19 Ekim 2009

Bu hafta Müslüman olanlar

Yüzlerce köylü Müslüman oldu

Tayland'ın Ciengray Bölgesi'nde 250 kişi İslam Davetçilerinin çalışmaları vasıtasıyla Müslüman oldu. İşte dağ köylerini gezip insanlara İslam'ı anlatan davetçilerin ve İslam'a giren köylülerin hikayeleri.
"Bu Müslümanlardan adam olmaz, İslam Âlemi sonsuza kadar uyumaya devam eder" diyenler kesinlikle yanılıyorlar, hatta yalan söylüyorlar. Dünyanın dört bir yanında isimlerini bilmediğimiz, kendilerinden haberdar dahi olmadığımız çok güzel Müslümanlar var. Tıpkı  Tayland'ın Ciengray Bölgesi'ne bağlı Fansa Köyü'nde yaşayan Abdunnasır Davut ve İbrahim Hüseyin isimli davetçiler gibi. Ümmet-i Muhammed'in bu iki cengaveri ihlasla, aşk ve şevkle insanlara İslam'ı anlatıyorlar. Onların çalışmaları sayesinde daha önceden putlara, cinlere, ruhlara tapan köylüler Tevhid Akidesi ile temizlenip İslam'ın Nur'u ile aydınlanarak yeni bir hayata başlıyorlar. 

ADEM ÖZKÖSE

 

Tayland'ın başkenti Bankong'ta bir otel odasında Yol Arkadaşım Abdurrahman ve Patanili Dostum Osman'la birlikte sohbet ediyoruz. Osman bir ara Ciengray'daki 2 davetçiden bahsediyor. Dağ köylerini gezerek bölge halkına İslam'ı anlatan bu davetçiler onlarca insanın Müslüman olmasına vesile olmuşlar. Osman'dan dinlediklerim beni son derece heyecanlandırıyor ve programımızı değiştirerek davetçi gençleri ziyaret etme kararı alıyoruz. Osman bize "Öyleyse yarın sabah saat 10'da hazır olun" diyerek gerekli bağlantıları sağlamak için otelden ayrılıyor.

 

 

ONLARIN İLAHLARI CİNLER VE RUHLAR

 

Sabah sözleştiğimiz vakit buluşuyoruz. Osman, davetçi gençlerin telefonlarını bularak onlarla görüşmüş. Hatta bize 11.30'daki Ciengray uçağından yer bile ayırtmış. Uçağa yetişmek için hemen yola çıkıyoruz ve Osman'la Ciengray ve Ciengraylılar hakkında hava alanı yolunda başladığımız sohbet gökyüzünde de devam ediyor. Osman'ın anlattıklarına göre Tayland'ın güneyinde bulunan Ciengray  tıpkı Patani gibi Tayland Yönetimi'ne bağlı bir bölge. Nüfusları 1 milyonu geçen Ciengraylılar'ın büyük bir kısmı din olarak Budizme inanırken dağ köylerinde yaşayan Ciengraylılar ruhlara ve cinlere tapıyorlar. Büyücü ve kâhinler özellikle dağ köylerinde halk üzerinde büyük bir nüfuza sahipler. Ciengray'ın bir başka özelliği de geçen haftaki yazımda bahsettiğim Myanmar'a sınır olması.

 

 

CİENGRAY'DA BİR EZHERLİ

 

Yaklaşık 1 saat süren uçak yolculuğunun ardından Ciengray'dayız. Havaalanında bizi ziyaret etmeyi düşündüğümüz davetçi gençlerden biri olan  Abdunnasır Davut  karşılıyor. Selamlaşıp, kucaklaştıktan sonra Abdunnasır bize öğle namazını kılıp yola çıkmayı teklif ediyor. Teklifini kabul ederek havaalanının mescidine doğru yöneliyoruz. Namazın ardından da   

eski model bir Skoda'ya binerek Abdunnasır'ın yaşadığı köy olan Fansa'ya doğru yol alıyoruz.  Kahire'deki Ezher Üniversitesi'nde 6 yıl eğitim gören Abdunnasır aslen Patani'nin Narativa Bölgesi'ndenmiş. Bir arkadaşından  Ciengraylıların İslam'dan bihaber olduklarını öğrenen Abdunnasır Ciengray'a gelerek davet çalışmalarına başlamış. İslam'ın mesajının bölge insanına ulaşmadığını ifade eden Abdunnasır sürekli olarak davet çalışmalarının önemine vurgu yapıyor.

 

 

HELAL LOKANTASI VE AMİN

 

Yolculuk yaptığımız Skoda kısa bir zaman sonra bir lokantanın önünde duruyor ve Abdunnasır bize yemek ısmarlamak istediğini söylüyor. 4 masadan oluşan bu şirin lokantanın ismi Helal Lokantası. Lokantanın sahibi ise ismi Âmin olan Pakistanlı bir Müslüman. Amin Türkiye'den geldiğimizi öğrenince çok mutlu oluyor ve bize özel bir ilgi gösteriyor. Türk Halkının zor durumda olan Dünya Müslümanlarına sürekli olarak yardımcı olduğunu belirten Amin, Pakistan'da yaşanan depremden sonra Türklerin  yaptığı yardımları Pakistanlıların hiçbir zaman unutmayacaklarını söylüyor. Amin bize önce nefis Özbek Pilavı'ndan ikram ediyor daha sonra da Karadeniz'de yapılan cızlamalara benzeyen Rotin'den yiyoruz. Amin'le uzun uzun Pakistanlı Müslümanlar hakkında konuştuktan sonra tekrar Abdunnnasır'ın Skoda'sına binip yola devam ediyoruz.

 

EN BÜYÜK ENGEL  BÜYÜCÜLER

 

Abdunnasır'la olan sohbetimiz tekrar kaldığı yerden devam etmeye başlıyor. Müslüman davetçilerin çalışmalarıyla İslam'ın Ciengray'da hızla yayıldığını söyleyen Abdunnasır sözlerini şöyle sürdürüyor: "Geçen yaz iki kişi dağları gezerek köylülere İslam'ı anlattık. 3 ay içinde 53 kişi Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Özellikle kâhin ve büyücüler bize çeşitli iftiralar atarak davet çalışmalarımızı engellemeye çalışıyorlar. İnsanlar Müslüman olduklarında kâhin ve büyücülerin yalancı olduklarını fark ediyorlar. Bu durum da onları rahatsız ediyor. Kâhinler insanları öyle etkiliyorlar ki bazı zamanlar İslam'ı anlatmak için ziyaret ettiğimiz evlerden kovulup, hakaretlere bile uğruyoruz. Davet çalışmalarımız esnasında bizi taşlayan köylüler de oldu.

Fakat bunlar çok önemli değil. Önemli olan İslam'ın yayılması."

 

 

KÖYÜN YARISI MÜSLÜMAN OLMUŞ

Bir buçuk saat süren araba yolculuğunun ardından Fansa Köyü'ne ulaşıyoruz. Bir dağ köyü olan Fansa'da yaklaşık 500 kişi yaşıyor. İslam Davetçilerinin çalışmaları vasıtasıyla köyde 25O'den fazla kişi Müslüman olmuş. Bu durumdan son derece rahatsız olan köy muhtarı ve büyücüler Tayland Hükümeti'ne şikâyette bulunmuşlar. Taylandlı Askerler de köydeki Müslümanlar üzerine baskı uygulamaya başlamışlar. Hatta El Kaideci olmak suçlamasıyla yeni Müslümanlardan gözaltına alınanlar bile olmuş. Bu baskılara dayanamayan 200 kadar Müslüman Fansa Köyü'nü terk ederek başka bölgelere yerleşmiş. Şu anda köyde 50'den fazla Müslüman yaşıyor. Fansa Köyü'ndeki Müslümanlara yönelik baskılar eskiye göre daha da azalmış durumda. Bundaki en büyük etken de köyün yeni muhtarının Müslümanlara karşı saygılı ve müsamahakâr olması.

 

DAVET NASIL YAPILIR?

 

Fansa Köyü'ne ulaşınca bizi köydeki diğer bir davetçi olan İbrahim Hüseyin karşıladı. O da tıpkı Abdunnasır gibi Ezher Üniversitesi'nde eğitim görmüş.  Hatta Türk olduğumuz için bize Sefer Turan'ı sordu. Kanal 7'nin dış haberler müdürlüğünü yapan Sefer Turan ile İbrahim Hüseyin Ezher'de okudukları yıllardan tanışıyorlarmış. İbrahim Hüseyin'e insanları İslam'a nasıl davet ettiklerini soruyorum. İbrahim de soruma şu şekilde cevap veriyor: "Dağ köylerindeki insanların evlerini teker teker ziyaret ediyoruz ve onlara bütün insanlığı tek olan Allah'ın yarattığını ve Allah'ın insanlara peygamberler göndererek doğru yolu bulmalarına yardımcı olduğunu söylüyoruz. İnsanlara ayrıca  Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar bütün peygamberlerin insanlara hakikatleri anlattıklarını ve peygamberlerin yollarının tevhit yolu olduğunu haber veriyoruz. Biz aslında davet yaparak  insanlara fıtratlarında olanı  hatırlatıyoruz. Onlar da Allah'ın hidayet vermesiyle Müslüman oluyorlar."

 

AMERİKALI, KORELİ, İTALYAN MİSYONERLER

 

İbrahim'le sohbetimiz sürerken bu sefer de Ciengray'daki Hıristiyan Misyonerlerden bahsetmeye başlıyor. Bölgedeki en büyük rakiplerinin Hıristiyan Misyonerler olduklarını ifade eden  İbrahim sözlerini şöyle sürdürüyor: " Kore, Amerika,  Singapur ve İtalya'dan gelen Hıristiyan Misyonerler Ciengray'da yoğun şekilde çalışmalar yürütüyorlar. Yaz aylarında bir çok üniversiteli misyoner bu bölgeye gelip 3 ay boyunca insanları Hıristiyan yapmaya çalışıyorlar.  Hatta insanlara para bile dağıtıyorlar. Hıristiyan Misyonerler dağ köylerinde yaşayan bir çok köylü çocuğunu Hıristiyan yapmak için Batı'ya okutmaya götürdüler. Fansa Köyü'nde 3 aile Hıristiyan oldu ve Koreli Misyonerler Fansa'ya bu 3 aile için bir kilise yaptırdılar. Hıristiyan Misyonerler de İslam'ın Ciengra'da yayılmasını engellemek için  tıpkı büyücüler gibi bize iftiralar atıyorlar. Fakat her ne yaparlarsa yapsınlar insanların İslam'a girmelerini engelleyemeyecekler."

 

 

ALLAH SAYILARINI ARTTIRSIN

 

15 sene önce Fansa Köyü'nde hiçbir Müslüman yokmuş. Fakat İbrahim ve Abdunnasır'ın davet  çalışmaları sonucu köyde  bir çok insan Müslüman olurken şu an Fansa Köyü'nde  bir cami ve bir de Kur-an Kursu bulunuyor. Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrencilerin ailelerinin tamamı ise yeni Müslüman olan kişilerden oluşuyor. Kur-an Kursu'nda eğitim gören 23 öğrenciden 11'i kız,  geri kalanları ise erkek öğrenciler. Biz de bu öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etme imkânı bulduk.  İbrahim ve Abdunnasır özellikle bu öğrencilere büyük önem veriyorlar ve 3 aylık yaz tatilinin dışında bu öğrencilerle ilgileniyorlar. 3 aylık tatili ise dağ köylerini gezip insanlara İslam'ı anlatarak geçiriyorlar. İbrahim ve Abdunnasır'la tanışmak bize hem şeref verdi, hem de İslam'ın bir gün bütün yeryüzüne yayılacağına dair umudumuzu daha bir arttırdı.  Allah böyle kardeşlerimizin sayılarını çoğaltsın. Bu duaya içten âmin denilir…   

 

Gerçek Hayat Dergisi / SÜTUNHABER

http://www.sutunhaber.com/78666_Yuzlerce-koylu-Musluman-oldu.html

---------------------------------------------------------------

Türk aile yapısından etkilenen Rus turizmci Müslüman oldu



Türk aile yapısı, misafirperverlik, anne ve baba saygısından etkilen Rus turizmci kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesine kış dönemi pazar araştırması için gelen Rus Mobayl Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov(29), Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreni sonrası Ahmet ismini aldı.

İhtida töreninde Rus turizmciyi Moskova'da aynı üniversitede okuyan Türk arkadaşı Asım Baştuğ yalnız bırakmadı. Manavgat Müftülüğü'nde yapılan törende Müftü Halil Taş, Andrey Baranov'a Rusça Kur'an-ı Kerim ile İslam ilmihali kitabı hediye etti.

Andrey Baranov, yeni dininin peygamberi Hz. Muhammed(sas)'i çok sevdiği için isminin Ahmet olmasını istediğini ifade etti. İslam diniyle ilgili başta Rusça Kur'an okumak üzere Moskova'da araştırma yaptığını belirten Baranov, İslam dinini seçmesinde Türkiye'ye geldiğinde Müslüman olan Türk arkadaşlarının misafirperverliği, güler yüzlülüğü, namaz kılışı, davranma şekli ve karşılıksız ikram etme ve camilerin çok temiz olmasının etkili olduğunu söyledi.

Baranov, "Müslüman olduğum için çok mutluyum. Ateist değildim ama daha önce de hiç bir dine mensup değildim. İslam dinini seçmemde Türk arkadaşlarımın aile yapısı ile anne ve babalarına gösterdikleri hürmet çok etkilili oldu. Türk arkadaşlarımın anne ve babalarına gösterdikleri yakın ilgi ve sevginin dinlerinin gereği yaptıklarını öğrendim. Bende anne ve babamı çok seviyorum. Yeni dinim anne ve babamıza 'öf bile' dememizi istiyor. Rabbimin bu emri beni büyüledi. Gerçek anne ve bana sevgisini İslam dininde gördüm. Müslüman olmayı kendi hür irademle ve sevgimle kabul ettim. " diye konuştu.

Kendisinin Türkiye sevdalısı bir Rus olduğunu belirten Baranov, Moskova'daki turizm seyahat acentesini Antalya'ya taşıyarak önümüzdeki yıl Türkiye'ye yerleşmek istediğini kaydetti.

Müslüman olan Baranov'u tebrik eden Müftü Halil Taş, yeni Müslüman olmuş birinin geçmiş günahlarının affedilerek, annesinden yeni doğmuş gibi tertemiz olduğunu ifade etti. Taş, Manavgat Müftülüğü'nde 1991 yılından bu yana 115 gayri müslim ve ateistin Müslüman olduğunu, bunun 15'nin ise 2009 yılı ilk 10 ayında gerçekleştiğini kaydetti.

http://www.bighaber.com/turk-aile-yapisindan-etkilenen-rus-turizmci-musluman-oldu/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Rap'in Prensesi Müslüman Oldu

'Rap'in Prensesi Müslüman Oldu thumbnail

Fransa'da ünlü rap yıldızı Diam's'ın Müslüman olduğu ve örtündüğü ortaya çıktı.

Laikliğin en katı uygulandığı Avrupa ülkelerinden Fransa'da ünlü rap yıldızı Diam's'ın Müslüman olduğu ve örtündüğü ortaya çıktı. Birkaç yıl önce devlet okullarında dinî sembollerin taşınmasını yasaklayan ülke, şimdi de çarşaf ve burka ile sokağa çıkılmasını yasaklamayı tartışıyor.

Örtünün kadınları 'esirleştirdiği' ileri sürülen böyle bir ortamda "rap'in prensesi" olarak bilinen ünlü yıldızın İslam'ı seçerek örtünmesi büyük yankı uyandırdı.

Babası Kıbrıslı, annesi Fransız olan sanatçının asıl adı Mélanie Georgiades. Ancak o Diam's adıyla ünlü oldu. 2003 yılından itibaren çıkarttığı CD'lerle erkek egemenliğindeki rap dünyasında yer edinmeyi başaran Diam's'ın 2007′deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Sarkozy için yaptığı "Halkı değil sadece kendini seviyor." açıklaması dikkat çekmişti.

Nicolas Sarkozy'yi şarkı sözleri ve açıklamarıyla hedef aldı. 2007′de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan sonra Sarkozy için "Onu sağcı bir adam olarak değil, tehlike olarak görüyorum. Halkı değil sadece kendini seviyor." şeklinde açıklamaları dikkat çekmişti. Diam's, son bir yıldır ortalıkta gözükmüyordu. Paris Match dergisi, geçtiğimiz günlerde ünlü yıldızın "dönüşünü" duyurdu. "Diam's yolunu arıyor" başlıklı dosyada şarkıcının, yeni evlendiği Müslüman eşiyle birlikte bir camiden çıkarken çekilen başörtülü fotoğrafı yayımlandı. Ünlü yıldızın yeni hali herkesi şaşırttı. Depresyona girdiği iddia edildi. Fransız medyasında çıkan bazı haberlerde, Diam's'ın yeni değil, aylar önce Müslüman olduğu, bazı gazete ve derginin bundan haberdar olduğu ama haberi yayımlamadığı dile getiriliyor. Şimdi, Diam's'ın müzik hayatına devam edip etmeyeceği, ederse nasıl devam edeceği ve fanlarının başörtülü Diam's'a nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Diam's, başörtülü fotoğrafının yayımlanmasının ardından, "dönüşüne" ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Şarkıcının, bu konuda konuşmak istemediği ifade ediliyor. Sadece, yeni çıkacak albümünün tanıtımında, çok kısa bir süre basının karşısına çıkarak hayranlarına "çok iyi olduğunu" ve "her şeyin yolunda gittiğini" söyledi. Ünlü yıldızın merakla beklenen son albümü "S.O.S" önümüzdeki ay piyasaya çıkacak. Bu arada, internet sitelerinde Diam's'ın başörtülü olarak şarkı söylerken çekilen görüntüleri yayımlandı. Öte yandan, yeni albümünün kapağında şarkıcının şapkalı bir fotoğrafı bulunuyor.




AktifHaber
http://www.ntvturk.com/rapin-prensesi-musluman-oldu/
------------------------------------------------------------------------------------------

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali