18 Ocak 2010

Yeşil çay akciğer kanserini önlüyor

Yeşil çayın, akciğer kanserini önleyebileceği bildirildi.

Tayvanlı bilim adamlarının 500 kişinin katılımıyla yaptığı araştırmada, günde en az bir fincan yeşil çayın hem sigara tiryakisi olan, hem de sigara kullanmayan kişilerin akciğer kanserine yakalanma olasılığını önemli ölçüde azalttığı gözlendi.

Shan Tıp Fakültesinde görevli doktor I-Hsin Lin'in öncülüğünde yapılan araştırmada, sigara içen ya da içmeyen ve günde bir fincan yeşil çay tüketenlerin, tüketmeyenlere oranla akciğer kanserine yakalanma olasılıklarının 5 kat az olduğu saptandı.

Araştırma, yeşil çay içmeyen sigara tiryakilerinin günde en az bir fincan yeşil çay içen tiryakilere oranla akciğer kanserine yakalanma ihtimallerinin 12 kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Bilim adamlarının ayrıca, araştırmaya katılan kişilerin DNA'larını inceledikleri ve bazı genlerin akciğer kanserine yakalanma olasılığının düşük olmasında rol oynadıklarının gözlendiği kaydedildi.

Sigara tiryakisi olan ya da olmayan yeşil çay içicilerinden, IGF1 adlı genin belli türlerine sahip olanların akciğer kanserine yakalanma ihtimallerinin, bu genin farklı türlerine sahip diğer yeşil çay içicilerinden çok daha az olduğu görüldü.

Uzmanlar, bu bulguların sigarının sağlığa zararlı olduğu gerçeğini değiştirmediğine işaret ettiler.

İngiltere'deki Kanser Araştırma Merkezinden Yinka Ebo, sigaranın, akciğerleri kansere yol açan 80 civarında kimyasalla doldurduğunu belirterek, yeşil çay içmenin bunu telafi etmeyeceğini kaydetti.




--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali