06 Ekim 2009

İnternette açık artırma savaşı

İnternette açık arttırma sitelerinin mantar gibi çoğalmasıyla birlikte marka savaşı da iyice kızıştı.

Her geçen gün genişleyen açık artırma pazarının arka planında büyük bir marka savaşı yaşanıyor. İnternet üzerinden açık artırma ile satış yapan Gitti Gidiyor sitesi, 2004 yılından beri patentli olarak yayın yapıyor. Bu modelin uluslararası başarısının ardından Türkiye'de de kabul görmesi yeni girişimlerin bu sektöre el atmasına yol açtı.  Birbiri ardına yeni siteler açıldı. Ancak bu gelişmeden memnun olmayan Gitti Gidiyor, yapılan marka başvurularının önüne geçmeye çalışıyor.
Patent Enstitüsü, kendisine yapılan bir marka başvurusunu önce bir bültenle duyuruyor. Bu bültenin amacı marka ile ilgili olduğunu iddia edenlerin haksızlığa uğramasını önlemek.

Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 12 Kasım 2008'de Marka Bülteni’nde yayınlanan “Bitti Bitiyoo” marka başvurusuna itiraz etti. Enstitü, söz konusu itirazda ileri sürülen iddiaları yeterli görmeyerek yayına yapılan itirazı reddetti. Gitti Gidiyor ise Enstitü’nün ret kararına karşı itirazın tekrar değerlendirilmesi için 2. itirazda bulundu. Şimdi gözler Enstitüde.

Gitti Gidiyor firmasının itiraz ettiği başka bir başvuru da Gitti Bitiyor. Gitti Bitiyor ibaresi için yapılan başvuruyu Türk Patent Enstitüsü 12 Haziran 2009 tarihli bülteninde yayınladı. Gitti Gidiyor firması bu yayına da itiraz etti. Enstitü henüz karar vermedi.

Levent Patent’ten Av. Levent Yaralı’ya göre Bitti Bitiyoo ile Gitti Gidiyor ibareleri arasında benzerlik ve karıştırılma ihtimali olup olmadığı hususu tartışmaya açık:
"Enstitü’nün, Gitti Gidiyor’un 2. itirazını da geçerli bulmayarak reddetmesi durumunda Gitti Gidiyor’un Enstitü’nün söz konusu 2. ret kararına karşı yetkili mahkemede bildirimden itibaren 2 ay içerisinde dava açması muhtemel. Gitti Bitiyor ibaresi ile ilgili olarak da Gitti Gidiyor markası ile Gitti Bitiyor ibaresi arasındaki görsel ve işitsel benzerlik ile karıştırılma ihtimali, Bitti Bitiyoo ibaresine nazaran çok daha yüksek düzeyde olduğu için Gitti Bitiyor ibaresinin yayınına yapılan ilk itirazın Enstitü tarafından geçerli bulunması ve başvurunun reddedilmesi ihtimali yüksek.”



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali