15 Ekim 2009

Shell Eco-Marathon 2010 için Başvurular Başladı

Shell tarafından yakıt verimliliğini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen ve 2010 yılında 26’ncısı gerçekleştirilecek olan Shell Eco-Marathon’a başvuru için son tarih 31 Ekim 2009.

Dünya çapında birçok ülkeden binlerce öğrencinin daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, ürettikleri ve test ettikleri Shell Eco-Marathon yarışları, 4-7 Mayıs 2010 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentindeki EuroSpeedway Lausitz pistinde gerçekleşecek. Shell Eco-Marathon 2010’da yarışabilmek için 31 Ekim tarihine kadar adresinden on line olarak başvuru yapılabiliyor.

İnovasyonu teşvik eden, doğayı koruyan, enerji verimliliği için en gelişmiş teknolojinin kullanılmasını destekleyen eğitsel platform Shell Eco-marathon’a bu yıl da ilginin yoğun olması bekleniyor.

2009 yılında yine Almanya’da düzenlenen ve 200 takımın yarıştığı Shell Eco-Marathon’da, Türkiye’den Sakarya Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi olmak üzere 3 okul “Şehir Arabaları Kategorisi”nde, Atatürk Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Terakki Vakfı-Özel Şişli Terakki Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi-Karamürsel MYO ve Anadolu Üniversitesi’nin aralarında yer aldığı 9 okul ise “Prototip Kategorisi”nde tasarladıkları otomobilleriyle yarışmıştı.

Shell Eco-Marathon 2009’da, “Şehir Arabaları Kategorisi”nde Sakarya Üniversitesi takımı 1 litre yakıtla 568 km yol kat ederek 4’üncü oldu. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ise 1 lt yakıtla 90 km yol katederek 22’nci oldu. Sakıp Sabancı Lisesi’nden katılan öğrenciler aynı zamanda Pazarlama ve İletişim alanında jüri özel ödülüne layık görüldü.

Shell Eco-Marathon

Shell Eco-Marathon’da yarışmacılar, en uzun mesafeyi en az yakıtla ve en az emisyonla kat edebilecek bir araç tasarlıyor ve bu araçlarla yarışıyor. Takımlar, sürtünmeyi azaltıcı ve verimliliği artırıcı araç tasarımları ve yakıtlarla kendi araçlarını kendi yaratabiliyor ya da günümüzde kullanılmakta olan konvansiyonel araçlara benzer araçları modifiye ederek de yarışmaya katılabiliyor.

Yakıt olarak dizel, benzin ve LPG gibi geleneksel yakıtların yanı sıra, güneş, elektrik, hidrojen, biyoyakıt gibi alternatif enerji kaynakları da kullanılabiliyor. Ekipler, emniyet kurallarına uydukları sürece hayal dünyalarının peşine takılıp istedikleri yenilikçi yakıtı deneme hakkına sahip.

Shell Eco-Marathon’da farklı enerji kaynaklarını adil bir şekilde değerlendirmeye tabi tutmak için, ekipler belirlenen süre içinde yine kendileri için belirlenmiş bir mesafeyi kat etmek zorunda. Yarış sonrasında, harcanan yakıt miktarı hesaplanıyor ve Avrupa için kilometre/litre eşdeğeri, ABD için mil/galon eşdeğeri ile ifade ediliyor. En uzun mesafeyi kat eden ekip yarışın galibi oluyor.



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali