22 Ocak 2010

Kızılay Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'na devredilecek

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurumlarına ait bazı hastane ve tıp merkezlerinin Sağlık Bakanlığına devredileceğini, çalışanların da devlet memuru statüsüne geçirileceğini bildirdi.

Küçükali, uzun süredir Meclis'ten kurumlarına ait hastanelerin ve sağlık merkezlerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ve burada çalışan personelin devlet memuru statüsüne geçirilmesine izin veren bir kanunun çıkmasını beklediklerini belirtti. Küçükali, dün Tam Gün Yasa Tasarısı'na buna olanak sağlayan bir maddenin eklendiğini ifade etti.

Türkiye genelinde 1950 yılından bu yana, sağlık teşkilatlarının çok iyi olmaması nedeniyle Türk Kızılayı tarafından çok sayıda tıp merkezi ve hastane kurulduğunu ifade eden Küçükali, "2009'un başlarında sağlıkta yapılan devrimle birlikte, artık bizim bu alanda hizmet üretmemizin doğru olmadığını gördük. Çünkü, bu kadar güzel sağlık hizmeti verilirken 'biz de varız' demenin iyi bir iş olmadığını biliyoruz. Çünkü artık herkesin bir sosyal güvencesi var" diye konuştu.

Küçükali, bu nedenle bu merkezleri Sağlık Bakanlığına devretmeyi planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim bünyemizde hizmet veren tıp merkezleri ile hastanelerin devredilmesi için uzun zamandır hem Sağlık Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı ile görüşmelerde bulunuyorduk. Aradaki irtibatları sağladık. Bunun uygulanabilmesi için Meclis'ten bir kanun çıkması lazımdı. Oralarda çalışan arkadaşlar ımızın da devlet memuru olmalarını istiyorduk.

Kurumumuza ait tıp merkezlerinin ve hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri ve burada çalışan personelin devlet memuru statüsüne izin veren bir madde dün kabul edildi. Maddenin eklendiği tasarının yasalaşmasıyla buralarda çalış an arkadaşlarımız da devlet memuru olabilecek. Yüzlerce insan devlet memuru olacak. Dolayısıyla bu insanlara da çok güzel bir imkan sağlandı.

Ben Meclis'teki tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çünkü, ittifak içinde kabul edildi, hiç itiraz olmadı. Ben, tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kızılay, bir yükten kurtuldu."

Türk Kızılayı bünyesinde Türkiye genelinde 30 tane sağlık merkezi bulunduğunu, bunların 3'ünün hastane, diğerlerinin ise tıp merkezi olduğunu anlatan Küçükali, "Bazı tıp merkezi ve hastanelerin, bina ve malzemeleri şartlı bağış olarak alındığından Sağlık Bakanlığına devri mümkün olmayacak" dedi.

Küçükali, hastanelerden ikisinin, tıp merkezlerinden de dördünün devrinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Onlar için 6 aylık bir zaman koyduk. Bu süre zarfında belki bağışçılarımız ikna olursa onları da devredebiliriz" diye konuştu.

Devir işlemi yapılamayan hastane ve tıp merkezlerinin ise Türk Kızılayında kalacağını belirten Küçükali, buralarda sağlık hizmeti verilmeye devam edeceğini bildirdi.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali