08 Ocak 2010

Sırt Sağlığı Konusunda Yapılan En Genel 5 Hata

http://content.avenija.com/upload/kosmodisk_tr/image/back_mistake_112x112.jpg

Sırt ve bel sağlığımız konusunda neler yapılması gerektiğine dair halizhazırda çok fazla konuşma dönüyor. Biz ise bu makalede konuya bir başka açıdan yaklaşarak, kaçınmamız gereken en genel 5 hatadan söz edeceğiz.

Hata 1: Sırt Ağrılarını Uzun Süre Gözardı Etmek

Sırt ağrılarının belli bir zaman dilimi içerisinde genellikle kendi kendine iyileştiği doğru olsa da, çektiğiniz ağrıları gözardı edebileceğiniz anlamına gelmez bu. Uzun süre çektiğiniz sırt ağrılarınız varsa, yapmanız gereken doğru tedavi ve gelecekte ağrının nüksetmemesi için neler yapabileceğinizi öğrenmektir. Örneğin, dejeneratif disk kayması ya da bel fıtığı belirtileri gösteriyorsanız, doğru fizyoterapi sayesinde ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Önemli olan öncelikle ağrılarınızdan kurtulmak ve gelecekte nüksetmesi muhtemel durumların önüne geçmektir.

Hata 2: Pratisyen Doktorunuza Uzun Süre Bel Bağlamak

Pratisyen doktorlar sırt ve bel ağrıları konusunda uygulanması gereken ilaç tedavileri üzerine derinlemesine bilgiye sahip olmadığından, koydukları teşhis ve belirledikleri tedavi tam anlamıyla doğru olmayabileceği gibi, tedavileri gereğinden uzun bir zamana da yayılabilir. Bu ise yalnızca daha uzun süre ağrı çekmeniz demektir. Örneğin, sırt ağrılarında uzman bir doktorun yapacağı bir kontrol durumunuzu kesin olarak ortaya koyabilecekken, pratisyen doktorların teşhis üzerine yapacağı testler daha uzun süre tedavisiz kalmanızı, dolayısıyla da daha çok acı çekmenize neden olur. Bu türden durumlarda, uzman bir doktora başvurmanız, gereksiz testlerden sizi koruyarak hem para hem de zaman açısından tasarruf etmenizi sağlar.

Hata 3: Erken Ameliyat

Sırt ağrılarından kurtulmanın kestirme bir yolu olarak hemen ameliyat seçeneğini değerlendiren insanların sayısı hiç de az değildir. Ancak çok şiddetli ağrılar çekmiyorsanız ve ağrılarınız sizi gündelik hayatınızda tamamen iş göremez bir duruma sokmuyorsa, çoğu uzman ameliyatsız tedaviyi önerecektir ve ameliyat seçeneğini değerlendirmeden önce en azından birkaç hafta ya da birkaç aylık bir tedavi sürecini başlatacaktır. Her ne kadar ameliyat anatomik bozuklukları düzeltmede gerekliyse de, bütünüyle iyileşmenin yolu kesintisiz bir egzersiz programından geçmektedir. Kaldı ki, daha da önemlisi size uygun olarak belirlenmiş bir egzersiz programıdır.


Hata 4: Ameliyat Seçeneğini Çok Fazla Ertelemek

Diğer bir taraftan da, bazı durumlarda hastaların daha erken yapılacak bir ameliyatı tercih etmeleri gerekebilir. Yalnızca sırt ağrısı çekiyorsanız erken ameliyat iyi bir seçenek olmasa da, sırt ağrılarınızın yanında kol ve bacaklarınızda da ağrı ve zayıflık söz konusuysa, birkaç ay içinde gerçekleştirilecek bir ameliyat iyi bir çözüm olabilir. Daha uzun süre beklemek ise iyileşme sürecini uzatabileceği gibi, kalıcı sinir kökü değişikliklerine de neden olabilir. Bazı hastalarda ise uzun döneme yayılan ağrıların, depresyon, uykusuzluk, kas tonusunda düşüş gibi olumsuz yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler ise çalışmakta zorluk ve gündelik faaliyetlerde zorlanma gibi sonuçları beraberinde getirir. Bu türden hastalarda, yaşam kalitelerinin daha fazla düşmemesi için ameliyat doğru bir seçenek olabilir.

Hata 5: Mrı Taramasına (Emar) Çok Fazla Odaklanmak

Belkemiği anatomisi üzerine hassas ve doğru bir fikir alınması açısından MRI taraması çok önemli olsa da, bu tarama acı veren ve vermeyen anatomik durumları birbirinden ayırt edemez. Aslına bakılacak olursa, siz korkunç ağrılar çekiyor olsanız bile MRI taraması nispeten normal görünen bir sonuç verebilir. Bu nedenle MRI taraması sonuçlarınız durumunuza bir teşhis koymamaktadır; bu tarama sonuçları yalnızca fiziksel kontroller ve gösterdiğiniz belirtilerle birlikte ele alındığında işe yarayabilir. http://www.kosmodisk.web.tr

--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali