31 Ağustos 2009

En Mutlu Gün Pazar, Ya En Mutsuz Gün?

Bilim adamları günlerin şifresini çözdü.İşte günlere göre yapmamız gerekenler...
Bir grup matematik uzmanı yaptıkları araştırmayla pazar günlerinin en mutlu geçen gün olduğunu ortaya çıkardı.Peki ya haftanın geri kalan 6 günü nasıl geçiyor?

Vermont Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı 2.4 milyon blog ve forum sitelerindeki mesajlarda kullanılan olumlu ve olumsuz kelimeleri sayarak hangi günleri daha çok sevdiğimizi analiz etti.Sonuçlarda pazar günü en sevilen gün olurken, çarşamba ise en kötü gün çıktı.

Öte yandan pazar gününden enerji dolanlar için de pazartesi gününün haftanın en iyi ikinci günü olabileceği belirtildi.

Araştırma ayrıca "hangi gün neleri yapmalı, neleri yapmamalıyız?" konusunda ipuçları da veriyor;

Pazartesiler borsaya yatırım için iyi bir gün. Ama kalbiniz için pek iyi olduğu söylenemeyebilir, çünkü pazartesi günü ölenlerin çoğunun ölüm nedeni kalp krizi.

Salı günleri blogunuzu (internet günlüğü) güncellemek için çok iyi bir gün, çünkü blog sayfaları en fazla salı günleri ziyaret ediliyor. NOP sağlık araştırmasına göre çiftler en az Salı günleri cinsel ilişkiye giriyorlar, salı günü seks için kötü bir gün olarak anılıyor.

Patronunuzdan zam istemek için Çarşamba günü kadar iyi bir gün olamaz. 1,500 patron arasında yapılan bir araştırmada çarşamba günleri, patronların isteklere karşı en açık olduğu gün olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 55,000 trafik kazası ihbarını analiz eden ekip, çarşambaları direksiyon başında çok durmanızı önermiyor.Zira kazaların çoğu çarşamba günleri oluyor.

Perşembeleri sigarayı bırakmak için harika fakat açıkhavada dolaşmak isteyenler için berbat bir gün. Sigarayı bırakmak için en iyi gün olarak gösterilen, iradenin en güçlü olduğu perşembe günü, aynı zamanda da haftanın en ıslak günü. Yapılan araştırmalarda yağmurun en fazla perşembe günleri yağdığı ortaya çıktı.

İşletme danışmanı Judi James, cuma günlerinin birini işten çıkarmak için en ideal gün olduğunu savunuyor.Cuma günü kelimelerin diğer günküler kadar yaralayıcı olmayacağını belirten James, kovulan kişinin yeni haftanın başlamasıyla yeni bir işe dahi başvurabileceğini söylüyor. Tarihteki en büyük depremlerin çoğu da cuma günü gerçekleşmiş.

Cumartesiler ise bebek sahibi olmak için iyi, ama alkol almak için kötü bir gün. Cumartesileri doğan bebeklerin başbakan olma gibi şanslara sahip olabileceği belirtilirken, 1900'lü yıllardan beri seçilen 20 İngiliz liderden 6'sının cumartesi dünyaya geldiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan alkol zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvuranların oranlarının 2/3'ünün cumartesi olduğu da belirtiliyor.

Pazar günleri ise daha önce de belirtildiği gibi en mutlu geçen gün olmasının yanısıra iletişim için iyi bir gün olduğu fakat yemek pişirmek için kötü bir gün olduğu iddia ediliyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali