04 Ağustos 2009

Ehliyette e-sınav dönemi başlıyor!

Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Çağlayan Arkan'dan ehliyet sınavlarıyla ilgili müjde

2009 yılının yatırım, 2010 yılının ise yeni ürün lansman dönemi olduğunu söyleyen Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Çağlayan Arkan, yeni ürünler sayesinde e-konsolosluk uygulamasını ve ehliyette e-sınav uygulamasını başlatacaklarını ifade etti. Bir diğer yazılım programı ile de elektrikteki kayıp kaçakları en aza indireceklerini kaydetti


Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Microsoft’un yerel ülke bazında bilanço verilerini açıklamadığını, küresel Microsoft olarak bilanço sonuçlarının duyurulduğunu belirterek, “Bugün olduğu gibi gelecekte de, Microsoft sektördeki öncülüğünü ve tartışılmaz liderliğini kesinkes sürdürecektir. 2009 bizim için yatırım, 2010 ise bir dizi yeni ürünün lansman dönemi olacak. Türkiye Microsoft’un sürprizlerine hazır olsun” dedi.

Microsoft dünya sonuçlarını değerlendiren Çağlayan Arkan, 2009 cirosunun 58 milyar 44 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek “ Küresel krizle ciddi bir şekilde daralan pazarda, gelir payımızı artırma başarısını gösterdik ve kurulduğumuz günden beri sergilediğimiz yüksek performansımızı koruduk. Özellikle son çeyrekte bir önceki yıla göre gelirlerimizde yaşanan yüzde 17 gibi ciddi bir gerilemeye karşın, son derece iyi sayılabilecek performansımız sayesinde 2009 mali yılında gelirlerimizdeki gerileme sadece yüzde 3’le sınırlı kaldı” dedi. Microsoft’un 2009 mali yılında elde ettiği küresel sonuçlara bakıldığında, özellikle iki noktayı dikkat çekici bulduğunu ifade eden Çağlayan Arkan şöyle devam etti:

Tasarruf yapıldı

“Genel giderlerde % 35 tasarruf yaptık. Bunun Microsoft ölçeğindeki bir şirket için çok büyük bir başarı olduğunun altını çizmeliyim. Pazarlama harcamalarımızda da önemli bir tasarruf söz konusudur. Microsoft tüm dünyadaki operasyonal harcamalarında bir yıl önceye göre 750 milyon dolarlık bir tasarrufta bulundu.”

2009 yılını kesintisiz yatırım ve hazırlık dönemi olarak gördüklerini belirten Arkan, “2010 yılını ise önemli bir Microsoft lansmanları dönemi olarak görüyorum. Windows Server 2008 R2, Office 2010, Bing ve özellikle de Windows 7 lansmanları ile önümüzdeki aylar bizim için ve bilişim sektörü için son derece heyecan verici geçecek” diye konuştu. 2010’da çok önemli yenilikler getirecekleri bilgisini veren Arkan, şunları söyledi:

“Mesela şu anda Beta versiyonu kullanımda olan arama motorumuz Bing, Yahoo ile yaptığımız güç birliği ile büyük bir rekabet gücüne kavuşacak. Aramada daha fazla yenilik , reklamcılar için daha iyi değer, tüketiciye iyi bir alternatif yaratacağız. Bir diğer örnek; Xbox’ın yeni projesi Natal, insan vücudunun tüm hareketlerini algılayan ve joystick’e ihtiyaç duyulmayan teknolojisi ile oyun konsolu piyasasında bir devrim yaratacak.”

Gerçek e-devlet uygulaması

ÇAĞLAYAN Arkan, projeyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yıl 400 bin vatandaşımız 136 sınav merkezinde 2 ayda bir ” Sürücü Belgesi “ alabilmek için klasik yöntemlerle sınava giriyor. e-sınav ile Türkiye’de bir ilk başarılıyor ve gerçek bir e-devlet uygulaması hayata geçiriliyor. Pilot çalışmalar başarı ile tamamlandı. 1 saatte sonuç alınabilmektedir. Bu uzaktan eğitim sınav sistemi Microsoft tarafından tasarlanmış, ürettirilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmiştir.”

Kaçakçı muamelesi görmemek için bu listeye dikkatli bakın


YurtDIŞINDAN gelen bir yolcunun, 55 ekran LCD TV’den, 2.5 kilo kahveye, yelkenli sörf tamından, paraşüt gibi bir çok eşyayı vergi ödemeden getirme hakkı bulunuyor. Hangi eşyaların vergiden muaf tutulduğu konusunda bir çok kişinin yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden gümrük yetkilileri, getirilen bazı eşyalar nedeniyle yolcuların kaçakçılık gibi ağır suçlamalarla bile karşı karşıya kalabildiğini belirttiler. Yetkililer, yolcu başına değeri bin 500 euroyu geçen ticari miktar ve mahiyet arz eden eşyanın, yolcu beraberi eşya olarak vergisi ödense bile ithal edilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Yurt dışından vergi ödemeden getirilebilecek eşyalar 4 grupta toplanıyor. Bunlar, “kişisel eşyalar”, “posta yoluyla gelen değeri 100 euroyu geçmeyen eşyalar ”, “posta yoluyla getirilen 300 euroyu geçmeyen hediyelik eşyalar” ve “yolcu beraberinde getirilen hediyelik eşyalar” olarak sıralanıyor. Bu arada yurt dışından Türkiye’ye gelen bir yolcu, beraberinde sınırsız miktarda Türk parası ve dövizi beyan etmek koşuluyla Türkiye’ye getirebiliyor. Buna karşın yolcular, Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Karara göre yurt dışına 5 bin dolar veya eşiti efektifi çıkarabiliyor.


Hangi eşyaya vergi ödenmez


* 55 ekrana kadar LCD veya plazma TV

* 1 kamera ve 10 adet boş kaseti

* GPS yön bulma cihazı

* 1 adet diz üstü bilgisayar ya da PC n Play station

* GSM cep telefonu n Sualtı sporları için bir adet dalgıç takımı

* Motor takılmayan cinsten şişirme bir adet bot

* Su sporu için kullanılan yelken tertibatlı bir adet sörf

* Paraşüt ve kayak takımı n Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuklar

* Kahve makinesi, ekmek makinesi, tost makinesi, mikser ve meyve sıkacağı

* En çok 400 adet sigara (2 karton)

* 500 gram pipo tütünü

* 1.5 kilo kahve, 500 gram çay, 1 kilo çikolata, 1 kilo şekerli yiyecek

* Şişe adedine bakılmaksızın en fazla 600 mililitre parfüm

* Scooter (iki tekerlekli ve akülü)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali