06 Kasım 2009

Islak imza makinası

Amerika’da binlerce tebrik kartı ya da davetiyeyi kullanıcı tarafından dolmakalemle imzalamış gibi göstermeye yarayan “ıslak imza” makinalarının teknolojisi 150 yıl öncesine dayanıyor.

ANKARA(ANKA) – Amerika’da binlerce tebrik kartı ya da davetiyeyi kullanıcı tarafından dolmakalemle imzalamış gibi göstermeye yarayan “ıslak imza” makinalarının teknolojisi 150 yıl öncesine dayanıyor. “Otomatik dolmakalem” ya da “Otomatik imza makinaları” başta Amerika olmak üzere Türkiye dahil birçok ülkede 60 yıldır satılıyor.

-“HAYALET YAZICI” ISLAK İMZA İÇİN HİZMETİNİZDE-

Amerika’da "autopen" jenerik adı altında pazarlanan makinalar 60 yıldır pazarlanıyor. Automated Signature Technology adlı firmanın tarihine göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında Virginia’daki Deniz Torpido Fabrikası’nda çalışan Robert M.De Shazo, bir otomatik dolmakalem geliştiren Louis Glassman ve arkadaşlarıyla karşılaştı. Bu kişilerin keşfettikleri otomatik dolmakalemin piyasaya sürülebilecek nitelikte olmadığını gören Shazo firmayı satın aldı. Shazo, bugün hala otomatik imza makinalarında kullanılan teknolojiyi keşfedip uyguladı ve satışa başladı. Firmanın tanıtım broşürlerinde “Otomatik dolmakalem sanayindeki 150 yıllık ortak deneyimle Otomatik İmza Teknolojisi’ni gelecek nesiller için imzalama ekipmanlarında dünya lideri olarak kabul edebilirsiniz” deniliyor. Firmanın modelleri “Ghost Writer (Hayalet Yazıcı)" adını taşıyor. Her ihtiyaca uygun, portatiften, otomatik beslemeli büyük modele kadar birçok model piyasada bulunabiliyor.

-1000 DOLARDAN BAŞLIYOR-

Automated Signature Technology adlı firmanın bir de “Writehand Marketing” adlı gezici birimi bulunuyor. Bu birim ihtiyacı olanların bürolarına giderek, dolmakalemle imzalanmış belgeler üretiyor. İhtiyacı olanlar gönderecekleri ya da verecekleri binlerce kart, davetiye, mektup, sertifika, fotoğraf, kitap kapağı, poster, diploma, kart, kitap, beyzbol topu, beyzbol sopası ya da çeşitli ürünleri bürolarına gelen ekiplere bir imza örneği vererek otomatik makinalarda imzalatıyor. Özellikle, hazırlanan davetiye, tebrik, sertifika, diploma gibi ürünler dolmakalemle imzalandığından, basılmış ürünlerin taşıdığı soğukluğu taşımıyor ve bir samimiyet taşımasından dolayı gönderisi binleri bulan birçok siyasetçi, sanatçı, işadamı, yönetici tarafından tercih ediliyor. Bu hizmetin fiyatı ortalama olarak bin ürün için 140 dolar olarak belirlendi. Makinaların satış fiyatı ise 1000 dolardan başlıyor.

-“MAKİNALARIMIZIN ATTIĞI İMZA GERÇEKTİR VE GERÇEK GÖRÜNÜR”-

Otomatik ıslak imza makinalarını bir saat içinde kurup çalışır hale getirmek mümkün oluyor. Islak imza makinaları, kıymetli dolmakalemi ve özel mavi mürekkeplerinden vazgeçemeyenler için, makinaya kendi kalemlerini takıp binlerce belgeyi bununla imzalama kolaylığı da tanıyor. Makinayla ilgili broşürde, “Makinalarımızın attıkları imzalar gerçektir ve gerçek görünür. Ekipmanımız imza attığınız dolmakalemi kullanır. Bu nedenle dolmakalem girinti çıkıntıları, bıraktığı lekeler ve diğer dolmakalem karakteristikleri ekipmanımız tarafından yaratılır” denildi. Broşüre şöyle devam edildi:

-SADECE İMZA ATMIYOR CÜMLE DE YAZIYOR!-

“İmza makinalarımız her türlü yazı gerecini kullanır. İmza makinamız imza ya da küçük cümleler üretmek için el yazısı hareketlerini tekrar tekrar kopyalar. İmza makinalarımız mümkün olan en yüksek kalitedeki imzaları temin eder. Tüm modellerimiz size özgü ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için ek seçeneklerle özelleştirilebilir.”

Firma, “Hayalet Yazıcı”nın broşüründe “Ekipmanımız fabrika hatalarına karşı garantilidir. Ayrıca yıllık genişletilmiş garanti sözleşmesi mümkündür” uyarısını da ihmal edilmiyor.

Firma müşterilerinin isimlerini gizli tutuyor. Ancak genel olarak şu kuruluşların hizmetlerinden yararlandığını açıklıyor: Federal devlet ve yerel hükümet kuruluşları, bir amaç için para toplayan kişi ya da kuruluşlar, vakıflar, dernekler, ortaöğretim kurumları, üniversite ve kolejler, büyükelçilikler, askeri kuruluşlar, sanat ve eğlence dünyası, dini kuruluşlar, müzeler, Fortune 500 şirketleri.

 
-TÜRKİYE’YE ÖZAL DÖNEMİNDE GELDİ-

Türkiye otomatik ıslak imza makinalarıyla 1980’lere damgasını vuran Özal tipi halkla ilişkiler ve propaganda yöntemleri sırasında tanıştı. Başta dönemin ANAP’ı olmak üzere birçok siyasetçi tebrik kartı ve davetiye gibi belgelerini ıslak imza makinalarıyla hazırlayıp gönderdiler. Kişiye özel hazırlanıp imzalanmış “süsü” veren otomatik imza makinalarının kullanımı yaygınlaşarak sürüyor.

-MERAKLISINA VİDEOSU-

Otomatik ıslak imza makinalarının nasıl imza attığını merak edenler için http://signaturemachine.com/index.html adresinde bir "demo" yer alıyor.(ANKA)

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali