05 Kasım 2009

05/11/2009 SİYASET VE EKONOMİ GÜNDEMİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'ye gidecek.
- Gül, Tunceli'de Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret edecek. (Saat: 10.30/11.20/11.45/12.35)
- Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli Üniversitesinin açılış programına katılacak. (Saat: 14.20)
- Tunceli'den, Elazığ'a geçecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Elazığ Valisi Muammer Erol'un onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. (Saat: 18.30)
2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek Demokratik Açılım toplantısına katılacak. (Saat: 11.00)
- Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat: 14.30)
- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot ile İsveç Göç ve İltica Bakanı Tobias Billström de Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edilecek. (Saat: 16.00/17.00/18.30)
3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband ile bir araya gelecek. Görüşmeden sonra iki Bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.
- Bakan Davutoğlu, daha sonra temaslarda bulunmak üzere Paris'e gidecek.
4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, ''AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında düzenlenen ''Başarıların
Paylaşımı Konferansı''na katılacak. (Saat: 09.00)
- Bağış, daha sonra temaslarda bulunmak üzere Atina'ya gidecek. (Saat: 11.15)
- Bakan Bağış, Atina'da Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Druças ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya gelecek.
- Bağış ayrıca, Uluslararası Karadeniz Etüdleri Merkezi'nde ''Türkiye'nin üyeliği ve daha güçlü AB'' başlıklı konferans verecek.
6- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara'da, ''Havadan Taşınabilir 105 MM Hafif Çekili OBÜS Projesi'' imza törenine katılacak. (Saat: 16.00)
7- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot ve İsveç Göç ve İltica Bakanı Tobias Billström ile makamında görüşecek. (Saat: 10.00)
8- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da, ''Uluslararası Arabulucuk Sempozyumu''nun açılışına katılacak. (Saat: 09.15)
9- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Atatürk Kız Meslek Lisesi'nde, ''Türkiye'nin ilk geleneksel bebeği Elif''in tanıtım toplantısına katılacak. (Saat: 10.30)
10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da, ''Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerjide Verimlilik ve Fırsatlar'' konulu ''5. İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu''nun
açılışında bulunacak.
- Bakan Yıldız, daha sonra, Yenilenebilir Enerji Fuarı'nın (RENEX) açılışına katılacak.
- Yıldız, İsviçre Çevre, Trafik, Enerji ve İletişim Bakanı Moritz Leuenberger ile görüşecek. Görüşmenin ardından iki Bakan, birlikte basın açıklaması yapacak. (Saat: 10.00/11.05/13.00/15.00)
11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı'nın açılışına katılacak. (Saat: 18.00)
12- TBMM'den...
- Genel Kurulda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. (Saat: 13.00)
- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBA, TÜBİTAK, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün de arasında bulunduğu bazı kurum ve kuruluşların 2010 yılı bütçeleri görüşülecek. (Saat: 10.00)
- TBMM KİT Komisyonunda, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile AOÇ'un 2007 yılı hesapları denetlenecek. (Saat: 10.30)
- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, Fransa'ya yapılan ziyaretle ilgili hazırlanan rapor ele alınacak, çocuk cezaevlerinde inceleme yapılması ile ilgili alt komisyon
kurulması konusu görüşülecek.(Saat: 10.30)
- TBMM Çevre Komisyonunun, ''İklim Değişikliği ve Enerji Yuvarlak Masa Toplantısı-Kopenhag'dan beklentiler'' konulu oturumuna, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da katılacak. (Saat: 11.15)
13- Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit anılıyor.
- Ecevit, vefatının 3. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabribaşında düzenlenecek törenlerle anılacak. (Saat: 10.30/12.00)
14- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn'le Brüksel'de görüşecek.
15- THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin İspanya seferlerine başlamasının 25. yıl dönümü vesilesiyle Madrid'de basın toplantısı düzenleyecek.
16- İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 25. etkinliği, Yüksek Düzeyli Uzmanlar Toplantısı ile İstanbul'da başlayacak. (Saat: 09.00)
- Devlet Planlama Teşkilatı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı desteğiyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğinde ''İSEDAK İş Forumu''
gerçekleştirilecek. (Saat: 10.00)
17- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara'da, ''Sürdürülebilir Kentsel Gelişim ve Toplu Konut'' etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapacak. (Saat: 11.00)
-Açılışa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak.
18- Denizcilik Müsteşarlığı koordinesinde, Gümrük Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile yerel güvenlik birimlerinin katılımıyla Antalya Limanı'nda ''Gemi ve Liman Güvenlik Tatbikatı'' yapılacak. (Saat: 10.00)
19- 18. Dünya Zeka Oyunları, Antalya'da başlayacak. (Saat: 10.00)
20- Sempozyum... Konferans... Toplantı... Tören...
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7. Tarihe Saygı ve Yerel Koruma Ödülleri törenine katılacak. (Saat: 15.00)
- Çin'in Wuhan kenti belediye heyeti ve yeni göreve atanan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, İzmir Valisi Cahit
Kıraç'ı ziyaret edecek. (Saat: 10.00/11.00)
- İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamlarında ziyaret edecek. (Saat: 10.00/10.45)
- Basın Kartları Komisyonu, ilk defa ve sürekli basın kartı alacakların durumlarını görüşmek üzere Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde toplanacak. (Saat: 10.00)
- Bozok Üniversitesi, 2009-2010 akademik yıl açılışı ve Eğitim Fakültesi temel atma töreni Erdoğan Akdağ Kampüsü Spor Salonu'nda yapılacak. (Saat: 10.30)
- ''1. Ulusal Batı Karadeniz Ormancılık Kongresi'' Bartın Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılacak. (Saat: 10.00)
- Kocaeli'ndeki sanayi ve ticaret odalarının Meclis Divanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreterlerinin katılımıyla
8. İl Odalar Toplantısı yapılacak. (Saat: 10.00)
- İzmir Ticaret Odası'nda, Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi Yürütme Kurulu ve çalışma grupları toplantıları öncesinde basın toplantısı yapılacak. (Saat: 09.30)

Foreks Haber Merkezi

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali