07 Ekim 2009

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor

Dün doların değer kaybetmesiyle rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı en son 1,045 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Daha önce altının ons fiyatı Mart 2008'de 1.032,80 dolarla tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Altının fiyatı son 8 yılda sürekli artıyor.

Analistlere göre, faizler genel seviyesindeki zayıflığın devam ediyor olması, doların gerilemesi ve hisse senedi piyasalarının ABD ekonomisinin belirgin birbüyüme sürecinin içine gireceği söylemleriyle birlikte yükselmesinin yarattığı enflasyon beklentileri, altın fiyatlarının çok sert bir şekilde 1032 dolar seviyesindeki uzun vadeli direncini kırmasına neden oldu.

Şu bir gerçek ki eğer dünyada küresel talepte bir toparlanma olup daekonomiler önceki gün Bernanke’nin dediği gibi belirgin bir şekilde büyüyecekse, bunun bedeli yüksek enflasyon olacak. ABD’nin parapolitikasına bakıldığında para arzının yüksek kalmaya devam edeceği budönemde faizlerin düşük kalmasına neden olabileceği için enflasyona karşı korunmak için fonlar dün altın satın aldı.

Uzmanlara göre, aynı faktörler hisse senetlerini artırırken ve doları düşürürken altın fiyatları 1052 doları hedeflemiş gözüküyor.

Bu nedenle önümüzdeki seanslarda ya da bugün altın bir düzeltme yaparak 1025-1032 aralığına kadar gerileyebilir. Analistlere göre, 1052 artık kaçınılmaz gözüküyor. 1052 görmeden piyasanın 1000 dolar altına inmeyeceği düşünülüyor.

PETROL DE TOPARLANDI
Petrol fiyatı küresel ekonominin toparlandığına ilişkin iyimserliğin artmasının ham petrole talebi artıracağı beklentileri üzerine yükseldi.

Asya'daki işlemlerde ABD ham petrolünün varil fiyatı Kasım ayı teslimi 71,55 dolardan işlem görüyor. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 69,25 dolardan satılıyor.

--
Zayıf Görünmek Sizinde Hakkınız
Bitkisel mucizeFX Plus ® ile 1000 lerce kişi gibi sizde zayıflayın!
http://www.xticaret.com/xticaret/?110_1493
--------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali