09 Ekim 2009

2012 İle İlgili Bilmediğiniz 5 Şey

http://askmen.mynet.com/images/yasam/haberler/2012.jpg
Dünyada birçok insan yaşamın 2012'de sona ereceği inancına sahip. Dünyamızın yok oluşuna 2 yıl kaldığını iddia eden 2012 felaketiyle ilgili bilmediğiniz 5 şey ne?

Maya takvimi kehanetleri takipçilerine göre, Maya uygarlığı, geleceği eşsiz bir netlikle açıklayıp, önemli küresel ve evrensel olayları öngörmüş ve 2012'de gerçekleşeceğini düşündükleri bir kıyamet günü tespitinde bulunmuşlardı.

Eğer Maya uygarlığı geleceği görmekte bu kadar başarılıysa aralarından birinin de bu uygarlık için bir kıyamet günü benzeri tarihten bahsetmesi gerekmez miydi? Ki bu 1517'deki İspanyol fetihçilerinin gelişi olabilir. Kölelik ve çiçek hastalığından çekeceklerini öngörmek, kahinlerden bazılarında dikkat dağınıklığına yol açmış diyelim bari.

Gerçeklere dönersek, 2012'de dünyanın sona ereceğine dair bir kanıt yok. Ancak bazı kanıtlara göre şimdiden cehennemi boyladık. “Aptallara 2012 Kılavuzu”  adlı kitabın yardımcı yazarlarından biri, tarlalarda uzaylıların çizdiğine inanılan geometrik şekiller konusunda bir “otorite”.
 
Hücre arkadaşları akıl hastanesini aşındırmaya başlamışken, AskMen olarak size 2012 kehaneti ile ilgili bilmediğiniz 5 şeyi sunuyoruz.  

1. 2012 Kehaneti itibarsız takvimcilerin iddialarına dayanır


M.Ö. 238de (236’da olabilir) Mesoamerica’da biri (Mayalı bile değil) birbiriyle örtüşen takvimlerden, birkaç yıl öncesinden, dünyanın başladığı gün olarak bir tarih seçti. Bu kişi 260 günlük kutsal almanak (Tzolkin) ve 365 günlük dünyevi (Haab) takvimlerini kullandı. Daha sonra bu takvimler sadece Maya uygarlığında değil, Mesoamerica boyunca da kullanılmaya başlandı. Seçilen gün, bizim Miladi takvimimizde M.Ö. 3114 11 Ağustos’a tekabül ediyor. Seçen kişinin, bu tarihi seçmekte kendine has sebepleri vardı. Ancak, özellikle dünyanın başladığı günü seçtiği göz önünde bulundurulursa, çok da geçerli sebepler değildi.

Daha sonra Haab ve Tzolkin takvimlerini karmaşık bir 52 yıllık döngü halinde bir araya getirip buna “Takvim Döngüsü” dedi. Daha uzun vadede zamanı ölçmek için bu takvimlerdeki zaman kavramını, sözde “Uzun Vadeli Takvim” adı altında, tahminlerde bulunmak için kullandı –iddia edilen kehanetin kaynağı- söylenene göre 5.125 yıllık döngüden sonra bu Uzun Vadeli Takvim sona erecek ve 21 Aralık 2012 civarında yeni bir döngü başlayacak.

Bu belirtilen tarih kış gün dönümüne denk geldiği 144.000 sayısını içerdiği için (Uzun Vadeli Takvim’deki günlerin alt parçalara ayrılması sonucu ortaya çıkan bu sayı Yeni Ahit-Vahiy Kitabı’nda açıkça görüldüğü için) komplo teorisyenleri her şeyi bırakıp dünyanın sonunun geldiği, galaktik felaketlerin yaşanacağı, bilinçlerin şekil değiştireceği, iddialarıyla yuvalarından çıktılarsa da gerçek, aslında, bu tarihin Mayalılar için bir dönemin sonu/başlangıcı olarak kutlama sebebi olması idi.        

2. Apple’ın 2012 uygulaması var


Takvimcilerin söylediklerini boş verin, Apple, iPhone’unuz için biraz para harcayıp 2012 uygulaması yüklemeniz gerektiğini düşünüyor. Böylece kıyamet, bilinç kaymaları veya 2012 Aralık sonunda her ne olacaksa ona karşın yanınızda neler bulundurmanız gerekiyorsa bunları temin edecek. Bu güzel uygulamada; dünyada ne kadar zamanınız kaldığının hesabını yapan çok kullanışlı bir geri sayım programı, büyük gün gelmeden yapmanız gerekenleri hatırlatacak bir “kendime not” uygulaması, garip bir “zaman kapsülü” öğesi ve yakında ölecek arkadaşlarınızı etkilemek için de Maya kültürüyle ilgili ilginç bilgiler mevcut olacak.

Bu videosu da mevcut uygulamaya ilk kez, 2012 için hazırlanmış bir internet sitesinde denk geldik. Altına bir kullanıcı şu yorumu yapmıştı: “Bu hayatımda gördüğüm en aptalca şey.”

Çok güzel özetlemiş.

2012 Kıyamet günü ve kasvetini kucaklayın ve yanınıza şişe su ile kibrit almayı da unutmayın.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali