07 Ocak 2010

Gözünüze iyi bakmanın 5 yolu

Gözlerimiz ruhumuzun aynasıdır. Bu nedenle onlara çok iyi bakmalıyız.

Dr. Hasan İnsel

1- GÖZ KIRPIN!

Ekran karşısında çalışırken gözlerinizi kırpmayı unutmayın. Zira bu, gözün ön tarafındaki saydam tabakanın kurumasını önler. Ekranda çalışmaya arada bir kısa süreli ara verin. Bu molalar sırasında gözlerinizi kapatın ve göz kapaklarınızın üstüne parmaklarınızla çok hafifçe bastırarak masaj yapın. Sonra gözlerinizi iyice açın ve önce bir yana sonra öteki yana çembersel hareketlerle döndürün. Bu hareketlerin gözlerinizdeki gevşetici etkisini hissedeceksiniz.

2- BESLENMEYE DİKKAT

A vitamini göz için çok önemlidir. Havuç, pazı balkabağı, ıspanak, kereviz, maydanoz, dereotu, kayısı, şeftali, kavun, et, balık ve yumurta zengin A vitamini kaynağıdır. Kivi, turunçgiller, biber ve kuşburnu ise gözde damarları güçlendiren C vitamini deposudur. Vitamin B2 ise süt, peynir, karaciğer, kümes hayvanları ve buğday ruşeyminde bulunur.

3- GÖZLER BEDENİN AYNASIDIR

Göz ve çevresindeki dokular çok incedir. Mor halkalar, göz altındaki şişlikler ve torbalar adeta ruh halimizin bir aynasıdır. Bazı kişilerde göz çevresi-nin böyle olması genetik bir yatkınlığa bağlı olabilir.

* Çok düz bir yastıkta yatmayın, başınız hafifçe yüksekte olsun.

* Gece kalorifer veya klimayı kapatın.

* Yeterince su için. Bu, vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

* Profesyonel lenf drenajı uygulaması yüzü ve göz çevresini rahatlatacaktır.

* Göz çevresiyle ilgili sorunların giderilmesi için üretilen kozmetik ürünlerin bazıları bu bölgeleri besleyeceğine kurutur ya da alerji yapabilir. Bilinçsiz ilaç kullanmayın.

4- MAKYAJ MUTLAKA TEMİZLENMELİ

Göz makyajı her akşam yatmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Temizleme işlemi göz çevresini tahriş etmeden yumuşak hareketlerle yapılmalıdır. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece göz çevresinde kaldığında cilde zarar verebilir, hatta kirpiklerin dökülmesine neden olabilir.

5- UYKUSUZ KALMAYIN

Her gün 6-8 saatlik düzenli uyku göz sağlığı için çok yararlıdır. Her akşam aynı saatlerde yatmak daha kaliteli bir dinlenme sağlar. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerin 5-10 dakika dinlendirilmeleri öneriliyor. Bilgisayar başında çalışanlar belirli aralıklarla uzak bir noktaya bakarak gözlerini dinlendirmelidir.

--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali