13 Ekim 2009

Sahte deterjanlar marka kutularda!

Sahte deterjanlar marka kutularda!
İstanbul polisinin 19 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği, Türkiye'nin en büyük sahte deterjan operasyonda 15 noktaya baskın yapıldı.

Türkiye genelinde sahte ürünlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda liderliğini Mehmet Ali K'nın yaptığı çeteden 40 kişi gözaltına alındı.

Türkiye genelinde sahte ürünlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda liderliğini Mehmet Ali K'nın yaptığı çeteden 40 kişi gözaltına alındı. Telefon kayıtlarında zanlıların insan sağlığını önemsemeyen konuşmalar yaptığı ortaya çıktı. Bir çete üyesinin "Şampuanı denedim. Gözlerimi yaktı. İnsanları öldürmesin" uyarısına diğer zanlının "Dayayın gitsin. Bir şey olmaz" diye cevap verdiği ortaya çıktı.

İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde 16 ilde düzenlenen sahte ürün operasyonunda yeni gelişmeler yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ay önce konuyla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık talimatı doğrultusunda teknik ve fiziki takip yapıldı. 16 ilde tespit edilen 217 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 4'ü kadın 40 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin arasında bulunan aynı suçtan sabıkalı Mehmet Ali K'nın çete lideri olduğu anlaşıldı. Baskınlarda yurtdışına gönderilmeye hazır 6 kamyon deterjan malzemesi ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlıların hazırladıkları temizlik malzemelerini ünlü markaların adı yazan torbalar içinde sattıkları ortaya çıktı. Aynı malzemelerin TIR araçlarıyla Romanya'ya götürülerek burada da satıldığı öğrenildi. Polisin sahtesi yapılan marka temsilcileriyle görüşmesi üzerine adı geçen şirketlerin de şikayetçi olduğu belirtildi.

Öte yandan, teknik takip sırasında kaydedilen telefon görüşmelerinde zanlıların para uğruna insan sağlığını tehlikeye attığı görüldü. Bir telefon görüşmesinde çete üyesinin "Şampuanı denedim. Gözlerimi yaktı. İnsanları öldürmesin" uyarısına diğer zanlının "Dayayın gitsin. Bir şey olmaz" diye cevap verdiği görüldü. Bu durum polisi şaşırttı. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini gözaltı sayısının ilerleyen zaman içinde 100'ü aşacağı bildirdi.

İHA


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali