07 Ocak 2010

Samsung UE55B7000 LED TV Ürün Özellikleri


Ürüne Genel Bakış

Artılar: İnce ve şık tasarım, Yüksek kontrastdeğeri, Yüksek görüntü kalitesi, Düşük güç tüketimi.

Eksiler:
Yüksek fiyat, Ses kalitesi daha iyi olabilirdi.

Sonuç: Piyasada bulunan diğer LED TV modelleri arasından ince tasarımı, zengin bağlantı özellikleri ve görüntü kalitesi ile ayrılıyor.
LED TV konusunda açık ara pazar lideri olan Samsung’un 55 inç (140 ekran) boyutlarındaki UE55B7000 LED TV’sini test merkezimizde enine boyuna inceleme fırsatı bulduk. İşte sonuçlar…

LED TV konusuna özel bir önem veren ve yaptığı yatırımlarla pazar lideri olan Samsung, GFK verilerine göre şu anda Avrupa LCD TV pazarının %25’ini elinde bulunduruyor. Haziran ayında LED TV’lerin pazara sunulmasının ardından Eylül ayına kadar yaklaşık 1 milyon adet LED TV satışı gerçekleştiren Samsung’un yılsonu hedefi ise dünya çapında 2 milyon LED TV satışını gerçekleştirmek.  Samsung Türkiye’nin yılsonu hedefi ise daha önce 25.000 adet LED TV satışı yapmak olarak açıklanmıştı. Gelen haberler hedeflere yaklaşıldığı yönünde.

Samsung LED TV’ler 6, 7 ve 8 serisi olarak sınıflandırılıyor. Bu serilere ait bütün LED TV’lerde Full HD (1920 x 1080) çözünürlük ve Mega dinamik kontrast gibi temel özellikler bulunuyor. Aralarındaki farklılıklar ise ek özelliklerde ortaya çıkıyor. Örneğin, 6 serisinde Picture-In-Picture, Internet@TV, DLNA desteği ve Kablosuz LAN adaptör desteği bulunmuyor. Bunun yanında tasarım ve desteklenen bağlantı türleri açısından seriler arasında çok fazla fark bulunmuyor. Yani bir Samsung LED TV alırken eğer saydığımız ek özellikler sizin için çok önemli değilse 6 serisine ait bir LED TV seçerek maliyeti düşürebilirsiniz.

Test merkezimize gelen ürün ise 7 serisine ait Samsung UE55B7000 LED TV. 55 inç (140 ekran) boyutlarındaki bu LED TV’nin dâhil olduğu 7 serisinde 40 inç ve 46 inç boyutlarında iki farklı model daha bulunuyor. Teknik özellik bakımından aralarında bir fark bulunmayan 7 serisi LED TV’lerin tek farkları ekran boyutları. Bu inceleme yazısında okuyacağınız bütün özellikler 7 serisine ait diğer LED TV’lerde de aynen geçerli.

Tasarım
Samsung UE55B7000 LED TV incelemesine tasarımı hakkındaki gözlemlerimizi aktararak başlayabiliriz. LED TV’leri standart LCD TV’lerden ayıran en büyük özellik, görüntüyü oluşturmak için arka aydınlatma olarak bir floresan lamba yerine LED’lerin kullanılıyor olması. Ekranın arkasında ışık kaynağı olarak bir floresan lambanın bulunmaması LED TV’lerin LCD TV’lere oranla çok daha ince olmalarını sağlıyor. Samsung UE55B7000 LED TV de çok ince tasarımıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ön paneldeki düğmelerin çerçevenin içinde bulunması ürüne ayrı bir şıklık kazandırıyor.



Dönebilen bir stant üzerine monte edilen televizyonun kumandası da son derece modern tasarlanmış ve menüler arasında gezinmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca ürünle birlikte gelen mini kumanda ile sık kullanılan basit işlemleri yapabiliyorsunuz. Mini kumandanın tasarımı da hem ilginç hem de ürünle uyumlu olmuş.



Uzaktan kumanda ve mini kumandanın modern tasarımı dikkat çekiyor.

Bağlantı özellikleri
Samsung UE55B7000 LED TV üst seviye bir televizyondan beklediğiniz bütün bağlantı desteklerine sahip. Dört adet HDMI girişine ek olarak 2 adet USB girişi de bulunan üründe optik ses çıkışı, PC/DVI ses girişi, bilgisayar girişi, standart component girişler ve Ethernet girişi de bulunuyor. Ayrı olarak satılan bir kablosuz ağ adaptörünü USB girişine takarak cihazı kablosuz ağa da bağlayabiliyorsunuz.



Zengin bağlantı seçenekleri tam puan almayı başardı.


Skart
bağlantı ise ürün ile birlikte gelen bir ara kablo yardımıyla sağlanıyor. Bunun sebebi ürünün çok ince olmasından dolayı skart giriş için arka panelde yeterli boşluk kalmaması.USB girişlerden bir tanesi ek güç ihtiyacı duyan harici sabit diskler için özel olarak tasarlanmış. Üst seviye bir televizyondan belediğimiz bütün bağlantı özellikleri UE55B7000 LED TV de fazlasıyla bulunuyor.
Menü ve Hizmetler
Samsung UE55B7000 LED TV’nin kumandasındaki Menu tuşuna bastığınız anda oldukça gelişmiş bir menüyle karşılaşıyorsunuz. Menünün tamamen Türkçe olduğunu belirtelim. Menü içerisinden en önemli birkaç ayardan bahsetmekte fayda var. Öncelikle Samsung UE55B7000 LED TV’nin en önemli özelliklerinden birisi olan Dinamik Kontrast’ı Gelişmiş Ayarlar sekmesinden istediğiniz seviyeye ayarlayabiliyorsunuz. Böylece izlediğiniz görüntüye en uygun kontrast değerleri otomatik olarak seçilmiş oluyor.



Canlı renkler seyir keyfini artırıyor.

Media Play
Menüdeki Media Play bölümü ile USB’den televizyona bağladığınız harici sabit disklerin ya da USB belleklerin içindeki fotoğrafları görebilir, MP3 dosyalarını çalabilir ve filmleri izleyebilirsiniz. Son derece kolay kullanılan bu bölüm sayesinde arada başka bir cihaza ihtiyaç duymadan tüm bu multimedya dosyalarını çalıştırabilmek gerçekten çok güzel. Desteklenen formatlar arasında AVI, MKV, DIVX, MPG, 3GP ve MP4 gibi en yaygın dosya formatları bulunuyor. Aynı menüden altyazı ayarları da yapılabiliyor.

100 Hz Motion Plus
Daha net görüntüler elde etmek için çok sayıda hareket içeren hızlı sahnelerden yavaş hareketleri kaldıran 100 Hz Motion Plus özelliğini istediğiniz netliği yakalayana kadar ayarlayabiliyorsunuz. Hazır olarak sunulan düşük, orta ve yüksek seviyeler dışında dilerseniz bulanıklık ve titreme azaltmayı manuel olarak da ayarlayabiliyorsunuz.



Resim içinde resim
Televizyonunuzda film izlerken mevcut ekrandan çıkmadan, dilediğiniz başka bir görüntüyü küçük bir pencere içerisinde görebilmenize olanak tanıyan Picture in Picture özelliğine kumanda üzerindeki Tools tuşundan ya da menü içerisindeki Araçlar sekmesinden ulaşabiliyorsunuz. Küçük pencereyi istediğiniz köşede ve istediğiniz büyüklükte görüntüleyebiliyorsunuz. Internet@TV açıkken Picture in Picture’ın çalışmadığını da belirtelim.

     
Content Library içeriği geliştirilmeyi bekliyor.

Content Library
Bu bölümde televizyonun hafızasında hazır olarak gelen bazı eğlenceli içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Bunlar Galeri, Yemekler, Oyun, Çocuk ve Sağlık başlıkları altında sunuluyor. Dinlendirici bir müzik eşliğinde doğa resimlerinden oluşan bir slayt izleyebilir, egzersiz programlarını okuyabilir, yemek tariflerine ulaşabilir ya da yüklü iki küçük oyundan birisini oynayabilirsiniz. Samsung’un internet sitesinden indirdiğiniz yeni içerikleri bir USB bellek vasıtasıyla televizyona yükleyebiliyorsunuz. Mevcut durumuyla Content Library bize çok da çekici gelmedi ama ileride değişik uygulamalar çıkarılırsa bunları televizyona yükleyip kullanabilmek olumlu bir özellik.


Content Library'de çocuklar için de içerik bulunuyor.

DLNA ile her daim bağlı kalın
DLNA, kablolu ya da kablosuz bir ağ bağlantısı aracılığıyla, bilgisayarınızda bulunan resim, müzik ve videoları televizyonunuzda izlemenize olanak sağlayan teknolojinin adıdır. Bu dosyaları bir USB belleğe kopyalama ve televizyonunuza takma ihtiyacını ortadan kaldırır. Samsung UE55B7000 LED TV’nin DLNA özelliğinden faydalanabilmeniz için Samsung PC Share Manager programını bilgisayarınıza kurmanız ve televizyonunuz ile bilgisayar arasında kablolu ya da kablosuz bir ağ bağlantısı kurmanız yeterli. DLNA destekli ürünlerin çeşitliliği arttıkça bu özellik daha faydalı olacaktır. Bilgisayarımızdaki bir filmi kablosuz olarak televizyona aktarıp izleyebilmek gerçekten oldukça önemli bir avantaj.



Kablolu ağ bağlantısını gösteren şema.





Kablosuz ağ bağlantısını gösteren şema.


AnyNet+
Anynet+, Anynet+ özelliğini destekleyen Samsung cihazlarını Samsung TV'nizin uzaktan kumandası ile kumanda etmenizi sağlar. Anynet+ sistemi yalnızca Anynet+ özelliği olan Samsung cihazları ile kullanılabilir.

İnternetli televizyon
Internet@TV özelliği, Yahoo!® Widget Engine tarafından desteklenen ve televizyonunuzdan internete bağlanarak fotoğraf paylaşımında bulunmanıza, borsayı takip etmenize, haberleri okumanıza olanak sağlayan gelişmiş bir fonksiyon. Sürekli geliştirilen bu fonksiyon ile Twitter ve Flickr hesaplarınıza da ulaşabiliyorsunuz. Bu servislerin tamamı Yahoo’nun bir hizmeti olarak sunuluyor. Televizyonunuzla bir tarayıcı açıp internette sörf yapamasanız da sık kullanılan pek çok servise erişebiliyorsunuz. Önemli bir hatırlatma yapalım, bu özellik maalesef henüz Türkiye’den desteklenmiyor. Menüden ayarlara girip ülke seçimini İngiltere olarak değiştirirseniz Türkiye’den de giriş yapabiliyorsunuz.



Sesim geliyor mu?
5.1 çok kanallı içeriği iki hoparlör üzerinden oynatma sorununu çözen patentli bir SRS teknolojisi olan SRS TruSurround HD destekli Samsung UE55B7000 LED TV’nin belki de en zayıf noktası ses çıkışları. Normal bir şekilde televizyon izlerken veya USB üzerinden MP3 dinlerken yeterli performansı sunan UE55B7000 LED TV’nin 15 watt gücündeki iki hoparlörü, böyle bir televizyonda sinema keyfi yaşamak isteyenler için yeterli performansı vermiyor. Ses seviyesi %80’i aştığında bozulmalar başlıyor. Zaten bu değere kadar çıktığınızda sizinle beraber komşularınızda sesi rahatlıkla duyabiliyor. Eğer tam bir sinema meraklısı iseniz ve ses konusunda da görüntü kalitesi kadar hassassanız bir ses sistemi almanız gerekecektir. Böyle bir önceliğiniz yoksa mevcut ses kalitesi sizi tatmin edecektir.

Görüntü kalitesi
LED TV’lerin aslında LCD TV’lerin, arka aydınlatma sistemi olarak floresan lamba yerine LED’ler kullanan bir versiyonu olduğunu söylemiştik. Aydınlatmayı sağlayan LED’ler Samsung UE55B7000 LED TV’nin yan taraflarında bulunuyor. Normal bir LCD TV’ye göre kat kat daha iyi bir kontrast sunan bu yenilik aynı zamanda renk derinliğini de belirgin bir şekilde artırarak görüntü kalitesini yükseltiyor. Yaptığımız testlerin sonucu olarak yeterli ve doğru bir oda aydınlatmasıyla bir Plazma TV’ye en yakın sonuçları aldığımızı söyleyebiliriz. Ekranın kenarlarından gelen aydınlatmanın tam siyah görüntülerde şimdiye kadar üretilmiş floresan lambalı LCD TV’lerden çok daha başarılı sonuçlar verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Net bir görüntü elde etmek isteyenlerin televizyonla aralarında bir ışık kaynağı bulunmamasına dikkat etmelerini tavsiye ederiz. Bunun yanında Samsung’un dinamik kontrast özelliğinden tam fayda sağlamak için izlenen içeriğe göre ayar yapmanın da performansı artırdığını belirtelim.

Teknik Özellikler

Ekran
Ekran boyutu 55 inç (140 cm)
Çözünürlük 1920 x 1080 piksel (Full HD)
Tür LED TV
Kontrast Mega Kontrast
Boyutlar
Kalınlık 3 cm
Ağırlık 28 kg
Özellikler
HDMI 4 Adet
USB 2 Adet
Desteklenen Formatlar AVI, MKV, DIVX, MPG, 3GP, MP4
Ses Sistemi 2 x 15 watt
SRS Trusurround HD Var
DLNA Var
Internet@TV Var
100 Hz Motion Plus Var
 Picture-in-picture Var
Kablosuz Ağ Adaptörü Desteği  Var



--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------

İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali