17 Ağustos 2009

Yüksek Denetleme Kurulu denetmen yardımcısı alım ilanı

Yüksek Denetleme Kurulu denetmen yardımcısı alacak. ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı “KPSSP 57” Bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak kaydıyla, başvuruda bulunan adaylardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunanlar giriş sınavına katılabilecektir.

GİRİŞ SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI:

a) 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde öngörülen niteliklerine sahip olmak,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak (01.01.1979 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

c) Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Maliye, İktisat, Ticaret, İşletme, konularıyla ilgili lisans diploması veren yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarının birinden mezun olmak,

ç) ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı “KPSSP 57” Bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak kaydıyla, başvuruda bulunan adaylardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunmak (200 üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.),

d) Görevini yurdun her türlü yer, iklim ve yolculuk koşullarında yapmaya engel bir durumu bulunmamak,

e) Süresi içerisinde başvurmuş ve başvuru belgeleri ile birlikte istenen diğer belge ve bilgileri Kurula vermiş bulunmak,

f) Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak,

g) Giriş sınavına ilişkin işlemleri dolayısıyla gerçeğe aykırı bilgi, beyan ve belge vermemiş bulunmak,

ğ) Daha önce giriş sınavına en fazla bir kez katılmış bulunmak,

h) Yüksek Denetleme Kurulu Denetçiliğinin gerektirdiği karakter ve nitelikleri haiz bulunduğu Kurulca yapılacak araştırmalar ile tespit edilmiş olmak, şartları aranır.

II- BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER :

a) Adaylar tarafından doldurulacak Sınav Giriş Başvuru Formu,

b) Mezuniyet belgesi aslı veya onaylı örneği,

c) KPSS sonuç belgesi aslı veya onaylı örneği,

ç) Son 6 ay içinde çekilmiş 4,5x6 ebadında 4 adet fotoğraf,

d) Nüfus cüzdanı veya onaylı örneği

(Onaylı örneği istenen belgeler aslı getirilmek suretiyle Kurulumuzca da onaylanabilecektir. Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınava girmeden önce istenecek belgeler daha sonra bildirilecektir.)

Sınav Giriş Başvuru Formu ile Giriş Sınavı Kılavuz Broşürü adaylar tarafından Nevzat Tandoğan Cad. No:4 Kavaklıdere/Ankara (ABD Büyükelçilik karşısı) adresindeki Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığından doğrudan veya Kurul’un "www.ydk.gov.tr" web sitesinden indirmek suretiyle temin edilebilecektir. Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

III- SINAV BAŞVURUSU :

Sınava katılmak isteyen adayların, giriş sınavının yazılı bölümü için istenen belgelerle birlikte en geç 17 Eylül 2009 Perşembe günü Saat 18.00'e kadar T.C. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Nevzat Tandoğan Cad. No:4 Kavaklıdere/ANKARA adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihinde Kurul Başkanlığında olacak şekilde posta ile başvurmaları gerekir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler ve bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

IV- SINAV GİRİŞ BELGESİ :

Yazılı sınava katılması uygun görülen adaylar, Yüksek Denetleme Kurulu merkezinde ve Kurul’un "www.ydk.gov.tr" web sitesinden ilan edilecek ve "Sınav Giriş Belgesi" adayların Sınav Giriş Başvuru Formunda belirtmiş oldukları haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı Kurumumuz sorumlu olmayacaktır. Sınav Giriş Belgesinde sınav yerinin adresi ile günü ve saati gösterilecektir.

Yazılı sınavda "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport gibi fotoğraflı bir kimlik belgesinin bulundurulması gerekmektedir.

V- GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ :

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur.

VI-GİRİŞ SINAVI KONULARI :

a) Hukuk Grubu :

Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı, İdari Teşkilat, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukukunun Genel Esasları, Kıymetli Evrak ve Anonim Şirketlere İlişkin Hükümleri, Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Yönetim ve Denetimine İlişkin Mevzuat, İş Hukuku, Vergi Hukuku

b)Ekonomi-Maliye Grubu :

Makro, Mikro ve Uluslar Arası Ekonomi, Para ve Kredi, Milli Gelir ve Büyüme Teorileri, Maliye Politikası ve Bütçe, İşletme Ekonomisi, İstatistik, Ekonomik Konulardan Kompozisyon

c) Muhasebe Grubu :

Genel Muhasebe, Finansal Tablolar ve Analizi, Ticari Hesap, Maliyet Muhasebesi, Yönetim Muhasebesi

VII- DEĞERLENDİRME :

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için 100 puan üzerinden her konu grubundan 60’dan az olmamak üzere ortalama 70 puan almak gerekir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 puan üzerinden not ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şarttır. Giriş sınavı notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır.

VIII- GİRİŞ SINAVININ TARİHİ VE YERİ :

Giriş sınavı yazılı bölümü 17-18 Ekim 2009 (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde Ankara’da Sınav Giriş Belgesinde gösterilen yer ve zamanda yapılacaktır. Yazılı sınavı kazanan adaylar, puan sırasına göre Kurul merkezinde ilan edilecek, ayrıca Kurul internet sitesinde duyurulacaktır. Yazılı sınavı kazananlara sözlü sınavın tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

Başarılar dileriz.

YDK Sınav Kabul Merkezi

Tel: 0(312) 419 21 45 (Dahili 1036)


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali