20 Ekim 2009

Çocukları bekleyen tehlike; A gribi

Çocukları bekleyen tehlike; A gribi
A gribi riskine karşı çocukların korunması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sesin Kocagöz, “Hapşırırken ve öksürürken çocuğunuzun ağzını ve burnunu tek kullanımlık mendillerle kapatması ve kullanılmış mendilleri çöpe atması konusunda eğitin. Özellikle hapşırdıktan veya öksürdükten sonra, ellerini iyice yıkamasını sağlayın. Yıkayamayacağı durumlarda kullanması için çantasında alkol bazlı el temizleyici bulundurmasını ve kullanmasını sağlayın. El sıkışmayın, öpüşmeyin” dedi.

Prof. Dr. Kocagöz yaptığı yazılı açıklamada, Meksika'da başlayarak diğer ülkelere yayılım gösteren ve “domuz gribi” olarak da adlandırılan “Influenza A H1N1” grip salgınına neden olan virüsün, hem “domuz tipi”, hem mevsimsel grip oluşturan “insan tipi”, hem de “kuş gribi tipi” ile karışmış melez bir virüs olduğunun saptandığını anımsattı.

Okulların açılmasıyla birlikte “A gribi” ile mevsimsel grip salgınına karşı velilerin ve okulların hazırlıklı olmaları ve işbirliği yapmaları gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Kocagöz, hastalığın yayılmasının önlenmesinde temizliğin büyük rol oynadığını, ayrıca kalabalık ve havasız ortamlardan uzak durulması ve kapalı alanların sıkça havalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sesin Kocagöz, çocukların sağlık kuruluşuna götürülmesini gerektirecek belirtileri, “yakınmalarının artması, hızlı veya zor nefes alma, vücutta solgunluk ya da morarma, beslenememe, uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil, huzursuzluk, ateşle beraber döküntü görülmesi” şeklinde sıraladı.

KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI

Prof. Dr. Sesin Kocagöz, ailelerin alabileceği önlemler hakkında şu bilgileri verdi:

“Çocuğunuzun okulunda H1N1 virüsü çıktıysa, okul yönetiminin önerileri doğrultusunda hareket edin. Hapşırırken ve öksürürken çocuğunuzun ağzını ve burnunu tek kullanımlık mendillerle kapatması ve kullanılmış mendilleri çöpe atması konusunda eğitin. Özellikle hapşırdıktan veya öksürdükten sonra, ellerini iyice yıkamasını sağlayın. Yıkayamayacağı durumlarda kullanması için çantasında alkol bazlı el temizleyici bulundurmasını ve kullanmasını sağlayın. El sıkışmayın, öpüşmeyin.”

Gribin bulaşma riskini azaltmada “ellerin sabun ve suyla yıkamanın önemini” vurgulayan Prof. Dr. Kocagöz, ayrıca masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgahı gibi yüzeyler ile oyuncakların günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi gerektiğini vurguladı.


--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali