06 Ekim 2009

Petkim'den istihdam garantili eğitim

Petkim, “sanayi gelişiminin arkasındaki büyük güç” sloganıyla, yatırımlarını sürdürerek istihdamını artırmaya devam ediyor.

Petkim'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ortaklaşa başlattığı “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme” eğitiminin birincisi tamamlayan Petkim, Aliağa yerleşkesinde yapılacak Rafineri ve Petrokimya yatırımlarına yetiştirilmek üzere, Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu, Teknik Eğitim Fakültelerinin uygun bölümlerden mezun olanlar için “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme” eğitiminin ikincisini başlatacak.

Bu programa katılacak 200 kursiyer, Ege Üniversitesi ile ön değerlendirme ve mülakatla belirlendi. 60 iş günü sürecek teorik ve pratik-işbaşı uygulamalı eğitim programı sonunda, eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerler, Petkim bünyesinde “Saha ve Ekipman Teknisyeni” olarak yetiştirilmek üzere istihdam edilecek.

Petkim Petrokimya Holding AŞ Genel Müdürü Kenan Yavuz, büyüme projeksiyonuyla birlikte, değişim projelerini de gerçekleştirdiklerini belirtti. Yavuz, “Bu projelerden birisi de yedekleme, yenileme ve genç teknisyen-mühendis kuşağı yetiştirmek. Bugünkü faaliyetimiz Petkim'in en önemli değişim projesidir. Çünkü önce insan diyoruz. Siz ne yaparsanız yapın, emanet edeceğiniz kişi insandır. O insanın bilgi birikimine ve kabiliyetine ihtiyacınız var. En önemli değişim projemiz genç teknisyen ve mühendis yetiştirme projeksiyonumuz. Bunu birkaç yıl içinde tamamlayacağız” dedi.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali