20 Ekim 2009

Kumaş ve boyayla radyasyona savaş

Kumaş ve boyayla radyasyona savaş
İzmirli genç girişimciler teknoloji arttıkça yaşamımızı tehdit eden elektromanyetik dalgalara karşı “kalkanlama” sistemini ilk kez Türkiye pazarına sundu.

İZMİRLİ üç mühendis, cep telefonu, bilgisayar, baz istasyonu ve enerji nakil hatlarından yayılan zararlı elektromanyetik dalgalara karşı kumaş ve boya ile “kalkanlama” teknolojisini Türkiye’ye getirdi.

İsveç’ten ithal

Elektromanyetik kalkanlama boyaları ve alan ölçüm cihazlarını Almanya’dan, kalkanlama kumaşlarını ise İsviçre’den ithal eden girişimciler, pazarda ilk ve tek olduklarını belirtti. Hakan Orhunbilge, Tunç Samra ve Tufan Altun, ürünlerin satışını geçen yıl kurdukları Ortus Yapı kanalıyla yaptıklarını söyledi.

Sağlıkta önemli

Orhunbilge, elektromanyetik dalgaların sağlık üzerine etkileri konusunda önemli tartışmalar bulunduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de bu ürünlerin satışını ilk kez gerçekleştiren firma olduk. Elektromanyetik kalkanlama ürünlerimizin yüzde 70’i internet üzerinden satılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerine şube açmayı planlıyoruz” dedi.

Geri yansıtma

İsviçreli Swiss Sheld firmasından ithal ettikleri “kalkan kumaşların” içindeki gümüş lifler sayesinde elektromanyetik dalgaları geri yansıttığını kaydeden hakan Orhunbilge, kumaşların Avrupa ülkeleri ve ABD’de hamile elbisesinden bebek kıyafetlerine, cibinlikten günlük giysilere kadar birçok alanda kullanıldığına dikkat çekti. Yıkanabilen kumaşların metrekare fiyatı 25 euro.

UZUN SÜRE ETKİLİ

Koruyucu boyaları Alman Y-Shield firmasından ithal ettiklerini dile getiren Hakan Orhunbilge, “Bebek odalarında, yatak odalarında rengi siyah olan ve astar görevi gören boya uygulandığında elektromanyetik dalgaların azaltıldığını yine ithal ettiğimiz elektromanyetik alan ölçüm cihazları ile kanıtladık. Hem boyalar, hem kumaşlar etkisini zamanla kaybetmiyor, uzun süre yararlanılabiliyor” dedi.

Hedef pazar

SU Ürünleri Tanıtım Grubu, Türkiye açısından hedef pazarlar arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen 3. Su Ürünleri Fuarı’na katıldı. Açılan info-stantta, su ürünleri sektörünün üretimi ve işleme teknolojilerinde ulaştığı düzey sergilenen ürünlerle yansıtıldı.



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali