27 Ekim 2009

Evli çiftlere vergi avantajı geliyor

Maliye, vergi sisteminde köklü değişikliklere hazırlanırken, gönüllü uyumun artırılması ve vergi tabanının genişletilmesi için Alman Vergi Sistemi'ni model aldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, vergi oranları gelir seviyesi ve medeni duruma göre değişecek. Evli çiftler ve bekârlar için farklı gelir vergisi oranları ve tarifeler uygulanacak.

Almanya'da, evli çiftlerin yıllık kazançlarının 15 bin Euro'ya kadar olan bölümü, bekarlar da 7 bin 600 Euro'ya kadar olan bölümü vergiden muaf tutulurken, Türkiye'de de "bekârlık sultanlıktır" dönemi sona erecek. Almanya'da olduğu gibi gelir vergisi mükelleflerinden yüzde 5.5 oranında dayanışma vergisi alınması, vergi gelirlerinin hükümet ve belediyeler arasında paylaşımı da yeniden düzenlenmesi, servet ve sermayelerinin, gayrimenkullerinin değer kazanması durumunda da vergi tahakkuku öngörülüyor.

Toplumda yaşamanın topluma belli bir maddi yük getirdiği ve bunun karşılığının ödenmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkarak "Kullanana ödet", "özel kent vergisi" gibi uygulamalarla yeni kaynaklar yaratılacak.



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali