25 Ocak 2010

2010'da yıldızı parlayacak meslekler

2010’da yıldızı parlayacak meslekler" araştırmasına göre, bütün sektörlerde en çok aranacak kişiler, satış, pazarlama ve mali işlerde çalışan uzman ve yöneticiler olacak.

İnsan kaynakları sitesi "yenibiris.com"un, "2010’da yıldızı parlayacak meslekler" araştırmasına göre, bütün sektörlerde en çok aranacak kişiler, satış, pazarlama ve mali işlerde çalışan uzman ve yöneticiler olacak.

Araştırmaya göre, geçen yılın son çeyreğinde, ilan sayılarında ciddi oranda artış görülen sektörler, sağlık-tıp, mağazacılık, yapı-inşaat ve bilişim olurken, bu sektörlerde en fazla eleman aranan pozisyonlar da belirlendi.

Sağlık-tıp sektöründe son yıllarda aranan pozisyonların bu yıl da geçerli olduğu ortaya çıktı. Bu sektöre en fazla hemşire, yoğun bakım hemşiresi, dahiliye uzmanı, radyoloji teknikeri, anestezi teknikeri, hasta danışmanı ve acil tıp teknikeri aranıyor.

Yapı-inşaat sektöründe popüler pozisyonların, mimar, inşaat mühendisi, teknik ofis uzmanı, ihale uzmanı, şantiye şefi, saha mühendisi, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı (mühendisi) olarak sıralandığı araştırmada, alışveriş merkezlerinin artmasıyla hızlı gelişme gösteren mağazacılık sektörünün ise kasiyer, satış danışmanı ve mağaza müdürüne ihtiyaç duyduğu belirtildi. Son zamanlarda görsel düzenleme pozisyonu ilanlarında da artış gözlendiği vurgulandı.

Bilişim sektörü ise bu yıl daha çok veritabanı yöneticisi, yazılım geliştirme uzmanı, sistem ve ağ uzmanı, java uygulamaları uzmanı, iş analisti, web master, ABAP uygulama geliştirme uzmanı ve flash animasyon uzmanı arıyor.

Bütün sektörlerde en çok aranan kişilerin, önceki yıllarda olduğu gibi 2010’da da satış, pazarlama ve mali işlerde çalışan uzman ve yöneticiler olması öngörülüyor. Mali işler-muhasebe alanında özellikle yabancı dil bilen uluslararası finans uzmanları da bu yıl ön planda olacak.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali