13 Ağustos 2009

Ağır okul çantalarına paydos

Ağır okul çantalarına paydosDers kitaplarını çantada taşıma devri tarihe karışıyor: İşte teknolojinin öğrencilere son hediyesi...

Amerikalı ve Kanadalı öğrenciler, ücretsiz  verilen bir uygulama yardımıyla ağır okul çantalarındaki ders kitaplarının  içeriğini iPhone'larında saklayabilecekler.

Elektronik ders kitapları konusunda uzman California şirketi CourseSmart,  Apple'ın iPod ve iPod Tocuh modellerinden ders kitaplarına ulaşabilme olanağı  sağlayan ücretsiz bir yazılımı dün hizmete sunduğunu açıkladı.

CourseSmart firmasının Başkan Yardımcısı Frank Lyman yaptığı açıklamada,  eğitim alanında iPhone ve iPod Touch'ta uygulamalar için inanılmaz bir potansiyel  gördüklerini belirterek, elektronik ders kitaplarına basılı şeklindeki gibi aynı  renkler ve sayfa düzeniyle ulaşabilmenin öğrenciler için önemli olduğunun altını  çizdi.

Elektronik ders kitaplarını CourseSmart şirketinden satın alan  öğrenciler, internete bağlı herhangi bir bilgisayardan notlarını okuyabiliyor,  bunları yazdırabiliyor veya kopyasını alabiliyor, aynı zamanda da iPhone veya  iPod Touch'larını kullanarak, notlarına göz atabiliyorlar.

Şirketin eTextbook adını verdiği uygulamaya Apple'ın App Store online  sayfasından ulaşmak mümkün. CourseSmart şirketi, ABD'de ve Kanada'da 2007'den bu yana elektronik ders  kitaplarını, basılı olanların yarı fiyatına sunuyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali