10 Ağustos 2009

Kadın hafızlar yarışacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez kadın vaizler ve Kur'an kursu öğreticileri arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2004 yılından bu yana personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla gerçekleştirdiği yarışmalarda bu yıl ilk kez kadınlara da yer verdi.

Camiler ve Din Görevlisi Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, şiir, makale ve hutbe yazma ile ezanı güzel okuma yarışmaları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kadınlar arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenleyecek.

Kadınlar arasındaki yarışmalar çerçevesinde, “Birinci Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma” final yarışması yarın Bolu'da Yıldırım Beyazıt Camisinde yapılacak.
Kadın din görevlileri, ayrıca 13 Ağustos Perşembe günü Ankara'da yapılacak “Kadın Görevliler Birinci Türkiye Hafızlık Final Yarışması”nda bu konudaki yeteneklerini ortaya koyacak.

Dereceye giren kadın din görevlilerinin ödülleri ekim ayındaki “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” açılış töreninde verilecek.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali