutan “Kurtlar Vadisi – Gladio” filmi, İstanbul'un ardından Antalya'da kurulan özel bir platoda çekilen muhteşem aksiyon sahnelerinin tamamlanmasıyla sona erdi.

İSKENDER BÜYÜK 15 YAŞ GENÇLEŞTİRİLDİ

Filmin Antalya'da gerçekleşen çekimlerinde İskender Büyük'ü canlandıran Musa Uzunlar, 10 metre yükseklikten korkusuzca Köprülü Kanyon'un buz gibi sularına atladı. Çatışma ve patlama sahneleriyle geçen çekimler, Antalyalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İskender Büyük'ün 15 yaş gençleştirildiği çekimlerde, izleyenler Musa Uzunlar'ı tanımakta zorlandı.

Senaryosunu Kurtlar Vadisi'nin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın yazdığı filmin yönetmenliğini Sadullah Şentürk yaptı.

28 ŞUBAT SÜRECİ NASIL 5 YILDA SONA ERDİ

Filmde, Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Musul ve Kerkük'e girecek diye mi zehirlendi?, Cem Ersever Gladio'nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü?, Apo suikastını Gladio nasıl önledi?, 28 Şubat süreci bin yıl sürecekken 5 yılda nasıl sona erdi?, Kim Washington'dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? sorularının yanıtları anlatılacak.

FİLMİN KONUSU

Kurtlar Vadisi Gladio…

Bir derin devlet ajanının, yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşma hikayesi…

İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır.

Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe'den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender'in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise 'Gladio'dur.

İfadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken, içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı yoktur: Anlattıklarıyla, Gladio'nun ikinci adamı Fuat Aras'ı saklandığı yerden çıkarmak!

Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük'ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur… Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir…

http://yenisafak.com.tr/Aktuel/Default.aspx?t=28.08.2009&c=5&area=1&i=207775

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali