08 Ocak 2010

Sivas'ta Tarımsal "yayım Ve Danışmanlık" Sistemleri Tanıtıldı

Sivas'ta Tarımsal
Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık" sistemlerinin tanıtımı ile ilgili bir konferans düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Çiftçi Eğitim ve Yayın Şube Müdürü Cengiz Solmaz ve şube müdürleri katıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya tarım sektörünün milli geliri olan yüzde 12'lik payı ile bünyesinde 5 milyon insanı barındıran devasa sektör olduğunu belirtti.

Tarım Bakanlığı'nın 2007 yılında kırsal alanda yatırımın desteklenmesi amacı ile uygulama başlattığını ifade eden Kaya, 2009 yılından itibaren bu hizmeti alan çiftçilere belli oranlarda teşvikler verildiğini ancak 2010 yılından itibaren hizmeti alan değil, hizmeti verenin teşvikten yararlanacağını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü olarak amaçlarının danışmanlık hizmeti ile ilgili Sivas'ta kurumsal firmaların oluşmasını sağlamak olduğunu belirten Kaya, bu firmaların bünyesinde bakanlık ve üniversitelerin yaptığı eğitim çalışmasında sertifikalarını almış deneyimli danışmanların çalışacağını ve bu sayede Sivas tarımına fayda sağlanacağını kaydetti.

Kamu olarak denetleme fonksiyonları yöneteceklerini dile getiren İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya, "Bundan sonra çiftçilerimiz herhangi bir konuda bilgi edinmek istiyorlarsa bu firmalarla diyaloga geçecek ve o firma bünyesinde çalışan sertifikalı danışmalardan hizmet satın alacaklardır" dedi.

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Cengiz Solmaz ise, çiftçilerin teşvik olması amacıyla bu tür firmaların Sivas'a danışmalık hizmeti kurmasını ve sertifikalı danışmalar çalıştırmaları gerektiğini söyledi. Haber Fx

--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali