18 Kasım 2009

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kontrolör yardımcısı alım ilanı

TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ

MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KONTROLÖR YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 25 (Yirmi beş) Kontrolör Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

1- GENEL BİLGİLER:

1. Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki kısımdır.

2. Yazılı sınav 20 Aralık 2009 Pazar günü saat 09.30’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beşevler -Ankara adresinde yapılacak, adaylar saat 09.00 da sınav salonuna alınacaklardır.

3. Yazılı sınavı kazanan adaylardan, alınacak Kontrolör Yardımcısı sayısının 2 katı (En yüksek puanı almış) aday daha sonra bildirilecek tarihte Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

4. Adaylar yazılı sınava gelirken kendilerine önceden verilecek olan Sınav Giriş Belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

2- SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

c) Taksirli suçlar hariç, ağır hapis ve 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, dolandırıcılık, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı fiiller, emniyeti suiistimal, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmaktan hükümlü bulunmamak,

d) Karakter veya yaşam biçimi bakımından Kontrolörlük mesleğine alınmasına engel durum olmamak (Bu hususla ilgili araştırma Kurum tarafından yapılır.),

e) Askerliğini yapmış veya sınava girdiği tarihte erteletmiş bulunmak,

f) Sağlık durumu bakımından yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,

g) Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 29 yaşından gün almamış olmak, (20.12.1981 ve daha sonra doğanlar)

h) Üniversitelerin en az dört yıllık öğretim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi ve Bankacılık gibi bölümleri ile bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birini bitirmiş olmak,

ı) Kontrolör Yardımcılığı giriş sınavına en çok iki defa katılıyor olmak,

i) 2007, 2008 ve 2009 yılları KPSS sonuçlarına göre, KPSS P.118 puan türünden 65 ve üzeri puan almak.

3- SINAV KONULARI VE BAŞARININ TESPİTİ:

I- Yazılı ve sözlü sınav konuları şunlardır:

A) İktisat

1) Genel İktisat,

2) Para teorisi ve politikası,

3) Milli Gelir,

B) İşletme

1) İşletme Ekonomisi,

2) İşletme Finansmanı,

C) Hukuk

1) Anayasa,

2) Kooperatif Hukuku,

3) Medeni Hukuk (Şahsın Hukuku - Ayni Haklar),

4) Borçlar Hukuku (Genel Hükümler, Akitler, Zaman Aşımı),

5) Ticaret Hukuku (Genel Hükümler, Şirketler, Kıymetli Evrak),

6) İş hukuku,

7) İcra ve iflas hukuku(Genel Esaslar),

8) T.Ceza Hukuku (Devlet İdaresi, Kamu Güveni ve mal aleyhine işlenen suçlar),

D) Muhasebe

1) Genel Muhasebe,

2) Şirketler muhasebesi,

3) Maliyet Muhasebesi,

4) Bilânço Analizi,

5) Ticaret Aritmetiği,

E) Kooperatifçilik

F) Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizceden biri),

II) Yazılı imtihanı kazanan ve aranan şartlara haiz istekliler, sözlü imtihana tabi tutulurlar. Sözlü sınavda, adayın yazılı sınav konularındaki bilgi düzeyinin yanı sıra konuşma ve muhakeme yeteneği gibi nitelikleri üzerinde durulur.

III) Başarının tespiti :

Yazılı giriş sınavında her grup için tam not 100 dür. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için yabancı dil dışındaki yazılı sınav gruplarının her birinden alınan notun 100 üzerinden 60 ve ortalamasının da 70 puandan aşağı olmaması gerekir.

4- BAŞVURU ŞEKLİ VE SINAV YERİ:

Yazılı Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Bilgi ve Başvuru formunu gerçeğe uygun olarak el yazısıyla doldurup imzalayarak şahsen İnsan Kaynakları Daire Başkanlığımıza veya 16 Bölge Birliğimizden birine müracaat edebileceklerdir. (Sınav başvurusu yapılacak yer ve adresleri) tıklayınız.

Bilgi ve Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir.

a) Nüfus cüzdanının tasdikli sureti,

b) Yüksek Öğrenim Diplomasının veya bitirme belgesinin aslı veya tasdikli sureti

c) 4,5x 6 ebadında 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf,

d) 2007, 2008 veya 2009 yılı KPSS sonuç belgesinin aslı ya da onaylı örneği, .(İnternet çıktısı kabul edilmeyecektir.)

e) Mezun olduğu eğitim kurumunun II/h maddesinde belirtilenler dışında kalması halinde Y.Ö.K. den alınacak denklik belgesi

Not: Adaylar yukardaki belgelerin asıllarını yanlarında getirmek kaydıyla, belgelerinin tasdikini İnsan Kaynakları Daire Başkanlığında veya Bölge Birliği Müdürlüklerinde yaptırabileceklerdir.)

KPSS P.118 puan türünden 65 ve üzeri puanı bulunan adaylardan en yüksek puana sahip ilk 500 aday yazılı sınava çağırılacaktır. Sonuncu sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da sınava katılabilecektir.

Yazılı sınava çağırılan adayların isimleri Kurumumuzun www.tarimkredi.org.tr internet adresinden 09.12.2009 tarihinden itibaren yayınlanacaktır.

Başvurular 23.11.2009 – 04.12.2009 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacak olup son başvuru 04.12.2009 günü saat 18.00’a kadardır. Noksan belgelerle yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Sınava müracaat eden adayların sahte belge koymaları veya belgeler üzerinde tahrifat yapmış olduklarının sonradan anlaşılması durumunda sınava kabul edilmeyecekler, sınava girmişler ise sınavları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kontrolör Yardımcılığı giriş sınavına ait başvuruları kabul edilen adayların haberleşme adresine, posta ile fotoğraflı bir aday kartı gönderilecektir. Sınav gününden en geç üç gün öncesine kadar kartı eline geçmeyen ya da kaybeden adaylar, durumu, en seri şekilde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına bildireceklerdir.

Sınav sonuçları www.tarimkredi.org.tr internet adresinden yayınlanarak ilan edilecektir. Ayrıca, sınavı kazanan adaylara yazılı olarak bildirimde bulunulacaktır.

Adayların, Müfettiş Yardımcılığı veya Kontrolör Yardımcılığı sınavından birisine müracaat etmeleri gerekmektedir. İki sınavada müracaat ettiği anlaşılanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Sınavı kazanarak işe başlatılacak adaylar, yetişme dönemine ilave olarak 5 yıl süre ile çalışmak mecburiyetindedir. İşe başlayacaklardan, bu süre zarfında çalışacaklarına ve bu süreden önce ayrılmaları halinde 50.000.- TL tazminat ödeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır.

İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI

Başvuru Adresi : Yukarı Bahçelievler Mahallesi Wilhelm Thomsen Cad. No:7 06490 Bahçelievler –Çankaya/ANKARA

İrtibat Telefonları : 0 312 216 43 03,04,05,48



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali