06 Ekim 2009

30 dakikada web sitesi kurun

Web sitenizi kendi ellerinizle hazırlamak oldukça keyifli ve özel olabilir..
Kişisel web sitenizi ya da şirketinizin sitesini hazırlamak belki de defalarca aklınızdan geçmiştir. İnternette hızlı bir aramayla sizin için bu işi üstlenebilecek sayısız firma bulabilirsiniz ancak web sitenizi kendi ellerinizle hazırlamak da oldukça keyifli ve özel olabilir. Konuyu biraz incelediğinizde bu işin aslında imkansız olmadığını, hatta hiç de zor olmadığını göreceksiniz. İnternetin gelişimi, kullanıcıların etkileşiminin artması ve ücretsiz araçların ortaya çıkması, geçtiğimiz yıllar içinde web sitesi yapımını iyiden iyiye kolaylaştırdı.

Sizinde bir internet siteniz olsun

HERKES YAPABİLİR
Dışarıdan bakıldığında çoğu zaman karışık ya da zor görünse de temel ihtiyaçları karşılayan bir web sitesi hazırlamak, konuya ilgi duyan herkesin biraz zaman ayırarak gerçekleştirebileceği bir iş. Tabii burada ayırdığınız zamanın miktarı ve kararlılığınız büyük önem taşıyor. Birkaç sayfadan oluşan deneme amaçlı durağan bir web sitesi hazırlayabileceğiniz gibi daha fazla zaman ayırarak ve biraz daha fazla kafa yorarak dinamik yapıya sahip bir içerik yönetim sistemi de kurabilirsiniz.

İLGİ VE DİKKAT
Dinamik bir web sitesi hem başlangıçta daha çok ilgi ve dikkat isteyecektir, hem de yapım işi bittikten sonra düzenli olarak kontrol altında tutulması gerekebilir. Örneğin web siteniz, ziyaretçiler tarafından yapılan yorumların denetlenmesi gibi işlere düzenli olarak zaman ayırmanızı gerektirebilir. Bu yüzden burada farklı amaçlara hizmet eden farklı yöntemleri ele alacağız. Web sitesi yapmak için işe başlamadan önce nasıl bir siteye sahip olmak istediğinizi net şekilde belirlemeli ve amacınıza göre ilerlemelisiniz.

Sizinde bir internet siteniz olsun

ÜCRETSİZ ŞABLONLARI KULLANABİLİRSİNİZ
Yalnızca kendinizi ya da şirketinizi tanıtan birkaç sayfadan oluşan bir web sitesi yapmayı düşünüyorsanız, webde bulacağınız ücretsiz şablonları yine ücretsiz bir HTML editörü olan NVU gibi bir programla düzenleyerek sitenizi hazırlamanız yerinde olacaktır. Webden kolayca edinebileceğiniz, şık görünümlü bir şablonu düzenleyerek kendi ana sayfanızı oluşturmak ve yine aynı şablonu kullanarak "hakkımızda", "referanslarımız", "özgeçmiş" benzeri ek sayfalar oluşturmak, neredeyse bir saat içinde kendi kendinize yapabileceğiniz kolay bir iş. Yapımı çok kolay da olsa böyle bir web sitesi ihtiyaç duyacağınız temel fonksiyonları yerine getirecek, sizi dünyaya bağlayacak ve her yerden ulaşılabilir olacaktır.

DİNAMİK SİTELER
Amacınız çeşitli eklentilerle geliştirilebilecek ve yüklü miktarda içerik barındıracak bir site hazırlamaksa Joomla, WordPress ya da Drupal gibi açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerini kullanma yoluna gidebilirsiniz. İnternetin ilk yıllarında oldukça lüks bir şey olan içerik yönetim sistemleri zamanla kabuk değiştirdi. Herkesin kolayca kullanabileceği sistemler geliştirmekten ve bunları internette ücretsiz olarak paylaşmaktan zevk alan geliştirici topluluklarının sunduğu "açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemleri" deyim yerindeyse ortalığı kasıp kavuruyor. Bu sistemleri ücretsiz olarak edindikten sonra kurulumunu kolayca yapabiliyor ve sınırsızca kullanabiliyorsunuz. Kurulum aşamasında durağan sitelere göre biraz daha uğraşlı olan içerik yönetim sistemleri, sundukları sayısız özellik sayesinde kurulum aşamasında verilen uğraşı fazlasıyla hak ediyorlar. Gönüllü topluluklar tarafından var edilen ve yine onlar tarafından desteklenen bu tür sistemler hakkında kafanıza takılan soruların yanıtını internette bulmak da oldukça kolay.

Sizinde bir internet siteniz olsun

BARINDIRMA VE ALAN ADI
Örneğin W\Wil(fâujfâî00) adresindeki Joomla Türkiye sitesinde Joomla ile ilgili, adresinde de WordPress blog altyapısıyla ilgili Türkçe destek bulmanız mümkün. Burada anlatacağımız yöntemler ücretsiz programlara ve ücretsiz içerik yönetim sistemlerine dayansa da ortaya çıkaracağınız web sitenizi yayınlayabilmek için barındırma (hosting) ve alan adı (domain name) konusunda küçük maliyetleri göze almalısınız. Bu maliyetler gözünüzü korkutmasın, çünkü temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak barındırma ve alan adı maliyetiniz yıllık 50-60 YTL'yi geçmeyecektir. (Milliyet)

Sizinde bir internet siteniz olsun


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali