07 Ocak 2010

Ekinezya vücuda kuvvet verir

* Aktarlardan grip için ekinezya çayı alıyorum. Aldığım bitki çayları sağlıklı ve güvenilir mi? T.G/Adıyaman
Ekinezya çayının en büyük özelliği; bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bu, çok yaygın kullanılan doğal bir bitkisel üründür. Almanya'da soğuk algınlığına karşı yılda 2.5 milyon ekinezya ilacı reçete edildi. Sağlık için birçok faydası olduğu anlaşıldı.

Hapını yutun!
Şimdi ekinezyanın, birçok doku ve hücrenin savunmasında kullanılan T hücrelerinin üremesini artırdığı konuşuluyor. Birçok çalışmada, ekinezyanın vücudun koruma silahı olan akyuvarları güçlendirdiği ve mikropları yok etmesine teşvik ettiği ileri sürülüyor. Ancak ekinezya, aktarlardan alındığında yabancı birçok karışımı da içinde bulundurabiliyor. Bu sebeple aktardan alınması sakıncalı... * Bunların direkt ilaç haline getirilmiş ekstrelerini içeren hapları piyasada bulunmaktadır. Ekinezyanın antiviral etkisi de olduğu söyleniyor. Uzun süre ve fazla miktarda kullanılması, karaciğerde hasar yaratabiliyor.

Bitki çaylarını ölçülü için!
* Sürekli bitki çayı içiyorum. Bağırsaklarım bozuldu. Bunun nedeni bitki çayları olabilir mi?
A.Ö./İstanbul
Yeşil çay yaprağı, içerdiği flavonoidler nedeniyle antioksidan etki gösterir. Bu da, vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Koroner kalp, beyin ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasını yavaşlattığı sanılmaktadır.

Dikkat edin!
Yine yeşil çay yaprağında bulunan kateşin maddesinin kırmızı şarapta da bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle yeşil çayın damar sertliğinin gelişiminde koruyucu etkisi söz konusudur. Ada çayı, ıhlamur, elma, kuşburnu ve rezene çayı gibi çayların da hazmettirici etkileri vardır. Ancak bu çayların içinde bulunan kimi yabancı maddeler, bağırsakları tahriş edebilir. Buna bağlı olarak karın ağrısı, ishal ve bulantı gibi semptomlar ortaya çıkabilir. Tüm diğer bitkisel ilaçlarda olduğu gibi karaciğer üzerinde hasar yaratabilen maddeler içerebilir. Bu nedenle bu tip çayların ölçülü, dikkatli ve az miktarda kullanılması gerekir. Günde iki taneden fazla içilmemesini öneriyorum. Yine de şikayetleriniz hâlâ devam ediyorsa, bir doktora başvurun.

Kediotu uykunuzu getirir!
* Çok stresli bir dönem geçiriyorum. Bendeki strese iyi gelebilecek bir bitki var mı? E.B./Antalya
Stres; kan basıncında yükselme ve buna bağlı baş ağrısı, çarpıntı, migren krizi, boyun ağrısı, nefes darlığı hatta kalp krizine bile yol açabilen ciddi bir sorundur. Bu modern hayatın, insanoğluna getirdiği bir yük maalesef... Stres, depresyonun gelişiminde ve şiddetlenmesinde de etkendir.

Uzun süre kullanmayın!
Özellikle kediotu bitkisinin huzursuzluk, uykusuzluk ve gerginlik şikâyetleri olan kişilerde, uykuya yardımcı olduğu ve gerginliği giderdiği bilinmektedir. Ciddi bir yan etkisi görülmemiştir. Bağımlılık yapmaz. Avrupa'da bu bitkisel ilaç, birçok hekim tarafından reçeteye yazılmaktadır. St. John's Wort kökü ekstresi doğal anti depresan olarak kabul ediliyor. Oldukça yararlı etkileri olduğu ve depresyonu ılımlı şekilde düzelttiği biliniyor. Bu arada B kompleks vitaminlerin de sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına destek verdiğini unutmamak gerekiyor. Bu tip ilaçların, aşırı tüketimi nedeniyle karaciğer ve bağırsak sistemi üzerinde hasar yapma olasılığı bulunuyor. O yüzden de uzun süre ve yüksek dozda kullanımdan kaçınmak gerekiyor.


--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali