11 Ağustos 2009

Kene kovar ayakkabı!

Geçmişi yıllar öncesine dayanan ve hala kullanılmakta olan kara lastik ayakkabı, içinde bulunan dop yağının keneleri uzak tutması ve sağlam olması nedeniyle çiftçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kara lastik ayakkabı üreten bir firmanın sahibi Ömer Faruk Altuntaş, içindeki yağ sayesinde kenelerin uzak durduğu kara lastik ayakkabıların çiftçilerin yanı sıra turistlerin de ilgisini çektiğini söyledi.

Firmalarının bu konuda Türkiye'nin en önde gelen kuruluşu olduğunu belirten Altuntaş, "Yıllar önce dedelerimizin, ninelerimizin köylerde giydiği kara lastik, bugün hala insanlar tarafından ilgi görüyor. Sağlamlığı ve ucuz olması nedeniyle özellikle tarlada çalışan çiftçiler tarafından ilgi gören kara lastik, ayrıca keneleri de uzak tutuyor. Petro-kimya artıklarından üretilen kara lastiğin içinde dop yağı var. Keneler bu yağın kokusundan nefret ettiği için bu ayakkabıya yaklaşmıyor. Bu nedenle tarlada çalışan çiftçiler bu ayakkabıyı daha çok tercih ediyor. Günde bin 500 çift ürettiğimiz ayakkabıları Türkiye'nin her yerindeki bayilerimize gönderiyoruz. Hatta bazı Balkan ülkelerine ihracatımız bile var" dedi.
(iha)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali