20 Ağustos 2009

GFI EndPointSecurity-USB ve diğer cihazlar vasıtası ile giren ve çıkan datanın kontrol edilmesi

EndPointSecurity

image

Ürün Açıklaması:

Ağ genelinde taşınabilir depolama aygıtı, media ve elektronik cihaz kontrolü

 

USB ve diğer cihazlar vasıtası ile giren ve çıkan datanın kontrol edilme ihtiyacı

Anti-virüs uygulaması için yatırım yaptınız, firewall için yatırım yaptınız, email ve web içerik denetimi için yatırım yaptınız fakat hala herhangi bir kullanıcı ofise gelip, USB cihazını bilgisayara takıp 2Gb boyutunda bir data alabilir yada ekleyebilir. Bunun tehlikeleri kullanıcı gizli bilgileri çalabilir; virüs, trojan yada yasal olmayan uygulama ekleyebilir. Ve hala bunları engellemek için bir yönteminiz mevcut değil, kontrol etme şansınız yok.

Teknoloji analiz şirket Gartner, taşınabilir cihazların iş dünyası için yeni ve ciddi bir tehlike olduğunu raporlamıştır. Temmuz 2004, "removable media devices as a significant security risk in the workplace" raporunda gizli datanın kurum ağından çalınabilme yada ağa virüs, trojan gibi dosyaların eklenebilme durumlarının çok önemli bir güvenlik açığı olduğunu vurgulamıştır. Raporunda bu tür cihaz olarak cep diskleri, ipod, dijital kameralar, memoriy stick, compact fash ve bunun gibi birçok cihazı listelemiştir.

GFI EndPointSecurity ile kontrolü elinde tut
GFI EndPointSecurity, sistem yöneticilerinin aşağıdaki cihazlara kullanıcı erişimlerini kontrol altında tutmasını sağlar;

  • Medya oynatıcılar (iPOD, Creative Zen ve diğerleri)
  • USB Stick, CompactFlash, Hafıza kartları, CDs, floppy ve diğerleri
  • PDA, Blackberry, Handheld, Cep telefonu ve benzer haberleşme cihazları
  • Ağ kartları, taşınabilir bilgisayarlar ve diğer ağ bağlantı cihazları

Neden GFI EndPoint Security ?

  • Çalışanlarınızın dışarıdan virüs, trojan gibi zararlıları ağınıza taşımasını engelleyerek ağınızı güvenliğini sağlar
  • İçeriden veri çalınmasını engelleyin
  • Çalışanlarınızın işyerlerine oyun, özel iş gibi üretkenliği azaltıcı materyaller getirmesini engelleyin
  • Çalışanlarınızın bilgisayarlarına lisnssız yada yasal olmayan uygulama yüklemelerini engelleyin

Nasıl çalışır ?

Erişim kontol altında tutmak için GFI EndPointSecurity makinaya küçük bir footprint agent ajanı kurar. Bu ajan sadece 1,2 MB boyutundaıdr ve kullanıcı kesinlikle bunun farkına varmaz. İçerdiği uzaktan dağıtım aracı ile birkaç tuş ile yüzlerce makinaya yüklenebilir. Kurulumdan sonra ajan taşınabilir cihazlara olan hakları tanımlar. Eğer kullanıcı taşınabilir cihazlara hakkı olan bir gruba üye değilse erişimi engellenir.

Ürün tanıtım demosu için lütfen tıklayınız

 

USB hafıza kartları, SD kartlar ve daha birçoğuna erişimi kontrol altında tut
USB kartlar, küçük olma, kolay saklanabilme ve 4 GB' a kadar data taşıyabilme özellikleri ile ana güvenlik açıklarından biridir. GFI EndPointSecurity , bağlanım şeklinden bağımsız olarak data taşıma cihazı olarak kullanılabilecek tüm cihazların makinalara bağlandığını farkeder. Örneğin, dijital kamera bağlantısı SD kartlara 2Gb ve daha yukarısında data saklama imkanı yaratır.

CD ve floppy erişimini kontrol altında tut
Merkezi olarak kullanıcıların Floopy ve CD lere data yazabilmesini yada okuyabilmesini kontrol altında tutar. Böylece normal kullanıcıların virüs, trojan gibi zararlı dosyaları ağınıza eklemesiniz engeller. Bunu Bios aracılığı ile engellemeniz mümkün olmasına rağmen pratik değildir. Makinaın yanına gitmeniz ve tek tek iptal etmeniz gerekir ve ileri kullanıcılar için Bios engelleme yöntemi olamaz.

Kolaylıkla Active Directory üzerinden erişim tanımlama
Farklı koruma grupları yaratıp, şirket bünyesindeki bilgisyarları bu koruma gruplarına ekleyebilirsiniz. Her grup için farklı seviyede koruma konfigürasyonu yaparak, her cihaza erişim için farklı haklar tanımlayabilirsiniz. GFI EndPoint Security' nin konfigürasyonu, Active Directory' nin gücünü kullandığı için çok kolay ve zahmetsizdir. Böylece sistem yöneticileri, diğer "portable storage control" ürünlerinde ki gibi hangi bilgisayarlara hangi politikaların uygulandığını takip etmek zorunda kalmaz. Diğer çözümlerde sistem yöneticileri politikaları bilgisayarlara tek tek uygulamak ve değişiklik yapıldığında bilgisayarları tek tek güncellemek zorundadır.

Uzaktan dağıtım aracı
The GFI EndPointSecurity uzaktan dağıtım aracı ajanı ağ genelinde dakikalar içerisinde dağıtabilir. Domain genelinde, bilgisayar genelinde veya bilgisayar grupları genelinde dağıtım yapabilir.

Merkezi kontrol geçici erişimi kolaylaştırır
Kolaylıkla kullanıcılar Active Directory grubuna ekleyip çıkartılabileceği için geçici olarak kullanıcılara erişim hakkı vermek çok kolaydır. Geçici erişim hakkı bazı durumlarda zaruri olabilir.

Ağınızı sadece taşınabilir cihazlardan değil diğerlerinden de korur
GFI EndPointSecurity ağınızı, bluetooth cihazları, ağ kartları gibi taşınamıyan aygıtlardan da bilgisayarlardaki spesifik donanımları isteğiniz doğrultusunda kilitleyerek korur.

Kullanıcı Erişimlerini "Log" layın
GFI EndPointSecurity ile kullanıcı erişimlerini Windows Event Log ve merkezi bir SQL sunucusuna kaydedebilirsiniz. Cihazdan erişilen dosyaların listeleri yada başarılı bir şekilde cihazın bağlayıp bağlanamadığını kayıt altında tutabilirsiniz.

Kullanıcılarınıza, cihaz bazlı olarak sadece okuma, sadece yazma yada okuma ve yazma hakkı tanımlayabilirsiniz.

Ürün Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız.

Ürün Hakkında Resimler İçin Tıklayınız.

ReportPack Download İçin Tıklayınız.

 

Operating system: Windows 2000 (SP4), XP, 2003, Vista and 2008 (x86 and x64 versions)
Internet Explorer 5.5 or later
.NET Framework version 2.0
Database Backend: SQL Server 2000, 2005, 2008
Port: TCP port 1116 (default)

Detaylı sistem gereksinimleri için ürün kullanım kılavuzundaki kurulum bölümüne bakınız.

GFI EndPointSecurity Presentation

http://kavi.com.tr/download/pre/esec_presentation_tr.ppt

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali