10 Kasım 2009

DİKKAT! Memura ek iş yokmuş!

Devlet Bakanı Yazıcı'nın basın müşavirliği devlet memurları yasasında ilgili değişikliğin görüşüldüğünü ancak bu değişikliğe tasarıda yer verilmediğini açıkladı.

Devlet memurlarının ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesindeki belirsizlikleri gidermek ve yargı kararlarıyla oluşan yeni durumları da kapsayacak şekilde yeniden değerlendirilmesi üzerinde teknik çalışmalar yürütüldüğü ancak bu konudaki bir değişikliğe, 657 sayılı Kanun'da değişiklik öngören tasarı taslağında yer verilmediği bildirildi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler kapsamında, Devlet memurlarına ek iş yapma ve ticari faaliyette bulunma hakkı tanınacağına ilişkin haberler üzerine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın basın müşavirliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Devlet Personel Başkanlığının kamu personel rejimiyle ilgili makro politikaları belirlemek ve bu hususlarda mevzuat çalışması yapmakla görevli olması nedeniyle, Başkanlık bünyesinde devamlı olarak gerek devlet memurları gerekse diğer kamu personeline ilişkin mevzuat çalışmaları yapıldığı hatırlatıldı. Söz konusu mevzuat çalışmaları yürütülürken bir yandan günün gelişen ve değişen şartları, öte yandan da sivil toplum kuruluşlarının taleplerinin dikkate alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

Bu çerçevede, yürütülen genel değişiklik çalışmaları kapsamında, devlet memurlarının ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesindeki belirsizlikleri gidermek ve yargı kararlarıyla oluşan yeni durumları da kapsayacak şekilde yeniden değerlendirilmesi üzerinde teknik çalışmalar da yürütülmüştür.

Ancak bu konudaki bir değişikliğe, 657 sayılı Kanun'da değişiklik öngören tasarı taslağında yer verilmemiştir.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali