04 Ocak 2010

"Tıp" da devrim yaratan buluş

Kalbin tıkalı damarları, artık vücuttan alınan bir damar yerine İngiliz Profesör Seifalian’ın geliştirdiği yapay damarla mümkün olacak. By-pass’larda ’iyi damar bulamamak’ sorun olmaktan çıkacak.Kalp damarlarındaki tıkanıklık ya da daralmalara karşı bugün en çok yaygın olarak kullanılan cerrahi yöntem by-pass ameliyatı...

ŞEKİL OLARAK SPAGETTİYE BENZİYOR...


Bu operasyonlarda genelde vücudun sağlam bölümündeki bir damar alınarak kalpteki tıkanmış damarın çevresinde alternatif bir kan yolu oluşturuluyordu. Ancak ilerleyen yaşlarda vücutta alınabilecek sağlam damar bulunması şansı azaldığı için bu operasyonların gerçekleşmesi de zorlaşıyor. Damarların alındığı bölgelerde de dolaşım sorunları meydana gelebiliyor. Ancak İngiliz Profesör Alexander Seifalian by-pass ameliyatlarında devrim yaratacak bir buluşa imza attı. Seifalian’ın geliştirdiği ve şekil olarak spagetti’yi andıran yapay damar polimerden yapılıyor. Bu yeni yapay damarın içinde insan saçından binlerce kez daha küçük boyutta milyonlarca ufak katmanlar bulunuyor. Bu katmanlar, kan yapay damarın içinden geçerken içindeki kök hücreleri kendine çekiyor. Kök hücreler burada çoğalarak, normal sağlıklı bir damar için gerekli tüm özellikleri kazanıyor.

Böylece vücudun bu yapay damları kabul etmemesi riski de ortadan kaldırılmış oluyor. Hiçbir şekilde kırılmayan çatlamayan materyal hem güçlü hem de esnek bir yapıya sahip. Bu yapay damar üzerindeki testlerin yıl sonuna kadar devam edeceği, bir aksilik tespit edilmezse önümüzdeki yıl kalp hastaları üzerinde kullanılabileceği belirtiliyor. By-pass ameliyatı olmak zorunda olan kişilerin yüzde 30’unun vücutlarında sağlam damar bulunamadığı belirtiliyor. Nanoteknoloji ile üretilen yapay damar 1 milyon dolarlık fonla geliştirildi.


--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali