14 Ekim 2009

Kan şekerini kontrol etmenin 4 yolu

Kan Şekerini Kontrol Etmenin 4 Yolu
Kan şekeri, insan vücudunda hassasiyet gösterilen düzenlemelerden bir tanesidir. Belirli hastalıkların takibinde son derece önemli bir kriteridir. Peki nasıl kontrol edebilirsiniz?


Düşük olması da yüksek olması da sağlık sorunlarına neden olabilir. Ancak günümüzde daha çok kan şekeri yüksekliği ciddi bir sorundur. İşte size 5 yol ile kan şekerini kontrol etmenin ipuçları:

1- Ölçümleri yapın


Kan şekeri ölçüm aletler, vücudunuzun hangi yiyeceklere ne şekilde tepki verdiğini öğrenebilmeniz açısından oldukça pratiktir. Sıklıkla bu değerleri kontrol ederseniz, beslenme düzeninizi de ona göre ayarlayabilme şansınız olacaktır.

2- Bir tutam baharat


Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre tarçın. insülin hassasiyetini artırıcı bir etkiye sahip. Böylece vücudunuzun da kan şekerini kontrol etmek için daha az çaba harcaması gerekecek.

3- Çekirdek çıtlayın


Massachusetts Üniversitesi'nde yaoılan araştırmalara göre kabak çekirdeği ve ayçiceği çekirdeği magnezyum açısından oldukça zengin. Magnezyum ise insülin direncini ortadan kaldıran bir özelliğe sahiptir. Bu çekirdekler hormon seviyelerinin dengelenmesinde etkili olan linoleik asit açısından da zengindir.

4- Ayarı kaçırmadan spor yapın


Düzenli spor kan şekerinin dengesini sabit tutar. Ama ayarında olan spor çünkü aşırısı ise kan şekeriniz için olumsuz olacaktır.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali