02 Ekim 2009

Demir Çelik Sektörüne "İşgücü Yetiştirme Projesi"

Hak-İş Konfederasyonu tarafından “AB Hibe Programları” kapsamında gerçekleştirilen “Demir Çelik Sektörüne Genç İşgücü Yetiştirme Projesi” kapsamında 121 kişinin yeterlilik sertifikası almaya hak kazandığı bildirildi.

Proje Koordinatörü Şahin Serim, Antakya Narin Hotel'de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin, gençlerin istihdamını sağlamak ve işsizlik oranını düşürmek olduğunu söyledi.

Projeye katılanların iş bulmalarının daha kolay olacağını ifade eden Serim, şöyle devam etti:

“Bu projedeki hedefimiz, Hatay bölgesinde hedef kitleyi oluşturan genç işsizlerin kurslarla kalifiye eleman olmalarını sağlamaktır. Kursu başarıyla tamamlayanların kısa vadede yüzde 20, orta vadede ise yüzde 50 oranında istihdamları sağlanacaktır. 250 saatlik teorik ve 50 saatlik pratik eğitim sonucunda kursa katılan 125 gençten 121'i yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı.”

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül de, İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nda yassı demire geçilmesiyle ilçe nüfusunda büyük bir artış olasılığını dikkate alarak bunun altyapısının hazırlanması gerektiğini belirtti.

Belediyeler ve sanayiciler tarafından, gelecek için planlama ya da program yapılmadığına dikkati çeken Gül, şöyle konuştu:

“Yassı demire geçişle bölgeye gelmek isteyen çok sayıda sanayi kuruluşu var. Bu yüzden İskenderun havzasının iyi organize edilmesi gerekir. Havzayı çevre açısından koruma ve sanayileşme zorunluluğumuz var. Bu yüzden bölgenin organizasyonu iyi yapılır ise bu bölgede hem ormanlık alanlar kalır hem sanayi gelişir hem de insanlar diledikleri gibi denize girebilirler. Eğer bu dengeyi kuramazsak sanayinin getirisi sağlık giderlerinin altında kalır.”

GENÇ: “İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİNE GÖRE ÖĞRENCİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ise konuşmasında, önümüzdeki günlerde Vali Celalettin Lekesiz'in katılımı ile toplantı yapacaklarını ve sanayicilerin beklentileri doğrultusunda meslek liselerine yeni bölümler açacaklarını söyledi.

Meslek liselerinde mezun olan öğrencilerin işsiz kaldığını ifade eden Genç, “İş dünyasının beklentilerini bilmeden, öğrenciyi mezun ederseniz işsiz kalır. Bundan sonra iş dünyasının beklentilerini bilerek hareket edeceğiz ve onların istihdam edeceği alanlara göre bölümler açacağız” diye konuştu.

Törene, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Danışmanı ve Mesleki Yeterlilik Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldız, İskenderun Ticaret Odası Başkanı Raşit Özyurt ve demir çelik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ile proje sorumluları katıldı.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali