03 Ağustos 2009

Samsung’tan Yeni Ürünler ve Yenlikler

Samsung’un yeni F3 HDD serisi

Yeni seri, önceki modellere göre %30 performans artışı gösteriyor.
Samsung yeni F3 sabit disk serisini tanıttı. Seri, başarılı F1 kreasyonunun devamı olacak, dolayısıyla kullanılan disklerde dokuz hafıza tabakası mevcut. Başlangıç olarak 500 GB ve 1 TB modelleri sunulacak.

Samsung, Seagate’ten sonra 7200’lük sabit disklerinde 500 GB kapasiteli disk kullanan ikinci şirket. Böylece yeni Samsung Spinpoint F3 HD502HJ’de 7.200 U/dk hızında tek bir disk bulunacak. HD502HJ serisi sadece 16 MB ön bellekle donatılmışken 1 TB modeli HD103SJ 32 MB ön bellekle geliyor. Son modelin içinde sadece iki disk dönüyor. Her iki model de NCQ ve SATA II arayüzüne sahip. Erişim süresi Samsung’a göre 8,9 ms; yeni modellerin performansı seleflerine göre yüzde 30 daha yüksek. Ürünler 3 yıl garantiye sahip.

HD502HJ 45 avro, HD103SJ de 69 avro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Cihazlar henüz piyasaya çıkmadıysa da HD103SJ’nin ağustosta raflarda olması bekleniyor.

Samsung'dan bir e-kitap okuyucu
Samsung'dan bir e-kitap okuyucu

Samsung, "Papyrus" olarak da bilinen ilk e-kitap okuyucusu SNE-50K'yı önce Güney Kore'de, sonra da dünyanın geri kalanında piyasaya sürecek.

Samsung, memleketinde yeni bir e-kitap okuyucu piyasaya çıkaracağını duyurdu.

SNE-50K adını taşıyan okuyucu, 5 inçlik, 600 x 800 çözünürlüklü dokunmatik ekrana ve 512 MB hafızaya sahip, 9 mm. kalınlığında ve 269 gram ağırlığında. Tıpkı Papyrus gibi internete bağlanmasını sağlayacak hiçbir özelliği de bulunmuyor. DÜZELTME: SNE-50K, Papyrus'ün ta kendisi. Ama evet, internet bağlantısı yok. Kart yuvası da.

Güney Kore'de piyasaya çıkmış bulunan SNE-50K, ocak ayında düzenlenecek olan bir teknoloji fuarında da batıya tanıtılacak. Yani, satışı en erken seneye başlıyor.

Cihaz ekran kalemiyle kullanılabiliyor, el yazısı tanıyor ve PDF ile Microsoft Office dosyalarını görüntüleyebiliyor. Fiyatı ise 339 bin Kore wonu (500 TL).

Samsung SyncMaster 2233SN
Film ve oyunlarda HD kalitesi yaşamak isterseniz monitör seçimi büyük önem taşıyor. Geniş ekranı ve görüntü kalitesiyle dikkat çeken Samsung 2233SN’yi inceledik.
LCD monitörler artık bir standart halini aldılar. Ancak birçok aşamadan geçtikten sonra, LCD’lerin ideale yaklaştığını söyleyebiliriz. Başlangıçta CRT (tüplü) monitörlerin taşıdığı 4:3 görüntü oranından sıyrıldılar. Önce 16:10 oranlı monitörleri gördük, şimdi ise 16:9 oranı yakalandı. Ancak bu oran enteresan ekran boyutlarıyla da tanışmamızı sağladı. Samsung’un 2233SN modelini buna örnek gösterebiliriz.



Ekran büyüklüğü 21,5 inç olan ürün Full HD çözünürlüğe ulaşabiliyor. Bu da 1920 x 1080 piksel anlamına geliyor. Bu çözünürlükte masaüstü kullanımı oldukça rahat, ekrana çok sayıda pencere sığdırarak ofis ve İnternet kullanımını kolaylaştırıyor.

Piyasada aynı görüntü alanına sahip monitörlerin tümü 1920 x 1080 çözünürlüğe erişebiliyor. Üstelik monitörün parlaklık değeri (300 cd/m²) de monitörlerin büyük bölümünde değişmiyor. Bu noktada Samsung’un teknolojilerinden biraz bahsetmek gerekiyor. 1000:1 oranındaki kontrast değerini bu tip ürünler ve LCD TV’lerde görmeye alıştığımız
dinamik kontrast ile besliyor.

Dinamik kontrast cihazın içerisinde fotoğraf makineleri gibi bir görüntü işleyici yonga bulunduğu anlamına geliyor. Bu yonga görüntüleri anında işleyerek karşıtlığı (kontrast) artırıyor. Samsung SyncMaster 2233SN’nin dinamik kontrast değeri ise 50.000:1. Bu değer oldukça
yüksek, ancak kolay aldanmayalım. Bu değer, labaratuvar şartlarında ölçülen azami değeri gösteriyor. Bunun LCD TV’lerdeki kadar yüksek olması, kontrast açısından sıkıntı yaşamayacağımızı gösteriyor dememiz yeterli.



Buna ek olarak, MagicBright 3 teknolojisi de seçeceğiniz görüntü moduna göre parlaklık ve kontrast değerlerinin otomatik ayarlanmasını sağlıyor. Dinamik Kontrast dışında, Kişisel, Metin, İnternet, Oyun, Spor ve Film seçenekleri bulunuyor. Kişisel ile tüm ayarları siz yapabiliyorsunuz, diğerlerinde ise hazır ayarlardan faydalanmanız söz konusu. Tüm bu ayarları yandaki tuşlarla yapabiliyorsunuz. Ayrıca menünün Türkçe olduğunu da söylemeliyiz.

Üründe Magic Color adlı bir menü de mevcut. Slayt gösterisi izlerken ya da masaüstünde farklı bir ton arayışındaysanız, renk, kontrast ve parlaklık kombinasyonları sunan birkaç seçenek bulunuyor. Tam ya da Akıllı seçeneklerini seçmeden Demo moduna geçebilmeniz güzel olmuş.

Oyuncuların merak ettiği tepki süresini de açıklamayı geciktirmeyelim. Ürünün tepki süresi 5 ms. Bu değer de yazıktır ölçeklenemiyor. Bunun için cihazda birkaç farklı oyun oynamak yeterli. Bu monitörü test sistemimizde kullandığımızdan hem oyun oynarken, hem de test yaparken cihazın performansına şahit oluyoruz. Far Cry 2, Crysis WarHead ve Devil May Cry 4 oyunlarıyla yaptığımız test ve denemelerde bizden geçer not aldığını söyleyelim.



Görüntü açısı yatayda 170, dikeyde ise 160 derece. Bu değerler biraz düşük. Ancak bilgisayar başındaki kullanıcılar için sorun değil. Koca salonun ortasına 21,5 inç büyüklükte bir monitör koymayacağınıza göre (öyle yapacaksanız daha büyük bir ekran tavsiyemizdir) sorun yaratmayacaktır.

Techno-Labs’in yorumu
Görüntü kalitesi açısından oldukça başarılı bulduğumuz ürünle ilgili sıkıntı yaşadığımız tek nokta üzerindeki görüntü çıkışının yalnızca D-SUB olması oldu. Analog bağlantı Full HD çözünürlüğü taşımak için yeterli olsa da DVI bağlantısı bulunmasını tercih ederiz. Görüntü açısını ayarlamanın otomatik olarak monitör tarafından gerçekleştirilmesi hoşumuza gitti. Bunun dışında video ve oyun denemelerimizi başarıyla geçen cihaz, 300 liralık fiyatıyla da Full HD terfisi yapmak isteyenlere hesaplı bir seçenek sunuyor.

Toplam puan: 4 / 5
Bilgi için: www.samsung.com.tr

Artı
Yüksek çözünürlük
Kaliteli görüntü sunuyor
Türkçe menüsü var

Eksi
Dijital bağlantısı bulunmuyor

Samsung'dan yeni tasarımlı cep:C3053 Bliss
Samsung, cep telefonlarında tasarıma öncelik verenlere Samsung C3053 Bliss'i tanıttı.
Samsung Electronics'in geçtiğimiz günlerde tanıttığı Samsung C3053 Bliss net çizgileri ve minimalist tasarımı ile göz alıyor. Samsung C3053 Bliss'in görünenden daha fazlasını sağlayan ince tasarımı stil sahibi kullanıcılara ayrı bir zarafet katıyor. İnce formu ile cebinize ya da elinize kolayca uyum sağlayan bir ergonomi sunan Samsung C3053 Bliss modern görünümün yanısıra, kayar kapaklı tasarımı ile fonksiyonel rahatlığı da beraberinde getiriyor. 2 inç genişliğinde bir LCD ekrana sahip olan Samsung C3053 Bliss ile görsel içeriğe ulaşım ayrı bir keyif olurken, kullanımı kolay ara yüzü ile telefon içeriğini görüntülemek de çok kolaylaşıyor.
Samsung'dan yeni tasarımlı cep:C3053 Bliss

Müzik Ziyafeti
En beğendiğiniz şarkıcıları, albümleri ve şarkıları bir araya getiren kişisel müzik kutunuz Samsung C3053 Bliss, size dilediğiniz zaman müzik dinleme keyfini sunuyor. Favori şarkılarınızın tümünü microSD kartta saklayabilir ve o andaki modunuza uygun bir müzik deneyimi yaşayabilirsiniz. Arka planda müzik çalma özelliği ile, telefondaki diğer uygulamaları çalıştırırken bile kesintisiz müzik keyfi yaşarsınız. En yeni şarkıları dinlemek için FM radyoyu açabilir, ya da en son haberleri ve güncel gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

Büyük resme bakın ve telefonunuzla yakalayın
Samsung C3053 Bliss'de bulunan VGA kamera ile en değerli anlarınızı ve anılarınızı gerçekleştikleri anda ölümsüzleştirebilirsiniz. Samsung C3053 Bliss ile etkileyici fotoğraflar çekebilir, panoramik görüntüleme ile çektiğiniz fotoğrafları birleştirerek görkemli eserler yaratabilirsiniz.

Samsung C3053 Bliss siyah, pembe, turuncu ve mor renk seçenekleri ile KDV dahil 196 TL olarak Türkiye'de satışta. Ayrıntılar ve satın alma bilgileri için buraya tıklayabiilrsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali