13 Ekim 2009

Robot nüfusunda patlama

Robot nüfusunda patlamaNe yana dönsek bir robota çarpacağımız zaman çok yakın: İşte robotların nüfus sayımı...

Robotlar pek çoğumuz için teknoloji dünyasının ilgi çekici bir yanını oluşturuyor. Son hesaplamalara göre 2010 yılında dünya üzerindeki robot sayısı tam 1 milyona ulaşacak. Şu an için rakamın sadece 500 bin civarında olduğu söyleniyor; ancak bu konuda yapılan bazı araştırmalar, robot nüfusunun çok kısa bir sürede ikiye katlanacağını ortaya koyuyor.

Robot teknolojileri ile uğraşan uzmanlar ise bu hızlı artışın doğurabileceği sorunlara dikkat çekiyorlar. Neyse ki olası sorunlar Terminatör filminde gördüklerimize benzer şeyler değil. Uzmanlar daha çok robotların yaygınlaşmasının kazalara yol açabileceğinden endişeleniyorlar. Şu an için robot nüfusunun büyük kısmı herhangi bir kazaya yol açabilecek kadar farklı işlevlere sahip değiller.

Robotlar öncelikli olarak teknoloji konusunda donanımlı ve iyi eğitimli kişiler tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla şu anda bir robotun insanlara, bir elektrikli süpürgenden daha fazla tehlike yarattığını düşünmek doğru olmaz.

Fakat uzmanlar artan robot nüfusunun, teknolojiye nispeten daha uzak kişilerin robotlarla etkileşime geçmeye başlayacağını ve robotların giderek daha fazla özelliğe sahip olacağını ortaya koyduğunu söylüyorlar. Konuya biraz da kötümser yaklaşan robot teknolojileri uzmanlarına göre eğer çok kısa sürede robot nüfusu konusunda bazı düzenlemeler yapılmazsa, gazetelerde robotların yol açtığı kaza haberlerini okumaya başlayacağımız günler  pek de uzak değil.



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali