06 Ekim 2009

Borsada yeni rekor, dolar tepetaklak

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne beklendiği gibialıcılı bir seyirle başladı.  

Açılışta 48800 seviyesine yükselen ve gelen kar satışlarını 48500 bölgesinde karşılayan Bileşik Endeks, artan alımlarla 49 bini geçerek 2009 rekorunu tazeledi.

İMKB, ilk seansı bin 305 puan (yüzde 2.72) artışla 49 bin 253 puandan kapattı. Birinci seansta işlem hacmi 1.558.788.960 TL olarak kaydedildi.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında fiyat, alışta en düşük 1,4620 lira, en yüksek 1,4660 lira, satışta en düşük 1,4690 lira, en yüksek 1,4720 lira olarak belirlendi. Uluslararası piyasalarda avro-dolar paritesi 1,4738, sterlin-dolar paritesi 1,5956, yen-dolar paritesi ise 89,10 düzeyinde seyrediyor.

Saat 12.35 itibariyle gösterge tahvilde basit faiz yüzde 7,89, bileşik faiz yüzde 7,71 seviyelerinde bulunuyor.

Repo-Ters Repo Pazarında gecelik işlemler en düşük yüzde 7.25, en yüksek yüzde 7,30 ve ortalama yüzde 7,25'ten gerçekleşiyor.

Dün ABD borsaları ISM verisinin beklentilerden iyi gelmesi ve Goldman Sachs'ın bankacılık sektörü hisseleri için alım önerisinde bulunmasının etkisiyle günü yukarıda kapattı. 

Bu sabah Asya borsalarının hafif alıcılı yatay kapanış yapmasının ardından, vadeli ABD endeksleri ile Avrupa borsalarındaki olumlu görünüm İMKB'nin açılışı üzerinde etkili oldu.  

Yurtiçinde dün Hazine ihalelerine gelen yüksek teklifin ardından IMF ile ilgili olarak yapılan açıklamalarla oluşan olumlu beklentiler İMKB'nin dünkü yükseliş hareketine bugün de devam etmesini sağladı.  

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü ve Mynet Finans yazarlarından Tuncay Turşucu, İMKB'nin bekledikleri gibi hızlı bir başlangıç yaptığını vurguladı. 

Tuncay Turşucu, IMF ile ilgili daha umut verici haber akışının başlamasının endeksin yükselişini güçlendirerek sürdürmesini sağladığına işaret ederek, "Aynı zamanda tahvil faizinin düşmeye devam etmesi de İMKB üzerindeki ikinci olumlu etken. Her zaman olduğu gibi bankacılık sektörü öncülüğünde bir yükseliş var" diyekonuştu.  

Endeksin 49 bin direncini kırdığına değinen Araştırma Müdürü Turşucu, 51000 seviyesine kadar çok güçlü bir direnç bulunmadığını aktardı. 

Turşucu, şu anda olumlu bir rüzgar yakalandığının altını çizdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"IMF anlaşması ve düşen faizler hisse senedi piyasasında olumlu bir rüzgarın esmesine neden oldu. Bu rüzgar sürdüğü müddetçe, endeksteki yukarı hareket devam edecektir. Gelişmeleri yakından izliyoruz."

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali