06 Ekim 2009

"Sınırsız kablosuz" TV

Sınırsız kablosuz TVSony'den "gerçek kablosuz TV" geliyor: Artık elektrik için bile kabloya ihtiyacımız olmayacak.

Sony'nin Japonya'daki araştırma ve geliştirme birimi yüksek verimle çalışan kablosuz elektrik transfer sistemi geliştirdi. Bu sistem televizyon ve benzeri cihazlarda, manyetik rezonans tabanlı bir teknoloji.

Bu en son teknoloji 60 watt elektriği 80 santimetreye kadar iletebiliyor. Bu sayede üzerinde hiçbir kablo bulunmayan televizyon ve eğlence sistemi mümkün hale geliyor.

İşte Sony Japonya'nın yayınladığı duyuru: "Sony Corporation bugün yüksek verimliliğe sahip kablosuz veri transfer sistemini geliştirdiğini duyurur. Bu aktarım sistemi sayesinde televizyon gibi elektronik ürünlerde güç kablosu kullanımına gerek kalmıyor. Sistem 60 watt elektrik enerjisini 50 santimetre mesafeye kadar yüzde 80 verimle aktarabiliyor. Düzelticiyle bu verim daha uzak mesafede yüzde 60 oluyor. Mesafe arttıkça verimlilik de düşüyor."
Manyetik rezonans teknolojisi iki cihaz arasındaki rezonans frekansının aynı olmasıyla çalışıyor. Enerji transferi, açı değişse bile verimli bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Sony mesafeyi uzatmak için pasif uzatma üniteleri de geliştiriyor. Bunlar sayesinde maksimum verimli mesafe başta da belirttiğimiz gibi 80 santimetre oluyor.


3500 Yerli Yabancı Kanalı
Bilgisayarından Ücretsiz İzle
Bir Defaya Mahsus Programı Kurmak Yeterli

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali