10 Ağustos 2009

100 işsiz ziraat mühendisi aranıyor


İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...
Lütfen dost ve arkadaşlarınızıda grubumuza davet ediniz.

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Türkiye’de özel sektörün tarımsal alandaki en büyük sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında işsiz 100 ziraat mühendisi istihdam edilecek.

Bu proje ile birlikte Türkiye 7 milyar dolarlık gereksiz gübre kullanımından ve ilaç kalıntılarından kurtulacak. Proje ile, Türk tarımının gelişimi amaçlanıyor.

Tarımda; Türkiye’nin en büyük özel sektör sosyal sorumluluk projesi bu yıl içinde hayata geçiriliyor. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte işsiz olan 100 ziraat mühendisine yeni iş imkanı da doğmuş olacak.

TARIM MARKET İSTASYONLARI

Karakaş Enerji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Uluslararası Kalite ve Proje Uzmanı Sadık Yoltay, Yanlış gübre ve ilaç kullanımının Türkiye’de büyük bir sorun olduğunu açıkladı. Türkiye’de 7 milyar dolar gibi yüksek oranda gereksiz gübre kullanıldığını, ilaç kalıntılarının Türkiye’yi dış pazarlarda zor durumda bıraktığını ve sağlıklı tarım yapılamadığını dile getiren Yoltay, “Bu gerçeklerden yola çıkarak özel sektör olarak tarım alanında ki en büyük sosyal sorumluluk projesine start verdik” dedi.

Projeleri Tarım Bakanlığının politikalarına eşgüdümlü götürmek istiyoruz diyen Yoltay, tarım ürünlerimizin Rusya’dan ve benzeri ülkelerden ilaç kalıntıları nedeniyle geri gönderildiğine değinerek şöyle devam etti;
“Ürünlerimizin yurtdışından ilaç kalıntıları gibi nedenlerle dönmemesi için önleyici tedbirler alacağız. Doğru gübre ve ilaç kullanımı, doğru sulama sistemleri gibi unsurlar ağırlık kazanacak. Gezici Eğitim Otobüslerimiz yola çıkacak. Her 10 günde bir bu araçlarımız, 10 gün süreyle o bölgenin çiftçilerine eğitimler verecek. Birde bunun dışında toprak analizlerinin yapılacağı araçlar dizayn edeceğiz. Bu araçlar ile toprak analizleri çiftçilere ücretsiz olarak yapılacak. Bunun için 2-3 kişiden oluşan uzman mobil ekipler oluşturacağız. Böylece milli gelirimizin ve servetimizin heba olmaması için çalışmış olacağız.”

TARIMDA TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Projeyi uygulamak için hemen harekete geçtiklerini kaydeden Yoltay, proje ile birlikte kırsal kesimde açacağımız istasyonlarda ilk aşamada 100 ziraat mühendisi istihdam edeceğiz. Bu seçimde o bölgenin çocuğu olan yetişmiş, Ziraat Fakültesini bitirmiş işsiz gençlerimizi tercih edeceğiz. Çiftçiye ücretsiz olarak zirai danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu mühendislerimiz istasyonların başında dururken bulundukları bölgelerde tarımsal kesimin ücretsiz danışmanlıklarını yapacaklar. Bu sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olacak” görüşünü dile getirdi.

Çiftçiye ücretsiz olarak verilecek bu danışmanlık hizmetleri ile birlikte yanlış ilaç ve gübre kullanımının önüne geçilmesi, doğru tohum kullanılması sağlanacak şeklinde konuşan Sadık Yoltay, “Bununla birlikte Türkiye sadece yanlış gübre kullanımından doğan 7 milyar dolarlık bir yükten kurtulmuş olacak. Çünkü bugün yanlış gübre ve ilaç kullanımı hem sağlıklı ürün elde etmek için büyük bir sorun, hem de ülke ekonomisi için büyük bir yük” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bu alanda ilk sosyal sorumluluk projesi olacağını kaydeden Karakaş Enerji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Uluslararası Kalite ve Proje Uzmanı Sadık Yoltay, ”2010 yılında bu sosyal sorumluluk projesini geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali