10 Ağustos 2009

Osman Müftüoğlu "tevekkül" öneriyor!

Hürriyet'in sağlık yazarı Osman Müftüoğlu

Hürriyet'in sağlık yazarı Osman Müftüoğlu trende uyarak bugünkü köşesinde yaşlılıkla ilgili yazısında, "İnanç dünyanızı zenginleştirip manevi yanlarınızı güçlendirmenin üzerinde ısrarla durmanızı öneriyorum. Çünkü bu konu her gün biraz daha önemli hale geliyor" diye yazıyor.

Osman Müftüoğlu, "Tevekkül giderek önemli bir tedavi unsuru oluyor" başlıklı yazısında "Yaşlı ve yorgun hücreler iç ve dış zararlılara eskisi kadar direnemiyor, diklenemiyor. Yaşlandıkça daha sık grip, nezle olmanız, ağrıdan sızıdan daha çok yakınmanız bundandır. Ne iyi ki bunların çoğu önemsiz şeylerdir. Basit tedaviler ve kısa istirahatlarla düzelirler." diye belirttikten sonra, asıl vurgulamak istediği "inanç ve tevekkül"e dikkat çekiyor.

Bu konuda bir referansa başvurarak yazısını güçlendirmek isteyen Müftüoğlu, şöyle devam ediyor: "işin uzmanları (Örneğin, ünlü Harvard’lı hoca Dr. Herbert Benson) inanç dünyası zengin, manevi bağları güçlü, kendisi, ailesi ve sosyal çevresiyle barışık insanların her iki sorunla da daha az karşılaştıklarını söylüyor.

Parasızlıktan hastane kapısında ölenlerin çoğalmaya başladığı bir ülkede, Osman Müftüoğlu'nun bu çözümü önermesi, gericiliğin toplumsal planda yaygınlaşmasının etkisinin yanısıra, bu alanda rekabetin kızıştığını gösteriyor.

TV kanallarına sürekli çıkan "ayurveda uzmanı" olarak da bilinen Ender Saraç'ın tedavilerinde Hint felsefesine dayanarak tanrı ve inanç üzerinde durduğu; Azerbeycan'da bir üniversiteden profesörlük alan ve son dönemde adı duyulan Ahmet Maranki'nin de "kozmik - bioenerji" alanda epey prim topladığı biliniyor.

Osman Müftüoğlu, "Yaşasın Hayat" adlı kitabıyla ve Hürriyet Gazetesi'nde de yazmanın avantajıyla popülerliğini hep korumuştu.

Tevekkül: Herhangi bir işte elinden geleni yapıp daha sonrasını Allah'a bırakma.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali