12 Ekim 2009

Gelecek 10 Yıl İçinde Patlama Yapacak Sektörler

İşte gelecek yıllarda patlama yaşanacak ve çabucak yükselmenizi sağlayacak sektörler.


Demografik veriler ve davranışsal akımlar bize gelecek 10 yılda hangi sektörlerin büyüyeceği konusunda aydınlatıcı bilgiler verir. Eğer kariyerinizi rayına oturtmak ve talebin fazla olduğu bir sektörde çalışmak istiyorsanız aşagıda patlama yapmasını düşündüğümüz sektörlerden birini seçebilirsiniz.

Sağlık sektörü

Yaşlanan bir nüfus ve artan ortalama yaşam süresi bize sağlık sektörünün gözde sektörlerden biri olacağını söylüyor. ABD de bakanlık nezdinde yapılan bir araştırmaya göre gelecek 10 yılda en hızlı büyüyecek 3 işten 2si:  evde bakım uzmanları ve ev sağlığı uzmanları. Aynı zamanda nüfusun hastanede daha çok zaman geçirmesi,bakım evi ve kliniklerin artışı ile de hemşirelere olan ihtiyaç artacaktır. Sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç, çalışan sayısının artmasına bağlı olarak evde aile büyüklerine bakanların azalması sebebiyle, artacaktır. Tıp açısından bilginiz yeterli olmasa bile sağlık sektöründe idari alanda çalışabilirsiniz. Sağlık sektörü büyük bir sektör ve müdürlere, yönetici ve idarecilere ihtiyaç olacaktır.

Network (iletişim ağı) ve haberleşme

CNN’in en hızlı büyüyen 10 işinden 6'sı bu sektörden. Bu 6 işin 5’inin 2014’e kadar %40'tan fazla büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor. Ek olarak veritabanı yöneticisi ve network analisti işleri yılda 65000$’den fazla maaş alıyor. Her geçen gün daha fazla şirket ofisteki iletişimi ve haberleşmeyi hızlandırmak ve üretkenliği arttırmak için networkler kuruyor. İnsanlar akıllı evlere rağbet etmeye başladıkları için programcılık ve networking patlama yapacak sektörlerden biri olarak görülüyor.

Doğal yakıt endüstrisi

Benzin ve gazın fiyatları tavana vurmuşken doğal elementlere olan ilgi her zamankinden çok. Doğal ve alternatif enerji arayan şirketlerde iş gücü ihtiyacında patlama yaşandı. Doğal enerjinin her sektöründe; rüzgar, su, güneş, biyoyakıt, jeotermal, tidal, finans, mühendislik, programcılık, yöneticilik, satış, pazarlama ve servis işleri bulabilirsiniz. ABD geleneksel yakıt endüstrisinde olan işlerde gelecek 10 yılda düşüş beklese de doğal yakıt sektöründeki işler artmaya ve iyi para ödemeye devam edecek. Yakıt hücresi sektörüne girip orada kariyer yapmayı düşünmeniz sizi yıllık 80000$’nin sahibi yapabilir. Ek olarak güneş enerjisi sektörünün gelecek 5 yıl içinde her yıl için %30 büyüme göstermesi bekleniyor.

Biyoteknoloji

Eskiden biyoteknoloji işleri ar-ge ve akedemik ile sınırlıydı, ancak bugün resim değişti. Ar-Ge’de yapılan araştırmaların meyve vermesi büyük ölçüde genetik,nöroloji ve fizyoloji ile açıklanabilir. Moda olacak işlerden biri de genetik danışmanlık. Bu sektördeki işler çok çekici gelmese de yine bu sektörün üretim, satış, pazarlama ve yönetim alanlardında da çalışabilrsiniz. Amerika Mikrobiyoloji Derneğine göre biyoteknoloji ve ilgili dallardaki profesörlere olan ihtiyaç 2014’e kadar %34 artacak.

Bazıları bitkilerle iş yapmanın iyi olmadığını söyler ancak yukarda belirtilen sektörleri ve onlardaki büyümeyi göz ardı edemezsiniz. Yukarıdaki sektörlerden ilginizi çeken varsa başvurmayı ciddi biçimde düşünmelisiniz.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali